Concentratiekampen

9 Kruimels
Corrie ten Boom
Corrie ten Boom
Tijdens de Tweede Wereldoorlog wilden Corrie ten Boom en haar familie de Joden helpen. Daarom bouwden ze een geheime kamer in Corries slaapkamer waar Joden zich konden verstoppen. Maar de soldaten kwamen erachter en Corrie werd naar een verschrikkelijk gevangeniskamp gestuurd... Toch werd Corrie niet bang of moedeloos. God hielp haar om in deze moeilijke situatie het goede nieuws over Jezus te delen en gaf haar kracht tot het einde van de oorlog. Vanaf dat moment sprak Corrie voor groot publiek over haar leven en zei: ‘Er is geen put zo diep dat Gods liefde niet nog dieper is.’ Kinderen ontdekken in dit kleurrijk geïllustreerde boek het inspirerende, waargebeurde verhaal van deze dappere vrouw. Geschikt voor kinderen van ongeveer 6 tot 8 jaar.
Zonder hem kan ik niets doen
Zonder hem kan ik niets doen
Afhankelijk zijn van God betekende voor Corrie ten Boom niet dat ze de dingen op hun beloop liet. Ze trok de hele wereld over om getuigenis af te leggen van wat de Heer Jezus Christus voor haar betekende - overal waar ze werd uitgenodigd. Ze reisde met alle mogelijke vervoermiddelen: grote en kleine vliegtuigen, grote en kleine schepen, auto's, bromtaxi's, olifanten... Ze verbleef in royale hotels en armoedige optrekjes. En ze had altijd een notitieboekje bij zich om op te tekenen wat haar te binnen schoot. Vele van die notities zijn bijeengebracht in dit boek, aangevuld met verhalen en overdenkingen zoals alleen Corrie ten Boom ze kon brengen. Steeds vaker en steeds dieper was zij ervan doordrongen dat zij zonder Jezus Christus niets kon doen, maar met Hem meer dan overwinnaar was.
In Birkenau haatte ik niemand
In Birkenau haatte ik niemand
Een uniek en belangrijk getuigenis van een kampoverlevende In Birkenau haatte ik niemand van Lidia Maksymowicz en Paolo Rodari is het verhaal van Lidia, die haar kindertijd doorbracht in een concentratiekamp. Ze is een van de weinigen die de verschrikkingen en experimenten overleefde. Lange tijd bedekte ze het getatoeëerde nummer op haar pols, al liet ze het niet weghalen. Nu pas kan ze vertellen over de hel die ze heeft doorstaan en over haar verloren jeugd. Ruim zeventig jaar later kust paus Fransicus de tatoeage en schrijft hij het voorwoord voor dit boek. Het nummer 70072 werd het symbool van de overwinning op de haat.
Het achterhuis
Het achterhuis
Zeventig jaar geleden werd Het Achterhuis voor het eerst gepubliceerd. Ter gelegenheid van dit jubileum verschijnt het verhaal van Anne Frank nu in stripvorm - het resultaat van een jarenlange samenwerking tussen het Anne Frank Fonds Basel en de bewerkers Ari Folman en David Polonsky (beiden bekend van Waltz with Bashir). Het unieke samengaan van originele tekst en levendige dialogen, in combinatie met de verbluffende tekenstijl, zal jong en oud onmiddellijk aanspreken en raken. Deze stripbewerking is ook bij uitstek geschikt als eerste kennismaking met het onvergetelijke verhaal van Anne Frank.
Gevangene en toch ...
Gevangene en toch ...
