Henri Nouwen
Nog geen informatie beschikbaar.
36 Kruimels
365 meditaties van Henri Nouwen
Identiteit
9789401460095
Dit boek met dagelijkse meditaties, samengesteld uit de spirituele nalatenschap van Henri Nouwen, helpt om een spirituele houding te vinden in vertrouwelijke relaties en pijnlijke confrontaties, in persoonlijk lijden en mededogen. 'Wij zijn geliefd', schreef Henri Nouwen. 'Iemand houdt van ons, heel diep, al lang voordat onze ouders, onderwijzers, echtgenoten, kinderen en vrienden van ons zijn gaan houden of ons pijn deden. Dat is de diepe waarheid van ons leven. Ik wil zo graag dat je die waarheid ook voor jezelf laat gelden.' Dit boek is bedoeld om zowel met Nouwen bekende lezers als nieuwe lezers de weg te wijzen bij het terugvinden van die ware identiteit, als Gods geliefden, en daarvan de sporen te ervaren in het leven van alledag. Deze verzameling zet daarvoor de beste teksten bij elkaar uit heel Nouwens werk, ook niet eerder gepubliceerd materiaal.
Levensloop en vervulling (POD)
Ieder van ons is een spaak in het grote wiel van het leven, een beeld van de voortgaande kringloop die tot groei leidt. In Levensloop en vervulling maken Henri J. M. Nouwen en Walter J. Gaffney ons deelgenoot van enkele treffende en inspirerende gedachten over de betekenis die ouder worden voor ons kan hebben of we nu jong, van middelbare leeftijd of al wat ouder zijn. Beide auteurs schrijven over hoe het ouder worden een bron van hoop kan zijn, een weg uit het donker naar het licht, in plaats van een tijd van eenzaamheid. ‘We zijn ervan overtuigd dat ouder worden geen reden tot wanhoop is, maar een basis voor hoop; geen langzame aftakeling maar een geleidelijke rijping; geen lot dat we noodgedwongen moeten ondergaan, maar een kans die we dienen aan te grijpen.’ Levensloop en vervulling is een warm, mooi en toegewijd boek: geheel en al een bevestiging van wat Hij ons beloofd heeft, die door zijn levensloop en dood aan deze wereld nieuw leven heeft gegeven.
Nabij zijn
Dit boek kan gezien worden als een boek over het innerlijk leven. Het gaat niet over de brandende kwesties die ons dagelijks leven voor een belangrijk deel beheersen, maar het probeert rechtstreeks in te gaan op dat wat in zekere mate al deze problemen lijkt te doortrekken: het zelden uitgesproken en vaak onopgemerkte verlangen van mensen naar een echte thuis in deze wereld. HENRI NOUWEN (1932-1996) was katholiek priester en professor aan verschillende theologische instituten en universiteiten in de Verenigde Staten. In 1986 verliet hij Harvard en ging hij wonen in de Arkgemeenschap Daybreak in Toronto (Canada), samen met geestelijk gehandicapten en hun assistenten. Henri Nouwen behoort tot de meest gelezen auteurs uit de tweede helft van de 20ste eeuw op het vlak van christelijke spiritualiteit. Van zijn boeken werden meer dan 7 miljoen exemplaren verkocht.
Jezus
Wegwijs worden in het Evangelie is een ontdekkingstocht die je niet in je eentje moet maken: de beste christelijke ervaringen zijn zelden die van een eenling! Op deze tocht heb je een gids in Henri Nouwen, een van de meest invloedrijke en geliefde moderne christelijke auteurs over spiritualiteit. Op je tocht door dit vertrouwde maar steeds weer verrassende landschap, zal de boodschap van Jezus als nieuw voor je oplichten. Henri Nouwen was in staat om een nieuwe en diepere betekenis in het Evangelie te ontdekken, en zijn lezers warm te maken voor de boodschap die het Evangelie brengt over Jezus en henzelf. Elk hoofdstuk in dit boek heeft een passage uit de evangelies tot onderwerp, en de hoofdstukken staan in de volgorde van Jezus' leven, te beginnen met de annunciatie en de visitatie. Alle hoofdstukken volgen hetzelfde patroon: ze beginnen met een bijbelcitaat, en worden gevolgd door overwegingen van Henri Nouwen. In de kantlijn staat een meer algemene gedachte van Henri, een soort commentaar. Deze drie elementen - de bijbeltekst, de overwegingen en het commentaar - kunnen apart gelezen en gemediteerd worden. Henri Nouwen laat ons in dit boek met nieuwe ogen kijken naar het Evangelie. NOUWENHENRI NOUWEN (1932-1996) was katholiek priester en professor aan verschillende theologische instituten en universiteiten in de Verenigde Staten. In 1986 verliet hij Harvard en ging hij wonen in de Arkgemeenschap Daybreak in Toronto (Canada), samen met geestelijk gehandicapten en hun assistenten. Henri Nouwen behoort tot de meest gelezen auteurs uit de tweede helft van de 20ste eeuw op het vlak van christelijke spiritualiteit. Van zijn boeken werden meer dan 7 miljoen exemplaren verkocht.
Jezus volgen
In zes stappen maakt Nouwen de essentie duidelijk van wat het voor hem betekent als je Jezus wilt volgen. Dat doet hij aan de hand van Bijbelpassages die soms overbekend zijn. Maar hij weet ze verrassend te ontsluiten. Het christendom verschijnt in al zijn radicaliteit, maar komt vooral aan het licht als een uitnodiging. Zo toont Nouwen bijvoorbeeld aan de hand van de hoofdstukken over Jezus' gebod om onze vijanden lief te hebben hoe je je kunt laten overtuigen om wie je vijand en concurrent lijken, te beminnen. Dan opent de wereld zich als ruimte van verbondenheid en betrokkenheid en verschijnt ze niet langer als dreigend en gewelddadig.
Een glimp van de overkant
'Dit boekje is het geestelijk verhaal van een ongeluk, een ongeluk dat mij overkwam. Ik heb het geschreven omdat ik geen keus had. Het ongeluk bracht mij in het voorportaal van de dood en leidde mij naar een nieuwe Godservaring. Ik zou ontrouw zijn geweest aan mijn roeping om altijd en overal Gods aanwezigheid te verkondigen, als ik er niet over had geschreven.Het was de inbreuk op mijn dagelijks leven dat mij het diepst het goddelijk mysterie waaraan ik deel heb, openbaarde. Nu ik weer gezond ben en in staat mijn verhaal te vertellen, voel ik dat deze inbreuk, die de laatste had kunnen zijn, mij nieuwe kennis van God gaf die in scherp contrast stond met wat ik tot nu toe had geleerd. En zo was er sterker dan ooit de behoefde om erover te schrijven en deze kennis, die ik niet alleen voor mezelf kan houden, eenvoudig aan te bieden.Ik hoop en bid dat deze glimp van de overkant bemoediging en hoop zal geven aan mijn broeders en zusters die bang zijn om aan hun naderende dood te denken, of die er met angst en beven, maar nooit in vrede, aan denken.'- uit het woord vooraf van Henri Nouwen HENRI NOUWEN (1932-1996) was katholiek priester en professor aan verschillende theologische instituten en universiteiten in de Verenigde Staten. In 1986 verliet hij Harvard en ging hij wonen in de Arkgemeenschap Daybreak in Toronto (Canada), samen met geestelijk gehandicapten en hun assistenten. Henri Nouwen behoort tot de meest gelezen auteurs uit de tweede helft van de 20ste eeuw op het vlak van christelijke spiritualiteit. Van zijn boeken werden meer dan 7 miljoen exemplaren verkocht.
Ons dagelijks brood
Henri Nouwen Ons dagelijks brood 'Ik hoop dat degenen die dit boek lezen, er nieuw voedsel in zullen vinden voor hun reis naar God.' Henri Nouwen Er wordt veel gediscussieerd over de eucharistie. Het is verfrissend om te lezen hoe Henri Nouwen in dit boek probeert de kern van de eucharistie te beschrijven. Hij begint hiervoor bij de ervaringen van de Emmaüsgangers. Zij wisten niet dat ze met de verrezen Christus onderweg waren, totdat zij hem plotseling herkenden in het breken van het brood. In het Emmaüsverhaal zien we niet alleen de orde van de eucharistieviering, maar ook de hoofdthema's van een dankbaar leven weerspiegeld. Het erkennen van ons verlies, het opmerken van Gods aanwezigheid, het uitnodigen van de vreemdeling, het in gemeenschap treden en het uitgezonden worden. Henri Nouwen (1932-1996) behoort tot de meest gelezen spirituele schrijvers, met wereldwijd miljoenen lezers. Hij is geliefd vanwege de manier waarop hij woorden geeft aan een authentiek geloof. Met het thema van vijandigheid naar vriendschap was hij altijd erg in de weer. Het is herkenbaar in ieder mens en in iedere tijd.
Kun je de beker drinken?
In dit boek denkt Henri Nouwen na over wat het betekent de beker van het leven te drinken: vasthouden, heffen en drinken, en verkent zo de geestelijke horizonten die zich door Jezus' vraag voor ons openen.
Bidden met iconen
Henri Nouwen Bidden met iconen Henri Nouwen was zeer geboeid door iconen. In dit opnieuw uitge- geven boek beschrijft hij aan de hand van vier beroemde Russische iconen zijn meditaties. Je spreekt bij iconen eigenlijk van het lezen van iconen: iconen zo aandachtig lezen dat ze tot je gaan spreken. Hij zelf zei daarover: 'De woorden in dit boek zijn het resultaat van mijn eigen turen naar 7 deze iconen. Zij kunnen je al of niet raken. Maar als ze jou alleen maar een beetje zouden helpen om voor jezelf naar deze iconen te gaan kijken, dan zullen mijn woorden aan hun doel hebben beantwoord en kunnen ze worden vergeten. Dan zijn deze iconen van jou geworden en kunnen ze jou bij dag en bij nacht leiden, in goede en in kwade dagen, wanneer je je verdrietig voelt en wanneer je blij bent. Zij zullen gaan spreken over de unieke weg die God heeft uitgekozen om jou lief te hebben.' De iconen zijn in kleur op de flappen van de omslag weergegeven zodat u al lezend afwisselend kunt kijken en lezen. Henri Nouwen (1932-1996) behoort tot de meest gelezen spirituele schrijvers, met wereldwijd miljoenen lezers. Hij is geliefd vanwege de manier waarop hij woorden geeft aan een authentiek geloof. Met het thema van vijandigheid naar vriendschap was hij altijd erg in de weer. Het is herkenbaar in ieder mens en in iedere tijd.
Even alleen
In ons leven hebben wij een plek van stilte nodig, schrijft Henri Nouwen in dit verrassend actuele werk. Een plek voor ons alleen, waar we afstand kunnen nemen van ons drukke bestaan, om in de stilte de Eeuwige te ontmoeten, die Jezus 'onze Vader' noemt. Een stille plek, waar we tot de ontdekking komen dat we niet samenvallen met onze prestaties, maar er mogen zijn zoals we zijn. Een plek van rust, die ons door de ontmoeting met de Ander weer maakt tot mensen die er met en voor anderen willen zijn. Een plek waar wij leren het lijden, van onszelf en van anderen, niet uit de weg te gaan maar in ons op te nemen, waardoor genezende krachten worden vrijgemaakt. Kortom, een stille plek, waar wij leren mens te zijn, bestemd om te leven in volmaakte blijdschap. Met een uitgebreid nawoord van Louis ter Steeg over de spiritualiteit van Henri Nouwen. Henri Nouwen behoort tot de meest gelezen auteurs uit de tweede helft van de 20ste eeuw op het vlak van christelijke spiritualiteit. Van zijn boeken werden meer dan 7 miljoen exemplaren verkocht. HENRI NOUWEN (1932-1996) was katholiek priester en professor aan verschillende theologische instituten en universiteiten in de Verenigde Staten. In 1986 verliet hij Harvard en ging hij wonen in de Arkgemeenschap Daybreak in Toronto (Canada), samen met geestelijk gehandicapten en hun assistenten.
Over spiritueel leven
9789401460415
Voor Henri Nouwen is spiritualiteit een proces waarbij iets negatiefs wordt omgezet in iets positiefs. Hij leert ons om in ons leven, dat zich afspeelt tussen licht en donker, beide in één beweging te omarmen. De bloemlezing uit zijn werk maakt dankbaar gebruik van Nouwens inzichten in de menselijke emoties om ons te begeleiden op onze spirituele reis. Het boek brengt de meest aansprekende citaten en fragmenten bijeen uit zijn lange loopbaan als schrijver, uit zijn vroege werk als jong docent psychologie, uit de beroemd geworden boeken uit de tijd dat hij hoogleraar was in Yale en Harvard en uit zijn tijd in De Ark. Heel wat van deze teksten werden nog niet eerder in het Nederlands gepubliceerd. Deze unieke selectie betekent een geestelijke verkwikking en bemoediging - niet alleen voor wie voor het eerst iets van Nouwen leest, maar evenzeer voor wie met zijn werk vertrouwd is.
De gewonde heler
9789401447539
Henri J.M. Nouwen (1932-1996) was katholiek priester en professor aan verschillende theologische instituten en universiteiten in de Verenigde Staten. In 1986 verliet hij Harvard en ging hij wonen in de l'Arche-gemeenschap 'Daybreak' in Toronto (Canada), samen met geestelijk gehandicapten en hun assistenten. Hij behoort tot een van de meest gelezen auteurs op het vlak van christelijke spiritualiteit uit de tweede helft van de 20ste eeuw. Van zijn boeken werden meer dan 7 miljoen exemplaren verkocht.
Een jaar met Henri Nouwen
Meditatie
9789401450416
Toen Henri Nouwen het plan opvatte om een boek met dagelijkse meditaties te schrijven, besefte hij niet dat dit een waar geestelijk avontuur zou worden. Hij wilde niet putten uit zijn eerdere publicaties. Alles moest nieuw zijn, al realiseerde hij zich de implicaties van die beslissing niet volledig. In het begin was het een sport. Hij schreef over het gebed, alleen zijn, de stilte en meer van die vertrouwde onderwerpen. Hij noteerde gewoon wat hem te binnen viel, zonder volgorde of structuur. Zijn opschrijfboekjes werden een onafscheidelijke gezel. Hij werkte door tot hij 387 gedachten had opgeschreven. Meer dan de benodigde 365 of 366. Toen hij ze allemaal overlas, realiseerde hij zich dat hij zijn geloof had uitgeschreven, zijn eigen credo. Het boek verscheen eerder onder de titel Brood voor onderweg.
Vreemdeling in het paradijs
Tijdens een zeven maanden durend verblijf in een trappistenklooster in New York onderwierp Henri Nouwen zich als een monnik aan alle regels van zwijgen, arbeid en contemplatie. In zijn dagboeken legde hij de geestelijke en alledaagse ervaringen vast. Hij deed dit met ernst en openheid, kritisch en geestig. De lezer volgt hem door deze 'andere' wereld, die aantrekkelijk is en soms ergerlijk, vol plotselinge herkenning, dan weer teleurstellend, maar altijd intens. De ontmoeting met het moderne en eeuwenoude kloosterleven was van cruciaal belang voor Henri Nouwen, wiens boeken overal in de wereld worden gelezen. Dit boek is inspirerend én uitdagend voor diegenen die op zoek zijn naar zichzelf. HENRI NOUWEN (1932-1996) was katholiek priester en professor aan verschillende theologische instituten en universiteiten in de Verenigde Staten. In 1986 verliet hij Harvard en ging hij wonen in de Arkgemeenschap Daybreak in Toronto (Canada), samen met geestelijk gehandicapten en hun assistenten. Henri Nouwen behoort tot de meest gelezen auteurs uit de tweede helft van de 20ste eeuw op het vlak van christelijke spiritualiteit. Van zijn boeken werden meer dan 7 miljoen exemplaren verkocht.
Met de dood voor ogen
Mensen gaan dood. Niet alleen het handjevol mensen in mijn directe omgeving. Overal op de wereld sterven er mensen, dag in dag uit, ieder uur. Het sterfl ijk zijn is iets dat alle mensen gemeen hebben. De vraag is echter hoe staan we tegenover ons sterven? Zien we de dood enkel als een onafwendbaar noodlot, of kunnen we de dood tot een voleinding van ons menselijk leven maken, waaraan we even volledig deelnemen als aan ons leven zelf.' Tijdens een lange reis naar de begrafenis van een dierbare vriend, denkt Henri Nouwen na over diens overlijden, zijn eigen toekomstige dood en aan de talloze mensen die iedere dag overal ter wereld sterven. Met de dood voor ogen is de neerslag van de retraite die hij zich daarna oplegt en waarin hij bidt, schrijft en nadenkt over omgaan met de dood. Aan de hand van vele aangrijpende getuigenissen maakt hij duidelijk dat het even belangrijk is goed voorbereid te zijn op het einde als op het begin van een mensenleven. HENRI NOUWEN (1932-1996) was katholiek priester en professor aan verschillende theologische instituten en universiteiten in de Verenigde Staten. In 1986 verliet hij Harvard en ging hij wonen in de Arkgemeenschap Daybreak in Toronto (Canada), samen met geestelijk gehandicapten en hun assistenten. Henri Nouwen behoort tot de meest gelezen auteurs uit de tweede helft van de 20ste eeuw op het vlak van christelijke spiritualiteit. Van zijn boeken werden meer dan 7 miljoen exemplaren verkocht.
Eindelijk thuis
Eindelijk thuis werd in 2011 door de lezers van de krant Trouw verkozen tot 'Het mooiste spirituele boek'. In het Nederlands werden meer dan 100.000 ex. verkocht en ook vandaag wordt het nog altijd gelezen. In dit boek nodigt Nouwen ons uit om Rembrandts meesterwerk, 'De terugkeer van de verloren zoon', dat de parabel van de onvoorwaardelijke en bevrijdende liefde van de vader op onnavolgbare wijze afbeeldt, op een nieuwe en directe manier te begrijpen. De ontdekking van dit schilderij vormde voor Henri Nouwen het begin van een lang geestelijk avontuur. Het bracht hem tot een nieuw begrip van zijn roeping en gaf hem nieuwe kracht. Eindelijk thuis vat een kernthema van Nouwens werk samen: ook een crisis kan vruchtbaar zijn.
Bevrijd je verdriet
Dit warme en eerlijke boek van Henri Nouwen is voor iedereen die op zoek is naar troost en genezing. 'Bevrijd je verdriet' is speciaal voor mensen die het zwaar hebben in hun leven. Terwijl Nouwen de menselijke vragen over lijden en rouw volledig recht doet (waarom laat God dit toe?) richt hij zich op de diepere vraag: hoe kunnen we het leed een plaats geven, zonder het te ontkennen? Nouwen laat zien dat we, zelfs in onze diepste wanhoop, het oog op God gericht kunnen houden. Door God te betrekken in ons verdriet hoeven we onze weg niet alleen te gaan; ook in moeilijke tijden kunnen we ons leven grondvesten in vreugde en hoop. Zo komt er ruimte voor troost en genezing.
Binnen geroepen
Dit geestelijk dagboek laat zien dat er bevrijding mogelijk is uit beklemming en angst, als we bereid zijn de weg naar binnen te gaan. Liefde woont diep in onszelf, niet in alles wat we buiten ons najagen.
Eindelijk thuis
Eindelijk thuis werd in 2011 door de lezers van de krant Trouw verkozen tot 'Het mooiste spirituele boek'. In het Nederlands werden meer dan 100.000 ex. verkocht en ook vandaag wordt het nog altijd gelezen. In dit boek nodigt Nouwen ons uit om Rembrandts meesterwerk, 'De terugkeer van de verloren zoon', dat de parabel van de onvoorwaardelijke en bevrijdende liefde van de vader op onnavolgbare wijze afbeeldt, op een nieuwe en directe manier te begrijpen. De ontdekking van dit schilderij vormde voor Henri Nouwen het begin van een lang geestelijk avontuur. Het bracht hem tot een nieuw begrip van zijn roeping en gaf hem nieuwe kracht. Eindelijk thuis vat een kernthema van Nouwens werk samen: ook een crisis kan vruchtbaar zijn.
Spiritueel begeleiden (POD)
In dit boek is Henri Nouwen onze persoonlijke spirituele leidsman, die in zijn vlotte en betrokken stijl antwoord geeft op al onze vragen met betrekking tot het geestelijke leven. Hij helpt ons leven te heroriënteren en de weg te vinden naar echte spirituele vernieuwing. Voor Henri Nouwen, de wereldbekende spirituele gids en pastor, was het geestelijk leven een reis van geloof en vernieuwing, die zijn diepgang ontvangt door verantwoordelijkheid, gemeenschap en relaties. Tijdens zijn leven heeft hij veel mensen begeleid, maar de uitgangspunten voor zijn geestelijke begeleiding zijn nooit in boekvorm uitgegeven. Nu hebben Michael Christensen en Rebecca Laird, die jarenlang student van Nouwen zijn geweest, zijn beroemde college geestelijke begeleiding uitgewerkt en aangevuld met nog niet eerder gepubliceerde teksten en zo een standaardwerk gecreëerd van Nouwens ideeën over het christelijk leven. Verhalen, lezingen, naar thema gerangschikte vragen en aanwijzingen voor het bijhouden van een spiritueel dagboek vormen een onvergelijkbare bron van geestelijke begeleiding.
De woestijn zal bloeien
We voelen allen de dreiging die boven de wereld hangt. Een vrees voor volledige vernietiging en een besef van immense onmacht kunnen ons verlammen. Is in zo'n situatie de boodschap van het evangelie nog een lichtpunt? En hoe die boodschap aan de man brengen? Een begin van antwoord op die vragen kun je vinden bij de woestijnvaders of bij de monniken en monialen uit de eerste eeuwen van het christendom. Woestijn, stilte en onophoudend gebed zijn de hoofdgedachten van deze spiritualiteit. Doet deze spiritualiteit ons niet de ogen sluiten voor de afschuwelijke werkelijkheden van onze tijd? Helemaal niet. Integendeel, de woestijn is het middel om niet in de greep van deze wereld te geraken maar om ons bestaan te laten leiden door de nieuwe geest de geest van Christus. De stilte behoedt ons voor een verstikking door de veelheid van woorden ze leert ons het Woord van God te verkondigen. Ten slotte schenkt het onophoudend gebed aan de woestijn en de stilte hun volle betekenis.
Een parel in Gods ogen
Henri Nouwen gaat in op de uitdaging van een vriend die hem vroeg: 'Hoe moeten wij, die allemaal doordrenkt zijn van de westerse, geseculariseerde cultuur, nu een geestelijk leven leiden?'
Adam
Een aangrijpende getuigenis van Nouwen over zijn leven met Adam, zijn gehandicapte vriend uit de Arkgemeenschap, maar ook een boek over het geloof.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3955 beoordelingen
Posts
Bijbelteksten
Blogs
Liederen
Gedichten
Podcasts
Quotes
Preken
Video's
Nieuws
verwachtUpdates
Vacatures
verwachtInspiratie
Programma’s
Bedrijfsgegevens
DagelijkseBroodkruimels
M&K Group B.V.
Volta 10N
3241 LW Middelharnis
KvK: 67720471
BTW: NL857148187B01