Biografie
In zijn voetspoor
Paperback
129 pagina's
Nederlands
2009
9789060672587
In zijn voetspoor

Duurzaam & sociaal

Altijd retourneren & levenslange service

Gratis verzending vanaf €40,-

Samenvatting

De geschiedenis speelt zich af rond het jaar 1890. Na een schokkende ervaring ontdekt dominee Maxwell dat zijn preken niet in overeenstemming zijn met het dagelijkse leven van hem en zijn gemeenteleden.
Hij en een kleine groep uit zijn kerk besluiten een jaar lang niets anders te doen dan wat Jezus in een bepaalde situatie zou doen. Vanaf dat moment vinden er zeer bijzondere gebeurtenissen plaats.

Dit boek werd voor het eerst gepubliceerd in 1896. Vele uitgevers over de gehele wereld volgden dit voorbeeld. Het is in meer dan twintig talen vertaald.
Deze "christelijke klassieker" wordt ook in Nederland en Vlaanderen gretig gelezen.

ISBN
9789060672587
Taal
Nederlands
Bindwijze
Paperback
Druk
1
Aantal pagina's
129 pagina's
Gewicht
172 g
Afmetingen
19,1 cm × 12,1 cm × 1,3 cm

Meer zoals dit

Iedere dag nieuw
Iedere dag nieuw
Voor Corrie ten Boom was iedere dag een nieuw geschenk van haar hemelse Vader. Dat komt tot uiting in de overdenkingen en gebeden die zij voor een heel jaar heeft opgeschreven, in haar kenmerkende, eenvoudige stijl. Zij kon God vertrouwen en dienen in een concentratiekamp van de nazi's ? en de jaren die daarop volgden. Dit rotsvaste vertrouwen draagt zij aan u over, terwijl u elke dag een stukje van haar leest. En ze laat u ontdekken hoe heerlijk het is om de grote liefde van Jezus, de Zoon van God, te beantwoorden. Corrie ten Boom (1892-1983) heeft gevangen gezeten in Ravensbruck (Duitsland), omdat zij en haar familie Joodse onderduikers in huis hadden genomen. Nadat zij op tweeenvijftigjarige leeftijd werd vrijgelaten, reisde zij de hele wereld over en schreef een tiental boeken, waaronder haar beroemde levensverhaal 'De Schuilplaats'. En overal liet ze horen dat Jezus Christus overwinnaar is.
2x genade
2x genade
Gevangenis
Genade
9789060674758
"Welcome to Georgia State Penitentiary." Het bord bij de ingang was een wrange poging tot enige hartelijkheid. Vanaf een toren gaf een zwaar bewapende bewaker ons een teken dat we verder moesten gaan. Ik strompelde naar binnen, met ketens aan mijn enkels. In de poort bleef ik even staan. "Hoe lang moet je zitten, jongeman?" vroeg een van de bewakers die me hierheen hadden gebracht. "Tweemaal levenslang," antwoordde ik. Zijn stem klonk plechtig. "Kijk dan maar eens goed naar de voordeur van deze gevangenis, want die zul je nooit meer zien. Je zult hier sterven." Ik haalde diep adem, keerde mij om en keek naar de bomen en de wolken. Ik probeerde hun schoonheid mee te nemen, de gevangenis in. Terwijl ik naar binnen ging, was er niemand die afscheid van mij nam. Niemand die van mij hield, niemand die het erg vond dat ik levenslang opgesloten werd. Dit was de eerste dag van de vreselijkste periode in mijn leven. Ten onrechte veroordeeld voor een roofoverval en moord, brengt Harold Morris bijna tien jaar door in de gevangenis: een verpletterende ervaring. In die omgeving van angst en haat heeft hij een ontmoeting met Jezus Christus. Daardoor verandert zijn kijk op mensen radicaal. Hij krijgt zijn medegevangenen lief en begint veel voor hen te betekenen. In 1978 wordt hij vrijgelaten.
Vader ten Boom
Vader ten Boom
Casper ten Boom was een vakkundige horlogemaker en een eerlijke zakenman die hoog in achting stond bij zijn medemiddenstanders in Haarlem. Hij was een actief lid van de Nederlandsche Hervormde Kerk. Als mens wist hij bij velen het beste naar boven te halen. Hij was een man van God, die door zijn diepe geloof een grote invloed op zijn kinderen had. In Vader Ten Boom haalt zijn bekendste dochter, Corrie ten Boom, herinneringen op aan haar vader, die in 1944 overleed in de gevangenis van Scheveningen, waar de nazi’s hem hadden opgesloten. Ze vertelt over de liefde en de bemoedigingen die ze als kind van hem ontving. Ze deelt brieven die haar vader aan haar en andere gezinsleden schreef. En zo leer je als lezer Casper ten Boom kennen, als een man met een diepe toewijding aan Christus, een warme belangstelling voor zijn medemens, een sterk medeleven met mensen in nood en een grote liefde voor het Joodse volk. Het was voor hem vanzelfsprekend om tijdens de Tweede Wereldoorlog in zijn bekende huis aan de Barteljorisstraat een schuilplaats te bieden aan Joden. ‘Bij het lezen van dit boek zie je een man tot leven komen die voor ieder van ons een voorbeeld kan zijn; standvastig, opstaand tegen onrecht, vol liefde voor de medemens en vol vertrouwen op zijn hemelse Vader. Casper ten Boom was werkelijk een man van God.’ Frits Nieuwstraten, directeur Corrie ten Boomhuis, Haarlem
Ik zal nooit meer huilen
Ik zal nooit meer huilen
9789060672754
Nicky Cruz, ex-leider van een New Yorkse bende, geeft hier zijn getuigenis voor 5000 jongeren in de Royal Albert Hall in Londen. "Dit is een opmerkelijk boek. Het heeft alle elementen van een tragedie - misdaad en intrige, plus het grootste van alle bestanddelen: de kracht van het evangelie van Jezus Christus. De eerste helft van het boek vormt de duistere achtergrond voor een aangrijpende ontknoping. Ik hoop dat dit boek een grote lezerskring zal vinden, en dat zij die het lezen de Christus zullen leren kennen, die het lege, rusteloze en misdadige hart van Nicky Cruz veranderde en hem tot een legende van deze tijd maakte." - Dr. Billy Graham Nicky Cruz, een van de hoofdpersonen in de bestseller HET KRUIS IN DE ASFALTJUNGLE, vertelt hier zijn eigen verhaal.
De Schuilplaats
De Schuilplaats
Tweede Wereldoorlog
9789060673140
Corrie ten Boom is een verzetsheld uit de Tweede Wereldoorlog. Deze horlogemaakster uit Haarlem overleefde het concentratiekamp Ravensbrück en keerde op 53-jarige leeftijd naar Nederland terug, kort voor de Bevrijding. Zij en haar familie riskeerden tijdens de oorlog hun leven om Joden en verzetsmensen uit handen van de Duitsers te houden. Maar door verraad werden ze zelf gearresteerd en naar concentratiekampen gestuurd. Alleen Corrie kwam daaruit levend terug, maar zij was niet verbitterd. Zij reisde ruim dertig jaar lang de wereld over om een boodschap van vergeving en hoop te brengen. ‘Er is geen put zo diep, of Gods liefde is nog dieper,’ zei ze. Zijn trouw hield haar op de been. In De Schuilplaats vertelt Corrie ten Boom hoe zij en haar familie ertoe kwamen om Joden in hun kleine stadshuis te laten onderduiken. Een adembenemend verhaal. Een blijvende internationale bestseller, waarvan ook een film is gemaakt.
Gevangene en toch ...
Gevangene en toch ...
28 februari 1944. De Duitse SD valt het huis van de familie Ten Boom binnen, omdat zij Joden en andere vervolgden onderdak bieden. Ruim 30 mensen worden gearresteerd, waaronder vader Casper en zijn dochters Betsie en Corrie. Vader ten Boom overlijdt na 10 dagen gevangenschap in Scheveningen. Betsie en Corrie brengen maanden door in de gevangenis te Scheveningen, kamp Vught en concentratiekamp Ravensbrück. Betsie overleeft dit concentratiekamp niet, maar Corrie wordt vrijgelaten en schrijft over de eerste oorlogsjaren, het verzet en de ontberingen in gevangenschap het boek Gevangene en toch..., dat al in 1945 voor het eerst wordt uitgegeven. Ondanks alle wreedheden die zij heeft moeten ondergaan, getuigt zij van Gods liefde in Christus. Jezus is Overwinnaar, ook over moeilijkheden. 'Het lezen van Gevangene en toch... is een 'must' voor alle gelovigen. Het boek weerspiegelt het grote vertrouwen en geloof in Christus van Corrie ten Boom, ondanks alle ontberingen die zij moest ondergaan.' Frits Nieuwstraten, directeur Corrie ten Boomhuis, Haarlem
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels