Uitgeverij Zilt

Nog geen informatie beschikbaar.
9 Kruimels
Bladgoud
Bladgoud
Er zijn maar liefst 60.000 verschillende soorten bomen op aarde, een ongelofelijke rijkdom. De waarde van deze bomen is onschatbaar. In Bladgoud leggen klimaatspecialist Reinier van den Berg en co-auteurs Suzanne Valkman en Simone Groenendijk uit wat precies die waarde inhoudt. In toegankelijke bewoordingen vertelt dit boek over de historie van bomen, over de waarde van bomen voor het klimaat, over biodiversiteit, over de gebruikswaarde, over de waarde voor onze (geestelijke) gezondheid en over hun eigen waarde. Uiteraard gaat dit boek ook over de toekomst. Hoe kunnen we (oer)bos beschermen en bomen duurzaam aanplanten en gebruiken, zodat bomen en mensen in harmonie met elkaar samen kunnen leven? Verschillende standpunten komen aan de orde met betrekking tot bescherming én verantwoord gebruik. Een mooi en informatief boek voor iedereen met een hart voor klimaat en bomen en een oog voor de huidige trends in de bomenwereld.
Moedertje Groen
Moedertje Groen
In Moedertje Groen neemt Tessa Yanover de lezer mee op een reis door haar eigen natuurlijke wereld dichtbij huis. Zij schrijft enthousiast, informatief en met humor over ‘buiten leven’, de windrichtingen, thuis en (moes)tuin, strand, zee en duin, vogels, sporen en de factor tijd. De hoofdrolspeler is de natuur zelf, want bewust en onbewust leert zij ons dat de mens zelf ook natuur is en dat we om die reden goed voor de natuur moeten zorgen, want zorgen wij voor haar, dan zorgt zij voor ons.
Geestkracht
Geestkracht
Ruim 1300 jaar na de aankomst van de eerste missionarissen verdwijnt het christendom uit grote delen van Nederland. In het adembenemende tijdsbestek van slechts enkele decennia komt er grotendeels een eind aan een cultuur- en godsdienstgeschiedenis van meer dan 1000 jaar oud. Tegelijkertijd neemt de belangstelling voor zingeving de laatste jaren alleen maar toe, ook op plekken waar je het niet verwacht. Het spirituele landschap In Nederland wordt steeds diverser, zowel binnen als buiten de kerken. Oude en nieuwe vormen botsen, maar vinden elkaar soms ook in wonderlijke nieuwe verbindingen. Een fascinerend gebeuren, dat gek genoeg maar nauwelijks aandacht krijgt. Frans Croonen neemt de lezer mee op reis in een boeiend transitieproces dat zich nog volop aan het voltrekken is. Onderweg reikt hij bouwstenen aan voor een zinvol bestaan anno nu.
Wandelen met Hella
Wandelen met Hella
Wandelen
9789493198272
Beroepswandelaar Hella van der Wijst hoeft bijna nooit meer uit te leggen waarom ze zo van wandelen houdt. De coronapandemie heeft heel Holland aan het wandelen gebracht. Sterker: ‘Wandelen is het nieuwe stoer’, zoals acteur Daniël Boissevain aan Hella bekent. Met de (her)ontdekking van wandelen heeft ook ‘het wandelgesprek’ een vlucht genomen. De buitenlucht, geen directe confrontatie en de ruimte voor gedachtes die nog niet af zijn, zorgen als vanzelf voor een ander gesprek. Zoals Hella die jarenlang voerde in KRO De Wandeling en Het gevoel van de Vierdaagse en nog maandelijks heeft voor Plus Magazine en Wandel.nl. Met bekende en minder bekende Nederlanders verkent ze de natuur en legt ze hun bijzondere levensverhalen vast. Petra deelt met Hella hoe het zover kwam dat haar echtgenoot eerst hun zoon en daarna zichzelf van het leven beroofde. Met waddenschilder Geurt Busser struint Hella over het drooggevallen Wad dat hem onder alle omstandigheden ontroert. Mart vertelt op het blotevoetenpad over haar veel te jong overleden dochter Roos. Oud-minister Bruno Bruins wandelde zich weer gezond nadat hij aan het begin van de coronacrisis instortte en zanger Tim Knol wandelde er dertig kilo af! Behalve wandel- en levensverhalen bevat Wandelen met Hella ook natuurcolumns, wandelroutes, wandelwijsheden en -weetjes. Én deze keer wordt Hella zelf (wandelend) geïnterviewd.
Rust ritme ruimte
Rust ritme ruimte
Dagelijks leven
Rust
9789493198074
Rust Ritme Ruimte is ontstaan toen de auteur tijdens een moeilijke periode in haar leven op zoek was naar meer rust, stabiliteit en een andere manier van leven. Tijdens haar zoektocht kwam ze terecht bij de benedictijnse spiritualiteit, die hierin veel praktische handvatten biedt voor het dagelijks leven. Esther Kouw neemt de lezer mee op ontdekkingstocht door de benedictijnse traditie. Ze benoemt en omschrijft de kernwaarden van deze traditie en maakt vervolgens de vertaalslag naar het leven van alledag. Dit doet ze met behulp van vier kernwoorden: STIL: Ontmoet jezelf in de stilte LUISTER: Luister naar jezelf en naar wat de situatie van je vraagt ACCEPTATIE: Kom je eigen realiteit onder ogen en leer deze te accepteren KIES: Welke keuze maak je vervolgens Naast deze kernwoorden bevat het boek ook een aantal oefeningen, die onder andere met stilte, ademhaling en aandacht te maken hebben.
Ziel zoekt zin
Ziel zoekt zin
Ziel
Tegenslag
9789493198357
Wat als alles waar je in geloofde je niet helpt wanneer het erop aan komt? Pauline Weseman komt na het verlies van haar man in een geloofscrisis. Alles begint te schuiven. Ze gaat op zoek naar de contouren van een nieuw christendom, buiten de gebaande paden. Tussen september 2020 en juli 2022 interviewt ze voor Volzin medezoekers en schrijft ze voor Trouw reportages over nieuwe vormen die ontstaan na een crisis. Ze ontdekt hoe de ziel steeds zijn weg vindt, juist door tegenslag. In Ziel zoekt zin staan interviews met onder anderen voormalig Theoloog des Vaderlands Janneke Stegeman, PopUpKerkvoorman Rikko Voorberg, bijzonder hoogleraar feminisme en christendom Mariecke van den Berg en spoken word-artiest Rik Zutphen, alias de Droominee. De reportages gaan onder meer over Dansklooster, Raja Christ Centered Yoga, kunst, duurzame diaconie, klimaatactivisme en waterspiritualiteit. In het tweede deel van het boek staat een aantal duidende essays over deze zinzoekende gelovigen van Johan Roeland, Mariecke van den Berg, Joris Vercammen en Johan ter Beek.
De kracht van samen
De kracht van samen
9789493198067
Is het toeval dat juist de dorpen met een grote sociale samenhang zo hard zijn getroffen door het coronavirus? Kleine dorpen op de Veluwe, in Limburg, en natuurlijk de kleine dorpen in Noord-Oost Brabant waar de coronacrisis begon in Nederland. Boekel, Uden, Meijerijstad: de geboortestreek van Hella van der Wijst was lang het epicentrum. Met deze vraag in het achterhoofd vertaalt de schrijver de crisis in haar achterland van binnenuit in een eigentijdse streekkroniek. Sleutelfiguren en bekenden van Hella vertellen haar over de impact van de crisis op hun leven. We leven mee met Kees van Rooij (burgemeester Meijerijstad), Ton Claessen (begrafenisondernemer), Nathalie Zutphen-van Lieshout (IC-verpleegkundige Bernhove), Clemens Geenen (schooldirecteur), Jos Swanenberg (bijz. hoogleraar cultuurgeschiedenis) en zuster Agnes Vos (overste van de Zusters van Liefde in Schijndel). Verder zoomt het boek in op een aantal krachtige persoonlijke verhalen. En zoomt het weer uit naar de vele mooie initiatieven van sociale verbondenheid die zijn geboren in dat verdriet.
Winnen of verbinden
Winnen of verbinden
Winnen of verbinden. Het lijkt een tegenstelling te zijn, maar het uitgangspunt van dit boek is juist dat ieder mens deze twee krachten in zich heeft. Je kunt ze ook verticaal en horizontaal noemen. Stel je een rechte lijn voor, waarbij aan het ene uiterste 'winnen' of 'verticaal' staat en aan het ander uiterste 'verbinden' of 'horizontaal'. Dan begrijp je dat hoe sterker mensen aan de uitersten van deze lijn staan, hoe meer moeite ze hebben om elkaar in de communicatie te kunnen bereiken. Dit boek helpt om ten eerste jouw eigen dominante kracht te ontdekken en vervolgens die van de mensen om je heen. Vervolgens leer je ook om je minst dominante kracht te ontwikkelen en om in de communicatie verbinding te zoeken met mensen die juist dominant zijn in díe kracht, en de andere taal te spreken. Een interessant boek over natuurwetten, dualiteit en communicatie.
Minder plastic
Minder plastic
De introductie van plastic heeft een enorme verandering teweeg gebracht in de wereld. Het is goedkoop, veelzijdig, sterk, hygiënisch, weegt weinig en gaat lang mee. Waar zouden we zijn zonder plastic in bijvoorbeeld de auto-industrie of de medische wereld? We kunnen plastic dan ook niet meer wegdenken uit ons leven. Echter: we zijn plastic ook steeds meer voor eenmalig gebruik gaan inzetten: plastic tassen, waterflesjes, rietjes, koffiebekers. Al dat weggegooide eenmalig gebruikte plastic vormt een steeds groter wordend probleem, waar we met elkaar echt iets aan moeten gaan doen. Moeder en dochter Louise Williams en Clara Williams-Roldan geven in Minder plastic informatie over het plasticprobleem en komen tegelijk met een heleboel handige en haalbare tips om je te helpen minderen in bijvoorbeeld de keuken, de badkamer en met je kleding. De Nederlandse overheid en milieuorganisaties zijn ook bezig om het plasticgebruik en -afval terug te dringen. Achter in het boek komt een aantal van deze initiatieven aan bod.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3955 beoordelingen
iDEAL
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels