Theologische of religieuze kwesties
112 Kruimels
U nodigt mij aan tafel
Een meditatief en praktisch boekje, dat gebruikt kan worden in de week van voorbereiding op het Heilig Avondmaal. In ieder hoofdstuk staat een aspect van het avondmaal centraal (bijvoorbeeld zien, geloof, hoop, liefde, verlangen, vreugde, proeven). Door middel van passages uit het Avondmaalsformulier, maar ook door diverse bijbelgedeelten wordt de lezer meegenomen in het thema en de bezinning daarop. Ook zijn er vragen ter overdenking toegevoegd. Het geheel wordt aangevuld met citaten uit de traditie, gebeden, en met interviews van jongeren en ouderen over wat de viering van het Avondmaal voor hen betekent.
Oriëntatie in de filosofie
‘Oriëntatie in de filosofie’ van Gijsbert van den Brink is al ruim twintig jaar een standaardwerk op het gebied van de geschiedenis van de wijsbegeerte. Het is een toegankelijk geschreven introductie in de westerse filosofie, met bijzondere aandacht voor het grensgebied tussen filosofie en theologie. Alle hoofdstromingen uit de geschiedenis van de wijsbegeerte en de belangrijkste figuren daarin passeren de revue. Speciale aandacht is er voor hun verhouding met het christelijk geloof. Deze herziene editie is aangevuld met een hoofdstuk over filosofie in de 21e eeuw.
Christelijke Klassiekers - Onversneden Christendom
In ‘Onversneden christendom’ legt C.S. Lewis uit wat het hart is van het christelijk geloof. In ‘Onversneden christendom’ legt C.S. Lewis uit wat het hart is van het christelijk geloof. Een klassieker! Er is geen schrijver die zo helder en warm kan uitleggen wat het betekent om christen te zijn als C.S. Lewis. Hij blijft niet steken in een abstracte theologische uiteenzetting, maar maakt het Bijbelse verhaal op een persoonlijke manier tot een prachtig geschenk. Lewis blijft bij de kern van het geloof en hij verliest zich niet in details en morele kwesties. Wie toe is aan een verfrissing en verdieping van zijn of haar geloofsleven kan nog steeds het best bij C.S. Lewis terecht.
De namiddag van het christendom
Het magnum opus van Halík over de toekomst van de kerk. In zijn theologisch-filosofische boek ‘De namiddag van het christendom’ schetst Tomáš Halík op profetische wijze de toekomst van de kerk. Hij stelt dat we niet leven in een tijdperk van verandering, maar in de verandering van een tijdperk. Al de crises die de kerk nu doormaakt, zijn nodig om tot een volwassener christendom te komen. Hij ziet de volwassener kerk als een kerk die over haar grenzen heen stapt en een wereldwijd broederschap helpt vormen. Het boek biedt een uiterst scherpe analyse van de huidige tijd en is een met grote overtuigingskracht geschreven meesterwerk. ‘Tomáš Halík is ervan overtuigd dat de huidige crisis de deur kan openen naar een nieuw middag-tijdperk in de geschiedenis van het christendom. Een belangrijk boek dat het lezen waard is.’- Paul Zulehner, emeritus-hoogleraar Pastorale theologie aan de Universiteit van Wenen.
God de Vader of Allah de Verhevene
Wie liefde heeft voor moslims wil hen leren kennen. Om hen te kennen moet je weten wat hen drijft. Mede door gespreksgroepen met moslims heeft de auteur de islam en de moslims beter leren begrijpen, maar kwam hij ook tot de ontdekking dat Satan, beproeving en lotsbestemming door Allah gebruikt worden op een manier die vreemd is aan het christendom. Ook als rechter verschilt Allah enorm van de God van de Bijbel. Dit boek is ontstaan uit het verlangen om te zien waarmee God bezig is onder moslims. Moslims staan dichter bij christenen dan atheïsten of mensen die aannemen dat er iets is tussen hemel en aarde. Wie liefde heeft voor moslims wil hen leren kennen. Om hen te kennen moet je weten wat hen drijft. Wie dat wil weten, moet zich bezig houden met de Koran. Als uitgangspunt voor dit boek heeft de schrijver de boodschap van de Koran vergeleken met de boodschap van de Bijbel. Tijdens gesprekken met christenen en moslims heeft de auteur ontdekt dat bepaalde moslims heel dicht bij het christendom staan en bepaalde christenen vastzitten aan vormen van islamitisch denken. Dit boek helpt christenen om scherper te zien waar de grenzen tussen christendom en islam lopen.
Thuis
Een toegankelijk boek over de kerk als thuis. In ‘Thuis’ gaat theoloog Bram van de Beek in op de betekenis van de kerk. Hij geeft antwoord op de meest prangende vragen die in een gemeente kunnen spelen. Wat is ook alweer de betekenis van de doop? En van het avondmaal? Waarom toch elke keer weer die preek? Bram van de Beek gaat ook in op praktische vragen. Hoe ga je om met kerkverlaters? Hoe geef je het jeugdwerk vorm? Het is een toegankelijk boek in gewone taal om je kennis op te frissen; en om het er even bij te pakken, als er vragen komen. ‘Thuis’ kan gelezen worden als gevolg op ‘Ego’. Tijdens de Nacht van de Theologie 2022 werd de Theologie Oeuvreprijs toegekend aan Bram van de Beek vanwege zijn grote bijdrage aan de Nederlandse theologie.
Storm over de wereld
Een verrassend actuele Bijbelstudie over Jeremia. Storm over de wereld van Eric Peels is een boeiende Bijbelstudie over de profetieën van Jeremia. Vlak voor de ondergang van Jeruzalem (6e eeuw v.Chr.) treedt de profeet Jeremia op. Niet alleen Israël, maar ook de volken rondom Israël komen in zijn profetische vizier. In Jeremia, het grootste boek van het Oude Testament, is een aparte bundel profetieën gewijd aan deze volken. In vlammende taal zegt de profeet het ene na het andere volk Gods oordeel aan, dat als een storm over de wereld gaat. In een grondige taalkundige, literaire en historische analyse worden de teksten tot in detail beluisterd. De theologische doorlichting van de geopolitiek van die dagen blijkt voor vandaag verrassend actueel te zijn.
Paulus
Soms laten bepaalde mensen je niet los. Op de een of andere manier blijven ze je achtervolgen. Ze pakken je vast en laten niet meer los. Hoe dat komt? Misschien is het de boodschap die ze vertellen. Of misschien wel het onrecht dat hun wordt aangedaan. Zo’n persoon is de apostel Paulus voor auteur Jielis P. Ende. Paulus voldoet aan beide criteria. Hij heeft wat te vertellen en er wordt hem onrecht aangedaan. Tijdens zijn opleiding tot predikant kwam tijdens een college de apostel Paulus op tafel. Eén van de studenten trok toen eens goed van leer. Wat ze allemaal niet tegen deze man had. En ze was niet de enige die een afkeer had van Paulus. “Ik liep lang met de vraag rond hoe we deze man nu recht konden doen,’ zegt de auteur. ‘Je kunt zijn gedachtegoed ophangen aan één enkele tekst, maar is dat terecht? Ik ben anders te werk gegaan. Ik heb mezelf de opdracht gegeven om deze apostel eens op een eenvoudige manier te volgen in de Bijbel. Gewoon lezen en overdenken.’ Hoe zag zijn leven eruit? Hoe verliepen zijn reizen? Wie waren zijn reisgenoten? Met welke mensen kreeg hij te maken tijdens zijn reizen? Hoe keek ‘het thuisfront’ aan tegen alles wat hij deed? Jielis P. Ende heeft daarbij zoveel mogelijk moeilijke woorden en termen vermeden. Want studieboeken over Paulus zijn er genoeg. Hiermee hoopt hij dat de apostel Paulus meer recht wordt gedaan.
Kan de wetenschap alles verklaren?
Een boeiend populair-wetenschappelijk werk over de relatie tussen wetenschap en geloof. Kan de wetenschap alles verklaren? van John C. Lennox is een populair-wetenschappelijke uitgave over de relatie tussen wetenschap en geloof. De wetenschap heeft de wereld veel gebracht. Voor velen heeft godsdienst daarom geen betekenis meer als het gaat om antwoorden op de grote levensvragen. In dit boek gaat John Lennox in op de relatie tussen geloof en wetenschap. Hij put daarbij uit zijn ervaring als christen, tientallen jaren van wetenschappelijk onderzoek en talloze debatten met bekende atheïsten als Richard Dawkins en Christopher Hitchens. Lennox ruimt vele misvattingen uit de weg en maakt duidelijk dat geloof en wetenschap niet tegenover elkaar staan, maar beide nodig zijn om de zin van ons bestaan te doorgronden.
Klimijzers
Antwoorden op moderne geloofsvragen op basis van oude theologische teksten. In Klimijzers reflecteren Wim Vermeulen, Marcus van Toor en Bart Schreuders op moderne geloofsvragen op basis van oude theologische teksten. Bestaat God? Mag ik twijfelen? Hoe ervaar ik God in mijn dagelijks leven? Hoe staat een goede en almachtige God lijden toe? Veel jongvolwassenen maken een periode door waarin deze geloofsvragen onverwachts kunnen opduiken. In dit boek introduceren veertien auteurs elk een theologische tekst uit de brede christelijke traditie van nul tot nu, en reflecteren daarop. Hierbij worden er geen rationeel dichtgetimmerde antwoorden gegeven, maar wordt er met een open en eerlijke blik naar de vragen gekeken. Elk hoofdstuk sluit af met gespreksvragen en leestips voor verdere studie. Dit boek is voor iedereen die zoekt naar geloofsverdieping en onder de indruk wil raken van de vitaliteit van het christelijke denken.
God
In God. Een anatomisch onderzoek laat Francesca Stavrakopoulou zien hoe ons godsbeeld zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld en werpt ze een nieuw licht op de oorsprong van de westerse cultuur. Drieduizend jaar geleden, in de gebieden die we nu Israël en Palestina noemen, aanbad een groep mensen een ‘vadergod’ genaamd El. El had zeventig kinderen, en een van hen was Jahweh. Jahweh had een lichaam, een vrouw, nakomelingen. Hij vocht tegen monsters en stervelingen, hij was verzot op lekker eten en goede wijn, schreef boeken, trok eropuit en deed zo af en toe een dutje. Maar hij zou iets veel groters en veel abstracters worden: de god van de grote monotheïstische religies. God. Een anatomisch onderzoek laat zien dat Gods oorsprong duizenden jaren teruggaat, naar lang voordat de Bijbel werd geschreven. Hoewel theologen hem vandaag de dag voorstellen als een wezen zonder lichaam leek God in zijn oorspronkelijke vorm meer op onszelf: God praatte, liep, lachte, huilde, voelde, sliep en ademde net als wij. Door zijn lichaam zorgvuldig te onderzoeken – van zijn hoofd tot zijn handen, van zijn voeten tot zijn edele delen – laat Francesca Stavrakopoulou zien hoe ons godsbeeld zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld. ‘Verrassend, misschien zelfs choquerend, het brengt aspecten van de bijbelse God aan het licht waarvoor moderne lezers zelden oog hebben.’ – John Barton, emeritus hoogleraar Bijbelstudies aan Oxford University ‘Een verrijkende, verontrustende, onderhoudende en tot nadenken stemmende leeservaring.’ – Literary Review ‘Meeslepend en verbluffend.’ – The Sunday Times
Artios-reeks - De Heer is mijn Herder, maar hoe leidt Hij mij?
Wat is Gods wil met mijn leven? Hoe leer ik de stem van God verstaan? En hoe maak ik een goede keuze als ik niet (zeker) weet wat God van me wil? Het zijn vragen die door veel gelovigen gesteld worden, maar ook vragen waar veel verschillende antwoorden op gegeven zijn. Hoe vinden we in die wirwar van visies een begaanbare weg? Met de Bijbel en de gereformeerde traditie als uitgangspunt biedt dit boek een eigentijdse gereformeerde visie op keuzes maken in het licht van Gods leiding. Er worden handvatten geboden om op een gelovige, en daarom ontspannen, manier om te gaan met het nemen van moeilijke beslissingen.
Zondagmorgen
Theologische of religieuze kwesties
9789493220157
“Een prachtig en bij vlagen briljant boek. Trefzeker peilt Otten waar het in het christelijk geloof om gaat, zonder valse schaamte of moeilijke thema’s te schuwen. Als buitengewoon kundig essayist kiest hij geregeld een verrassende invalshoek en voert hij vandaaruit het gesprek tussen de christelijke traditie en de eigentijdse cultuur. Ik ben ervan overtuigd dat dit boek het in zich heeft een klassieker te worden.” - ERIK BORGMAN over ‘Zondagmorgen’ Toen de pandemie kerkgang onmogelijk maakte, besloot Willem Jan Otten van het missen van de mis een deugd te maken. Hij schreef het boek waar hij sinds zijn doop in 1999 van heeft gedroomd: een essay dat week voor week reageert op het liturgisch jaar, volgens hem het grootste kunstwerk van de westerse beschaving. Zondagmorgen is het verslag geworden van een persoonlijke, poëtische ‘tocht naar binnen’, dwars door alle 52 zondagen van het jaar. WILLEM JAN OTTEN (1951) is meermalen bekroond voor zijn literaire werk. Voor zijn oeuvre ontving hij de Constantijn Huygensprijs en de P.C. Hooftprijs, en voor Specht en zoon de Libris Literatuurprijs. Ook kreeg hij in 2011 een eredoctoraat in de theologie van de Universiteit Utrecht, vanwege zijn belang voor het zichtbaar maken van levensbeschouwelijke en religieuze thema’s. Otten introduceerde de Amerikaanse dichter en essayist Christian Wiman in Nederland, van wie hij Mijn heldere afgrond (2016) en Radicaal licht (2019) heeft vertaald.
Het Maria Magdalena Mysterie
Maria Magdalena was geen prostituee. Integendeel, ze was een ingewijde, een ‘vrouw die het Al kent’, zoals de onlangs gevonden evangeliën over haar verhalen. Ze onderwees als apostola apostolorum (apostel der apostelen) de mannelijke apostelen, haar broeders. En ze was de geliefde van Jezus. Veel is er over haar geromantiseerd. In de Bijbel is ze bijkans weggeschreven en de kerkelijke traditie maakte haar tot zondares. Recentelijk ontdekte bronnen geven echter een totaal ander beeld. Cultuurhistoricus Jacob Slavenburg voert de lezer op meeslepende wijze mee op zijn zoektocht naar de ware Maria Magdalena. In "Het Maria Magdalena Mysterie" laat hij zien dat Maria Magdalena niet de eerste vrouw is die in de geschiedenis van het jodendom en christendom is ‘weggeschreven’. Door veel religies is ‘het vrouwelijke’ lange tijd als bedreigend gezien, verdacht gemaakt en weggedrukt. Een eerherstel van Maria Magdalena opent de weg naar een integraler mensbeeld en een groeiend besef van gelijkwaardigheid van vrouw en man.
Alles voor allen
Het boek 'Alles voor allen' is een nieuwe catechismus van Huub Oosterhuis. Uit zijn vele publicaties, preken en overwegingen heeft theoloog en liturgist Kees Kok, in overleg met de auteur, een ander soort 'catechismus' gedistilleerd. Hierin wordt geprobeerd aan de hand van het 'Grote Verhaal' van de Joodse en van de 'messiaanse' ('oerchristelijke') traditie, antwoorden te vinden op de eeuwige vragen van vandaag. Voorbij aan het onderscheid katholiek-protestant en voor alle mensen van goede wil. Veel mensen die in christelijke kerken zijn opgegroeid, hebben geen flauw idee meer waar het in het christelijk geloof om gaat. In deze nieuwe catechismus worden de wezenlijke vragen helder beantwoord.
Waar je hart vol van is
Theologische of religieuze kwesties
9789493161924
Wie is de echte ster in ons leven? En wat of wie maakt ons gelukkig? Op deze trage vragen geeft Jan Hendriks op een inspirerende manier antwoord in zijn nieuwe boek met overwegingen bij de lezingen van het liturgisch jaar C van de eucharistievieringen op de zon- en feestdagen. Daarmee completeert de herder van het bisdom Haarlem-Amsterdam het drieluik met overwegingen voor het liturgisch jaar A, B en C. ‘Doe maar wat Hij u zeggen zal’, is het eerste deel voor jaar A, ‘Getuigen van het Licht’ is de titel voor het jaar B. En met dit boek rondt hij jaar C af. En daar past maar één titel bij: ‘Waar je hart vol van is’. Want bisschop Jan Hendriks weet als geen ander dat we een gids en een richtsnoer nodig hebben om de enig echte ster te herkennen en te volgen. Die ster heet natuurlijk Christus. Hij is onze gids en ons richtsnoer. En wij kunnen die ster volgen en herkennen door goed te doen, in bescheidenheid en dienstbaarheid. Dat lukt beter door jezelf als ik en als individu los te laten, door de minste te willen zijn, door gemeenschap te stichten, door vergeving te vragen en zelf te vergeven. De bisschop gaat hierbij geen onderwerp uit de weg, hij spreekt de taal van deze tijd, hij kent de dilemma’s van de zoekende mens. Het gaat in deze bundel met overwegingen bij jaar C niet alleen maar om de trage vragen, maar ook om de diepmenselijke en tragische vragen die we allemaal tegenkomen: als een kind sterft wat zeg je dan, als een dierbare verongelukt wat doe je dan? Jan Hendriks geeft geen makkelijke antwoorden, kent het verdriet en de eenzaamheid van deze tijd en fluistert dan bijna: ‘Wacht op Hem, ook als het duister is’. Wacht op Hem als het geweld ons treft, als de aarde beeft. Wacht op Hem. En volg de ster die je hart zal troosten en vervullen en die een nieuwe betekenis aan je leven geeft. Want de liefde tot God en tot je naaste maakt je vrij en vult je hart. En waar je hart vol van is, loopt je mond van over. Zo is dit boek met overwegingen ook een oproep om te getuigen van de ster die Christus heet en om met Hem als gids de wereld in te gaan. Dit laatste deel van de trilogie zal velen tot steun zijn en meeklinken in kerken en kloosters, zoals dat ook bij de andere delen gebeurde.
Hoe zullen we leven?
Samuel Wells benadert uitdagende vragen in het licht van christelijke hoop en wijsheid in dit opvallende en bijzonder wijze boek dat een verbinding legt tussen de theologie en ons menselijke bestaan in een lijdende wereld. Een bestaan dat gedragen wordt door God. In drie rubrieken, de wereld, het menselijk zijn en onze sterfelijkheid, behandelt hij een veelheid van onderwerpen, zoals religieus extremisme, migratie, milieu en sociale media
Vereniging Theologie en Maatschappij - Van de boom leren
Theologische of religieuze kwesties
9789043537285
De theologie van Dorothee Sölle treffend verwoord. Andreas Wöhle schreef met ‘Van de boom leren’ een boek over de theologie van Dorothee Sölle. Haar overtuigingen zijn onlosmakelijk verbonden met het werkelijke leven. Ze werd actief in de politiek en sprak zich uit tegen het consumentisme, het onrecht in de derde wereld en alles wat machtig is op kosten van kleinen en zwakken. Haar theologie blijft op fascinerende wijze tot vandaag de dag herkenbaar en voelbaar.
Op zoek naar nieuwtestamentische gemeent
Dit boek bevat een studie die de weg baant tot terugkeer naar het wezen en de werken van de eerste nieuwtestamentische gemeente op basis van de uitspraak van de Heer Jezus, toen Hij zei: “Ik zal Mijn gemeente bouwen.” We kennen nu zo’n 2500 denominaties over de gehele wereld en in het algemeen bestaat het gevoel, dat men daar toch niet geheel aan voldoet, ook al pogen velen dit te verbloemen. Het grootste ideaal zal zijn als wij als christenen samen de weg terugvinden naar de gemeente, zoals Jezus die heeft bedoeld en als wij Hem niet teleurstellen bij Zijn komst die, naar wij hopen en vertrouwen, aanstaande is. Want deze, onze Gemeente is de Gemeente van de eindtijd, die staat voor een gebeuren dat ons leven totaal zal veranderen. Ons verlangen is de weg te herkennen die God in Zijn Woord heeft uitgestippeld. Wij hebben gepoogd bovenal de Bijbel zelf te laten spreken op weg naar dat ideaal. Jezus verkondigt de werkelijkheid van die nieuwe wereld. Het Koninkrijk Gods is een feit. Zijn wij de sleutel daartoe kwijt geraakt? En hoe vinden wij die terug?
Waar onze doden zijn
Het ultieme Troostboek Oosterhuis over zijn nieuwe boek: 'Wij zijn gewend aan veel doden tegelijk. Massaal sterven, 150 per dag in Syrië, najaar 2012. De zes Miljoen. "Nee," zei de joodse schrijver Abel Herzberg, "zes miljoen maal één mens." Dit boek gaat over de dood van telkens één mens. Ik heb ze allen uitgeleide gedaan uit dit leven - en alle uitvaartteksten en requiemgezangen in dit boek verzameld, zijn voor hen geschreven. Waar onze doden zijn? In vuur? In licht? In vrede? In God? Het laatste woord is niet aan mij.'
Strijd tussen aionen
Dit boek is qua opzet anders dan de meeste boeken over de Apocalyps. De auteur Gerard Vrooland verstaat de kunst dit moeilijke Bijbelboek toegankelijk te maken voor niet-theologen, terwijl in alles blijkt dat hij zelf een theoloog van niveau is. Het gebeurde tegen het einde van de eerste eeuw. Op Patmos zag Johannes het, hoorde hij het, beleefde hij het en beschreef hij het: de Apocalyps. Apocalyps betekent letterlijk dat de deksel van de geschiedenis afgaat. Machten uit onzichtbare dimensies worden openbaar in visioenen, een taal die totaal anders is dan de taal van een historicus. De apostel Johannes beleefde het bijna 2000 jaar geleden. Wat hij zag, beleven wij nu. Onze eeuw kenmerkt zich steeds meer als een bijzondere tijd, de mensheid zit gevangen in een apocalyptische achtbaan. Grote machten drijven ons tegen wil en dank op om mee te doen aan een wapenwedloop, de technologische revoluties, de consumptiekoorts met als bijeffect de opwarming van de aarde, klimatologische catastrofes, verlies van biodiversiteit en een opeenstapeling van macht in handen van een gewetenloze elite. Strijd tussen aionen neemt ons mee in de beleving van Johannes. De lezer zal begrijpen dat we de Apocalyps niet kunnen lezen als een chronologische voorstelling van wat komen gaat. Net als in een droom schemeren in visioenen lagen van inzicht door elkaar in beeldtaal. Getallen vragen verbeelding. Ze zijn niet om te tellen maar om te verstaan in de vertelling.
Plaatsbereiding
Niets is zo kostbaar als echte verzoening, schrijft Hans Joachim Iwand (1899–1960). Hij weet waar hij het over heeft, als theoloog en predikant in het verscheurde Duitsland rond de Tweede Wereldoorlog. Een generatie later spreekt ook de toonaangevende theoloog Eberhard Jüngel (1934) indringend over verzoening, dit keer middenin de godsleer, terwijl in het herstellend Europa verhoudingen normaliseren maar het atheïsme terrein wint. Beide theologen geloven hartstochtelijk dat vrede en verzoening alleen te vinden zijn door een diepgaande confrontatie met de waarheid van het kruis van Christus. Dit boek onderzoekt hoe in de theologie van Iwand en Jüngel grote vragen rond de verzoeningsleer een antwoord krijgen. Het zijn vragen die ook in de Nederlandse context telkens weer opspelen. Hoe kan het sterven van Christus, lang geleden, ons verzoenen met God? Wat is de ‘logica’ van de weg van kruis en opstanding? En raakt de verzoening alleen de kerk of ook de wereld? Het denken van Iwand en Jüngel blijkt te cirkelen om wat de auteur benoemt als ‘plaatsbereiding’. Al in Genesis 3 klonk de vraag aan Adam: ‘Waar ben je?’ Sindsdien hebben verzoening en vergeving alles te maken met de eigenaardige notie van onze plaats. Waar het woord ‘plaatsvervanging’ niet expliciet in de Bijbel voorkomt, spreekt Johannes 14:3 wel over een plaats die door Christus gereed gemaakt is. Dat komt ons nader dan we onszelf nabij zijn. Ds. N.C. Smits (1986) studeerde theologie aan de Theologische Universiteit te Apeldoorn en is predikant in Purmerend.
Antwoord op vele vragen
Theologische of religieuze kwesties
9789464028034
Schrijfster legt in dit boek aan de hand van allerlei vaak gestelde vragen belangrijke levensvragen en – problematiek gééstelijk gezien, uit. Op veel grote vragen is amper antwoord gegeven vanuit gééstelijk perspectief maar meer vanuit verstandelijke menselijke kennis wat ruimte biedt voor misverstanden, aannamen met alle gevolgen van dien. In dit boek worden antwoorden gegeven op vragen als: wie, wat, waar is God, wat is léven, hoe is materie ontstaan, vanwaar al die levensvormen, is er leven na de dood, waarom dan, hoe ontwikkelden deze zich, wat is hel, hemel, seksualiteit, orgaantransplantatie, misdaad, opvoeden, waarom is er lijden, zielsontwikkeling, natuurzielen, hoe werkt de geestelijke wereld, zin en onzin rond contact met deze wereld, begrippen als discriminatie, gezondheid, voeding enzovoort. Op unieke wijze neemt de schrijfster je mee in het gééstelijk kijken naar wat de Bijbel te beiden heeft. Dat maakt het boek uniek. Afgerekend wordt met dogma’s, vooroordelen, aannamen, verstandelijk redeneren en wordt de weg gewezen naar het vinden van de diepste waarheid in je zelf, die de kiem is van de zuivere liefde en waarheid die in ieder mens de weg wijst naar bevrijding uit verdeeldheid, welk lijden dan ook. Godsdienstig zijn is het in praktijk brengen van de dienstbare liefde en het achter je laten van rituelen, hokjes, allerlei moetens en…ego. Een boek voor ouders, opvoeders, begeleiders, theologen, studenten en ieder die op zoek is naar antwoorden op vele vragen en spiritualiteit, religie willen verbinden met wetenschap. Op www.uitlegvoorjou.nl vind je artikelen, reacties, wetenswaardigheden en uitleg van bepaalde thema’s. Ook zullen er vragen die lezers stellen naar aanleiding van het lezen van boeken van Gera Hoogendoorn-Verhoef, worden beantwoord waar dit mogelijk is.
Golven van de Geest
God is in onze dagen een vernieuwend werk begonnen in zijn kerk. Dit boek is geschreven voor een ieder die onderdeel wil zijn van die beweging. De hernieuwde aandacht voor het werk van de Heilige Geest en het verlangen om Gods Koninkrijk zichtbaar te maken in deze wereld breiden zich uit over alle geledingen van de kerk. In tijden van opwekking herleeft de eerste liefde en de kracht van onze jeugd. In een uniek overzicht van het vroege christendom maakt Peter van Beugen inzichtelijk hoe de kerk tegen de verdrukking in uitgroeide tot een krachtige beweging. Hoe vertalen wij de kracht van die beweging naar onze tijd? Golven van de Geest geeft een uniek overzicht van de actuele ontwikkelingen wereldwijd en in ons land. Charismatische vernieuwing wordt daar door sommigen met open armen, door anderen met scepsis ontvangen. Peter van Beugen (1966) herkent dit als geen ander en beschrijft de noodzaak van een cultuuromslag in de kerk. Impact stimuleert een nieuwe generatie deel uit te maken van de beweging om Gods koninkrijk zichtbaar maken in de wereld door radicaal discipelschap en in de kracht van de Heilige Geest.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Je kunt ons van maandag tot vrijdag van 9:00-12:00 uur per telefoon of e-mail bereiken. Buiten deze tijden zijn we alleen bereikbaar via de e-mail. Snel zaken regelen doe je in jouw account.
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3952 beoordelingen
Posts
Bijbelteksten
Blogs
Liederen
Gedichten
Podcasts
Quotes
Preken
Video's
Nieuws
verwachtUpdates
Vacatures
verwachtInspiratie
Programma’s
Bedrijfsgegevens
DagelijkseBroodkruimels
M&K Group B.V.
Volta 10N
3241 LW Middelharnis
KvK: 67720471
BTW: NL857148187B01