28 februari 1944. De Duitse SD valt het huis van de familie Ten Boom binnen, omdat zij Joden en andere vervolgden onderdak bieden. Ruim 30 mensen worden gearresteerd, waaronder vader Casper en zijn dochters Betsie en Corrie. Vader ten Boom overlijdt na 10 dagen gevangenschap in Scheveningen. Betsie en Corrie brengen maanden door in de gevangenis te Scheveningen, kamp Vught en concentratiekamp Ravensbrück. Betsie overleeft dit concentratiekamp niet, maar Corrie wordt vrijgelaten en schrijft over de eerste oorlogsjaren, het verzet en de ontberingen in gevangenschap het boek Gevangene en toch..., dat al in 1945 voor het eerst wordt uitgegeven. Ondanks alle wreedheden die zij heeft moeten ondergaan, getuigt zij van Gods liefde in Christus. Jezus is Overwinnaar, ook over moeilijkheden. 'Het lezen van Gevangene en toch... is een 'must' voor alle gelovigen. Het boek weerspiegelt het grote vertrouwen en geloof in Christus van Corrie ten Boom, ondanks alle ontberingen die zij moest ondergaan.' Frits Nieuwstraten, directeur Corrie ten Boomhuis, Haarlem
Mijn vriendin Anne Frank
Mijn vriendin Anne Frank
De langverwachte, ontroerende memoires van Holocaustoverlevende Hannah Pick-Goslar, die een intieme blik geeft op haar leven en haar vriendschap met Anne Frank Wanneer Hannahs familie in 1933 vanuit nazi-Duitsland naar Amsterdam vlucht, raakt ze al snel bevriend met haar uitgesproken en vrolijke buurmeisje. Haar naam is Anne Frank en gedurende zeven onbezorgde jaren zijn de vriendinnen onafscheidelijk op school en thuis in de Rivierenbuurt. Maar dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en worden ze op een dag in 1942 zonder waarschuwing van elkaar gescheiden. Anne en haar familie zijn verdwenen, er wordt gezegd dat ze naar Zwitserland zijn gevlucht. Terwijl Hannah piekert over het lot van haar vriendin en hoopt dat ze veilig is, krijgt haar eigen familie het steeds moeilijker. Ze worden opgepakt, naar kamp Westerbork gebracht en komen uiteindelijk in Bergen-Belsen terecht. Te midden van afschuwelijke omstandigheden krijgt Hannah het verbluffende nieuws dat Anne daar ook is. Haar vriendin is verzwakt en worstelt om te overleven, en Hannah riskeert haar eigen leven om Anne te helpen. In deze ontroerende memoires vol hoop, kracht en verzet deelt Hannah Pick-Goslar voor het eerst haar ongelofelijke verhaal. Het is een intiem portret van haar band met Anne Frank en laat de kracht zien van vriendschap, liefde en herinnering.
Zwerfster voor God
Zwerfster voor God
Met nauwelijks bij haar leeftijd passende energie reisde zij de wereld rond. Zij heeft in meer dan zestig landen en in de meest uiteenlopende situaties over de liefde van God en de opstandingskracht van Jezus Christus verteld. Zij was al over de vijftig, toen zij haar missie begon. Omdat ze een schuilplaats bood aan de Joden, kwam ze tijdens de Tweede Wereldoorlog in een concentratiekamp terecht. Ze beloofde de Heer de rest van haar bestaan in zijn dienst te stellen, als ze het kamp zou overleven. Ze hield zich aan die belofte en werd een "Zwerfster voor God". In meer dan zestig landen heeft ze mensen verteld over de liefde van God en de opstandingskracht van Jezus Christus. Dit boek geeft een indruk van de bijzondere taak die God haar had gegeven. Zij vertelt over mensen in uiteenlopende situaties, wier leven veranderde door de lessen uit de Bijbel ter harte te nemen. Op haar reizen bracht zij troost, hoop en nieuw perspectief in het leven van duizenden. Op een dag ontmoette zij haar voormalig kampbewaker, die om vergeving vroeg. De Heer gaf haar de kracht hem vergevend de hand te reiken. "Zwerfster voor God" is een vervolg op de bestseller "De Schuilplaats".
De zin van het bestaan
De zin van het bestaan
Over zingeving en hoe we met tegenslag kunnen omgaan. Viktor Frankl vond in het concentratiekamp de kracht om te overleven. Uitgebreide editie met een nieuw voorwoord, essays en toespraken. Met niet eerder gepubliceerde foto’s.
Vader ten Boom
Vader ten Boom
Casper ten Boom was een vakkundige horlogemaker en een eerlijke zakenman die hoog in achting stond bij zijn medemiddenstanders in Haarlem. Hij was een actief lid van de Nederlandsche Hervormde Kerk. Als mens wist hij bij velen het beste naar boven te halen. Hij was een man van God, die door zijn diepe geloof een grote invloed op zijn kinderen had. In Vader Ten Boom haalt zijn bekendste dochter, Corrie ten Boom, herinneringen op aan haar vader, die in 1944 overleed in de gevangenis van Scheveningen, waar de nazi’s hem hadden opgesloten. Ze vertelt over de liefde en de bemoedigingen die ze als kind van hem ontving. Ze deelt brieven die haar vader aan haar en andere gezinsleden schreef. En zo leer je als lezer Casper ten Boom kennen, als een man met een diepe toewijding aan Christus, een warme belangstelling voor zijn medemens, een sterk medeleven met mensen in nood en een grote liefde voor het Joodse volk. Het was voor hem vanzelfsprekend om tijdens de Tweede Wereldoorlog in zijn bekende huis aan de Barteljorisstraat een schuilplaats te bieden aan Joden. ‘Bij het lezen van dit boek zie je een man tot leven komen die voor ieder van ons een voorbeeld kan zijn; standvastig, opstaand tegen onrecht, vol liefde voor de medemens en vol vertrouwen op zijn hemelse Vader. Casper ten Boom was werkelijk een man van God.’ Frits Nieuwstraten, directeur Corrie ten Boomhuis, Haarlem
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
iDEAL
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels