Schaamte

5 Kruimels
De Christenatheist
De Christenatheist
Een christenatheïst is iemand die in God gelooft, maar leeft alsof Hij niet bestaat. 'Hoewel ik het liever niet toegeef,' schrijft Craig Groeschel, 'zie ik deze vorm van atheïsme ook bij mezelf. Mensen gaan er wellicht van uit dat een voorganger niet worstelt met welke vorm van atheïsme dan ook, maar dat is een misverstand.' Triest maar waar: christelijk atheïsme is overal. En misschien herken jij het ook wel bij jezelf. Misschien geloof jij ook in God, maar ben je er niet zeker van dat Hij van je houdt? Of schaam je je voor je verleden? Of je gelooft wel, maar maakt je voortdurend zorgen over van alles en nog wat? Wat heeft jouw geloof te maken met je geluk, je gemeente, je gedachten of je geld? Of zijn dat zaken die jij zelf regelt, zonder God? Craig Groeschel schreef dit authentieke boek, waarin hij zijn eigen worstelingen en missers openlijk deelt. Maar nadat jij daar hartelijk om hebt gelachen, houdt hij je ook een spiegel voor; een bijbelse en confronterende spiegel die je leven op z'n kop kan zetten... Craig Groeschel (1967) is getrouwd met Amy en vader van zes kinderen. In 1996 begon hij vanuit een garage met Life.Church. Nog altijd is hij voorganger van de kerk, die met dertien locaties ООn van de grootste en meest invloedrijke kerken van de Verenigde Staten is. Hij schreef diverse bestsellers en lanceerde in 2008 de populaire bijbelapp YouVersion. Zijn bediening en boeken kenmerken zich door zelfreflectie, authenticiteit en bijbels onderwijs. Groeschel is sinds 2018 gastheer van de Global Leadership Summit (GLS).
Wie heeft je dat verteld?
Wie heeft je dat verteld?
Adam is bang. Alles is veranderd sinds hij en Eva van de verboden vrucht hebben gegeten en naar de leugenachtige boodschap van de slang hebben geluisterd. Ineens schaamt hij zich voor zijn naaktheid. En dan stelt God hem een cruciale vraag: 'Wie heeft je verteld dat je naakt bent?' Niemand had Adam verteld dat hij naakt was. De kans is groot dat ook jij misleidende boodschappen bent gaan geloven. Over jezelf, hoe jij je moet gedragen als christen of over God. Sommige boodschappen hebben je misschien onzeker gemaakt, andere hebben wellicht pijn en schaamte veroorzaakt. Aan de hand van de negen types van het eeuwenoude Enneagram-model laat Gabriëlle zien op welke manier we hier van jongs af aan mee zijn omgegaan en hoe dit ons huidige gedrag beïnvloedt. Er is echter ook een andere boodschap, namelijk die van Gods onvoorwaardelijke liefde. In dit boek vertellen verschillende mensen over de ontroerende ervaring die ze met die liefde hebben gehad en hoe dit genezing en bevrijding heeft gebracht. 'Wie heeft je dat verteld?' nodigt je uit om je hart te openen voor Gods waarheid. Want als je die gaat omarmen zal alles veranderen.
Daar praat je toch niet over
Daar praat je toch niet over
Je gevoelens verdoven door zelfbeschadiging, alcohol en ‘foute’ mannen. Willen vluchten uit je kraambed, trillen van blinde paniek en de onverzadigbare drang naar geruststelling. Daar práát je toch niet over? Het stilzwijgen van hun mentale sores en opgedane trauma’s is voor Paula en Anna niet langer een optie. Delen is helen, luidt hun credo. Van kaft tot kaft is dit boek gevuld met kwetsbare verhalen die verbinding scheppen en herkenning geven. Échte verhalen over de strijd met angst, depressie, de gevolgen van seksueel misbruik en andere - met schaamte doortrokken - onderwerpen. De humoristische schoonzussen zijn niet vies van een flinke dosis zelfspot en delen graag de levensveranderende principes die hen deden opkrabbelen uit het stof. De schoonzussen Paula en Anna ontdekten de waarde van het praten over thema’s waar doorgaans veel schaamte bij gevoeld wordt. De verbinding die ontstaat als mensen de diepte ingaan, is voor hen onbetaalbaar. Op hun instagramaccount @deschrijvendeschoonzussen inspireren ze menig vrouw door zélf open te zijn over moeilijke gebeurtenissen uit hun leven. Paula (33) & Anna (28) zijn beiden getrouwd, toegewijd moeder en enthousiaste ondernemers.
Schaam je!
Schaam je!
Ik doe mijn best om als mens vredelievend en geduldig over te komen. Het is een levensdoel op zich. Dat ik mij dan soms behoorlijk schaam voor iets dat ik doe of zeg is inherent aan dat besluit. Ook dat ik schrik van de kleine, maar lange, oorlogen die in
De Schaamte Voorbij
De Schaamte Voorbij
Eerlijk gezegd en goed kijkend naar mezelf kan ik niet zeggen dat ik me nooit schaam. Ik schaam me best wel eens. Regelmatig zelfs. Niet zozeer voor wie ik ben of wat ik doe, maar ik schaam me wel eens voor dat waar ik voor sta. Of eigenlijk voor het vert
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels