Voeding
48 Kruimels
Worden wie ik écht ben
Worden wie ik écht ben is misschien wel het meest openhartige boek dat Stasi Eldredge tot nu toe heeft geschreven. In het boek schrijft ze over haar eigen worstelingen met overgewicht, haar zelfbeeld en haar verleden. Toch is het een hoopvol boek. Juist omdat het boek niet bouwt op het fundament dat het leven in ons heeft gelegd, maar op het fundament van het Woord en de liefde van God. Misschien worstel jij met dezelfde dingen. Misschien wil je dolgraag veranderen, maar heb je geen idee hoe je dat kunt bereiken. Stasi spoort je aan om je eigen gedachten los te laten. Je kunt jezelf immers niet genezen. En jezelf oppeppen tot je eindelijk tevreden bent met jezelf is niet de weg. Je hoeft het niet alleen te doen. God heeft dromen voor jouw leven en wil je helpen om te worden zoals jij bedoeld bent. Met hulp van God en door Zijn liefde, kun jij als vrouw worden wie je écht bent en je bestemming bereiken. Het geheim? Hoe meer jij van Hem wordt, hoe meer jij jezelf wordt. John en Stasi Eldredge hebben unieke inzichten in de bestemming die God voor mannen en vrouwen heeft. Zij schreven daarover bekende boeken als De ongetemde man, De fascinerende vrouw, Echte mannen en Ik heb je lief voor het leven (een huwelijksboek). Je zou Worden wie ik écht ben het vervolg op De fascinerende vrouw kunnen noemen...
Verbeterd recept
Verbeterd recept is een optimistich boek met toegankelijke infographics voor iedereen die voedsel produceert, beslissingen over eten maakt of überhaupt zelf nu en dan eens eet. Natuurlijk weet je al dat ultrabewerkt voedsel niet de gezondste keuze is. Toch eet je het vermoedelijk veel vaker dan je denkt (ja, ook dat gezond ogend potje humus is ultrabewerkt), en dat kan een probleem worden. Wetenschappelijk onderzoek linkt ultrabewerkt eten en drinken immers steeds overtuigender aan allerlei ernstige gezondheidsproblemen, van hart- en vaatziekten tot mentale stoornissen. Journalist Eva Kestemont schrapte een maand lang al het fabrieksvoedsel uit haar menu en deed een aantal verontrustende, maar ook enkele hoopvolle ontdekkingen. Zo bleek ultrabewerkt voedsel een fantastisch aanknopingspunt om na te denken over de wereld van morgen. Verdient dit eten daar een plaats in en zo ja, hoe moet het er dan uitzien? Of willen we net helemaal zonder? Wat mogen we verwachten van de overheid en de voedingsindustrie zelf? En vooral: hoe kan meer genieten van eten meebouwen aan een duurzame toekomst? Verbeterd recept is een optimistich boek met toegankelijke infographics voor iedereen die voedsel produceert, beslissingen over eten maakt of überhaupt zelf nu en dan eens eet.
Karsu's Kitchen
Met meer dan 75 recepten uit de Turkse keuken! Maak samen met Karsu een culinaire droomreis langs tafels vol mezze tot simpele snelle maaltijden, van vega tot vis en vlees. In Karsu’s Kitchen, haar eerste kookboek, deelt Karsu meer dan 75 van haar favoriete gerechten uit de rijke Turkse keuken. Van vega tot vis en vlees, van tafels vol mezze tot simpele snelle maaltijden: iedereen kan Turks koken met Karsu. Met persoonlijke verhalen, een culinaire reis van Istanbul naar Hatay en prachtige fotografie van topfoodfotograaf Remko Kraaijeveld en Elvan Ünlü. Ontdek het beste dat Hatay (Unesco Culinair Werelderfgoed-regio in Turkije) te bieden heeft en natuurlijk ook Karsu’s family favorites. “Al jaren ben ik fan van de Turkse keuken. Eindelijk is er iemand die de vertaalslag maakt zoals ik die het makkelijkste kan verteren. Karsu’s enthousiasme, authenticiteit en kookkunsten zijn aanstekelijk.” – Miljuschka Witzenhausen “Karsu’s gerechten zijn zoals zij zelf is, praat, zingt en beweegt: bubbly, fantasierijk, comforting, mooi, vol passie en het smaakt vooral naar méér!” – Chantal Janzen “De Sophia Loren van Turkije heeft eindelijk haar eigen kookboek! Mij zie je komende weken even op pagina sarmiçi, tepsi kebabi en çökelek, want stiekem vind ik de echte Turkse keuken één van de lekkerste ter wereld.” – Joris Bijdendijk Over Karsu Karsu heeft naast koken, nog een andere passie: muziek produceren. Ze is zangeres, pianiste, componiste en presentatrice en trad op in meer dan 20 landen, van het Concertgebouw tot Carnegie Hall en staat voor uitverkochte stadions in Turkije. Met haar deelname aan De Beste Zangers veroverde ze de harten van het grote Nederlandse publiek. Daarnaast heeft ze al enkele jaren haar eigen kookprogramma op 24Kitchen.
Smokey Goodness BBQ Snack Attack
Van burgers tot sticks: ontdek de lekkerste BBQ-gerechten van Smokey Goodness in de nieuwe hit van Jord Althuizen: 'Smokey Goodness BBQ Snack Attack' Vlammend het voorjaar in met deze met deze nieuwste hit van Smokey Goodness. BBQ Snack Attack van Jord Althuizen barst van de allerlekkerste makkelijk en snel te maken snacks, maar vergeet ook het low & slow BBQ-plezier niet. Denk spicy drumsticks, juicy burgers en sandwiches en jawel, ook volop sticks. Met een mooie portie USA adventure, in de good ol' USA-based Smokey Goodness-style we love. Voor vliegensvlugge lege borden en steeds langer wordende BBQ-avonden.
Op!
Het nieuwe kookboek van Jet van Nieuwkerk: vijftig recepten voor de dreumes & peuter die (w)eet wat-ie wil Simpele en voedzame recepten om van elke maaltijd een fijn tafelmoment te maken Met tips en adviezen van voedings- en kindercoach Susanne Verzuu Het nieuwste kookboek van Jet van Nieuwkerk is speciaal voor ouders en grootouders met (klein)kinderen in de leeftijd van 1-4 jaar. Jet geeft vijftig heerlijke en voedzame recepten, traktaties, beleg voor op brood, en biedt manieren waarop kinderen (zonder gedoe!) met de pot mee kunnen eten. Het boek wordt aangevuld met tips en adviezen van voedings- en kindercoach Susanne Verzuu, zodat het bord van je kind leeg raakt en niet door de kamer vliegt. Denk aan een stoofpotje, pasta met broccoli en avocadosaus, en het recept voor de beste rode saus (stiekem) tjokvol met groenten – maak van je groentegruwelaar een groenteliefhebber! In het boek staan ook zoete gerechten: bananenbrood, (glutenvrije) appelcakejes en krentenbollen. In de pers: ‘Jet van Nieuwkerk helpt je met een aanstekelijk enthousiasme, humor en kennis in een handomdraai iedere dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Ook is Jet niet bang om te laten zien dat er soms iets misgaat. Veel mensen herkennen zich in deze enthousiaste thuiskok.’ 24Kitchen ‘Jet maakt eenvoudige gerechten – we hebben het immers allemaal druk – waar de hele familie van geniet.’ LINDA.
De Zoete Zusjes - Aan tafel met de Zoete Zusjes
Aan tafel met de Zoete Zusjes is het nieuwe kookboek van Saar en Janna boordevol gezonde en lekkere recepten voor iedere dag. Dit is hét kookboek voor gezinnen van nu! Gezond, snel, eenvoudig en kidsproof: Aan tafel met de Zoete Zusjes heeft voor iedere dag een lekker en gezond recept. De meer dan 30 heerlijke recepten voor hoofdgerechten, ontbijt, toetjes en natuurlijk snacks, zijn allemaal gebaseerd op succesrecepten van jonge ouders. Van zelfgemaakte loempia’s tot een hippe vlaflip en van stevige noedelsoep tot gezonde mac ’n’ cheese: er is voor ieder wat wils. En als de kinderen willen helpen in de keuken: dat kan altijd, want zelfgemaakt smaakt alles nog lekkerder! Het kookboek van de Zoete Zusjes zorgt gegarandeerd voor blije gezichten aan tafel.
Memmisj
De Joodse wereldkeuken volgens Jonah Freud Hoe ziet een seideravond eruit in Australië en wat zetten ze op tafel in Zuid-Afrika? Wat wordt gegeten tijdens de sabbat in Rio, op de Antillen en in Rome? En niet te vergeten: hoe bereiden ze in alle uithoeken van de wereld hun kippensoep? Met deze belangstelling ben ik gaan kijken naar de Joodse keuken wereldwijd; naar de zes continenten en wat de Joodse bevolking daar eet. Joden leven immers verspreid over de hele wereld, maar veel mensen weten niet dat in landen als Ethiopië, Suriname en Brazilië grote Joodse gemeenschappen leven, met elk hun eigen gerechten.
Jamie Oliver - EEN
‘EEN’ van Jamie Oliver is het ultieme kookboek voor wie van gemak houdt. Ruim 120 heerlijke, simpele gerechten die je maakt in één pan of ovenschaal. Jamie Oliver, de favoriete chef van de lage landen, biedt met EEN: simpel & lekker uit 1 pan het ultieme gemakskookboek met simpele eenpansgerechten. Met meer dan 120 simpele, snelle recepten die allemaal te maken zijn in één (koeken)pan of ovenschaal. Dus elke dag lekker eten zonder uren in de keuken te staan en geen berg afwas. Elk recept maak je met maximaal acht ingrediënten en meer dan 50% van de gerechten bevat weinig tot geen vlees. Eén kookboek, heerlijk eten en blije gezichten gegarandeerd.
Smokey Goodness Winter BBQ
'Smokey Goodness Winter BBQ' helpt je de koude dagen door. Jord Althuizen vulde dit BBQ-boek met echt winterse recepten en een BBQ-kerstmenu. Want barbecueën doe je toch niet alleen in de zomer? Met het one of a kind 'Smokey Goodness Winter BBQ' boek van Jord Althuizen kom je ook de winter meer dan warmpjes door. Met echt winterse recepten als home smoked salmon, wild boar on the grill en wintersportfavourites (yes, raclette!) blijft het vuur ook bij min tien lekker branden. Tot aan een volledig Smokey Goodness-style kerstmenu toe: van aperitief tot dessert, alles van de barbecue. En natuurlijk een goede portie ice cold adventure. Let it snow, let it glow! Jord Althuizen is de man achter Smokey Goodness, het BBQ-bedrijf dat Nederland verovert. Zijn BBQ-boeken zijn absolute bestellers en Smokey Goodness en Smokey Goodness 2 ontvingen de prijs van Kookboek van het Jaar 2016 én Kookboek van het Jaar 2017.
Vitaal leven met de Bijbel
Wil je stapje voor stapje op weg naar een gezonde leefstijl voor lichaam en geest? Dit leefstijldagboek biedt voor 24 weken praktische tips en bijbelse inspiratie voor een gezonder leven. De nadruk ligt op voeding en bijbelse weetjes over voeding. Maar ook ontspanningsoefeningen, omgaan met stress en controle over je gedachten maken deel uit van Vitaal leven met de Bijbel. Laat je elke dag inspireren door de informatie over evenwichtige voeding, suggesties voor meer beweging, beautytips, leuke weetjes en bijbelse inzichten, om toe te werken naar een lichamelijk én geestelijk vitaal leven. Bij dit boek is de gelijknamige online cursus Vitaal met de Bijbel ontwikkeld, in samenwerking met DagelijkseBroodkruimels.
Smokey Goodness Brand New BBQ
Ontdek met deze nieuwe, absolute BBQ classic van Jord Althuizen, ‘Smokey Goodness Brand New BBQ’, het BBQ’en USA-style In dit nieuwste boek van Jord Althuizen neemt hij je mee naar de USA, de bakermat van de Smokey Goodness style barbecueën. Hij laat in zijn boek zien hoe je met oude technieken nieuwe smaken kan creëren. We gaan back to basic maar blijven verrassen. Jord geeft in dit boek veel tips, leert nieuwe technieken en uiteraard geeft hij tientallen lekkere recepten. Van briskets, spare-ribs en pulled pork tot burgers en tex mex. Waar zet jij je tanden in?
Soep. Bouillon. Brood
Soep als starter van een diner, als hoofdmaaltijd, als opkikker tussendoor: soep is ideaal en lekker voor elke gelegenheid. Verwarmend, energieopwekkend, vullend of juist fris: met soep kun je alle kanten op. Van klassiekers als 'soup au pistou' en 'vichyssoise' tot minder bekende combinaties als soep van geroosterde pastinaak met cannellinibonen, salie en knoflook of een gekoelde komkommersoep met dragon. 'Soep. Bouillon. Brood.' is ingedeeld op de 4 seizoenen. Ook hoofdstukken als garnituur & bijgerechten - denk aan knoflooksoldaatjes, venkelolie of knapperige boerenkoolchips -, verrassende broodrecepten als begeleider van soep en het zelf maken van de basis, namelijk 13 recepten voor bouillons, ontbreken niet. Bovendien krijg je tips over specifieke ingrediënten, apparatuur en het invriezen van soep en bouillons. Ga aan de slag en maak diverse (internationale) soepen als Mediterrane vissoep met rouille, goulashsoep met zoete aardappel en rundvlees of soep met aubergine, harissa en kikkererwten. Serveer daarbij sodabrood, gevuld brood met kaas en walnoot of boekweitscones. Met 'Soep. Bouillon. Brood.' varieer je elke keer weer.
Mindful afvallen
Geen crash-dieet, maar blijvend slank en tevreden. Een programma van 8 weken. Miljoenen mensen willen een gezond gewicht hebben. Veel mensen falen hierin, slechts een deel slaagt wel. Wat doen deze mensen anders dan de rest? Hun overgewicht wordt psychologisch benaderd. Ook mindfulness maakt steeds vaker deel uit van deze benadering, met heel goede resultaten. Dit programma duurt 8 weken, bevat veel praktijkvoorbeelden en duidelijke stap-voor-staprichtlijnen. Het is een krachtige oplossing om de haat-liefdeverhouding met eten definitief te doorbreken.
De Joodse keuken
De Joodse keuken is een compleet naslagwerk, waarin zowel geschiedenis als recepten een rol hebben. De boeiende inleiding vertelt alles over het joodse volk, zijn geschiedenis, zijn feesten, en over de kookkunst die in het dagelijks leven zo’n belangrijke rol speelt. Een uitgebreid overzicht van Joodse voedingsmiddelen geeft informatie over de betekenis van de ingrediënten, en over de regels omtrent het gebruik hiervan. Dit boek bevat meer dan 150 traditionele recepten van de vele diverse Joodse gemeenschappen uit de hele wereld, zoals Oost-Europa, de Verenigde Staten, Noord-Afrika en India. De Californische Marlena Spieler is een auteur van meer dan zeventig kookboeken. Daarnaast is ze columnist en werkt ze voor radio en televisie. Deze herdruk is verschenen in een geheel nieuwe uitvoering met een nieuw ISBN.
Bijbels culinair
Voeding
9789043533775
Herziene editie van ‘Bijbels Culinair’, het eerste kookboek van kookdominee Han Wilmink. Het bevat tien hoofdstukken die gelinkt zijn aan een bepaalde periode uit de Bijbel. Naast allerlei wetenswaardigheden over de tijd en informatie over diverse producten bevat elke hoofdstuk de recepten van een meer-gangenmenu of buffet. Het bereiden van de gerechten is op een heldere en humoristische wijze beschreven. Alsof Han Wilmink op pollepelafstand toekijkt.
De makkelijke keuken
Gewoon gezond en lekker eten voor elke dag. 200 recepten die altijd lukken, met goed verkrijgbare ingrediënten en talloze tips en variaties. De makkelijke keuken is een kookboek met bijna 200 klassiekers en altijd-goed-recepten die je steeds weer wilt maken. Van aardappelpuree tot erwtensoep, van zalm uit de oven tot bolognesesaus, van caesar salad tot vegetarische groentecurry, van roze koeken tot chocolademousse. Zelfs broodbeleg komt aan bod! Geen gedoe, maar gewoon heerlijke borden met écht eten. Gezond en lekker koken was nog nooit zo makkelijk, iedereen kan het. En dat natuurlijk allemaal zonder pakjes en zakjes. De makkelijke keuken is de kakelverse heruitgave van Het grote zónder pakjes & zakjes kookboek van Koken met Karin, de everseller die door al meer dan 150.000 lezers werd stukgekookt. 'Met Karins heldere uitleg, vele tips en overzichtelijke recepten kan iedereen koken.' Janny van der Heijden, jurylid Heel Holland Bakt
De hemelse voedselbank
Is er iemand die dorst heeft? Kom dan maar hier en drink, ook al hebt u geen geld! Kom hier en kies uit wat u wilt drinken, wijn of melk. Alles is gratis! Waarom zou u uw geld uitgeven aan voedsel, dat u geen kracht geeft? Waarom zou u betalen voor etenswaren, die niets waard zijn? Luister, dan zal ik vertellen waar u voedsel kunt krijgen dat goed is voor uw ziel! Dit is een boek voor mensen voor wie het christelijk geloof geen zondagse aangelegenheid alleen is, maar ook een levensstijl voor de gehele week. Voeding speelt een grote rol in het dagelijks leven van elk mens. De auteur verbindt dit gegeven op een verfrissende wijze met het christelijk geloof. Daarbij neemt zij de lezer mee op een reis door de Bijbel en beschrijft de belangrijkste gebeurtenissen en voorschriften die met voeding te maken hebben. Vervolgens past zij de gevonden principes toe op het leven in de 21ste eeuw: - Waarom geeft God voedselwetten? - Wat is er mis met varkensvlees en mosselen? - Is met de start van het nieuwe verbond hun zeggingskracht voorbij? - Moeten christenen vegetarisch eten? - En hoe zit het met vasten? Al dit soort vragen komen in dit boek aan de orde en krijgen een verrassende toelichting en onderbouwing.
SuperWaar
Het is vast herkenbaar. Je staat in de supermarkt en je vraagt je af: wat zullen we eten vanavond? Je hebt het niet gemakkelijk als consument in de supermarkt. Bij elk schap moeten keuzes gemaakt worden, en het is geen gemakkelijke afweging tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en eerlijk voor de producent. Wil je in de supermarkt wel meer duurzame producten kopen, maar raak je in de war door alle keurmerken, adviezen en tegenstrijdige meningen? Ben je goed op weg, maar zou je graag de volgende stap willen zetten naar nog meer duurzame keuzes? In 'SuperWaar' worden alle aspecten van duurzaam eten besproken, maar ook de dilemma’s waar je tegen aan loopt als je anders wilt gaan eten. Met praktische tips, heerlijke recepten en inspirerende voorbeelden! Een must-read voor iedere consument, bewust of niet, die een goede impuls kan gebruiken om in de supermarkt keuzes te maken voor een betere, eerlijkere wereld.
Hoe Kan Ik Groener Leven? - Theanne Boer
Natuurlijk, om onze planeet voor àlle mensen en voor de natuur leefbaar te houden moeten we ons leven aanpassen. Dat weet iedereen. Maar weten en doen zijn twee heel verschillende dingen. Want waar begin je? Hoe vergroen je je huis, je voeding, je kleding en de rest van je leven? Hoe houd je jezelf gemotiveerd en houd je vrolijk vol, ook al lijkt het niet veel te helpen? Theanne Boer is al een eindje op weg als het gaat om groen leven. Zij loopt graag een stukje met je op en schreef jou 10 bemoedigende brieven.
Kaaskenner word je zo
Welke kaas je ook maakt, het gaat eigenlijk overal ter wereld op dezelfde manier. Het begint met melk - van koe, geit of schaap - die wordt verzuurd en vervolgens gestremd. Na het koken, uitlekken, zouten, persen en eventueel toevoegen van schimmels heb je na enkele dagen, weken, maanden of jaren rijpen kaas. Leer alles over de verschillende melkrassen en andere factoren die van invloed zijn op kaas. In Kaaskenner word je zo worden 420 verschillende kazen behandeld, ieder voorzien van nauwkeurige productinformatie en weergegeven door moderne illustraties. Stel de ideale kaasplank samen en ontdek de perfecte wijn-kaascombinatie. Met 'Kaaskenner word je zo' haal je een praktisch en modern vormgegeven handboek in huis en leer je behalve de geschiedenis van kaas ook het productieproces en de producerende landen kennen.
Herstel je hormonen in 10 stappen
Word fitter, slanker en blijer met ‘Herstel je hormonen’ van Vivian Reijs. Want een goede hormoonbalans heeft meer effect dan je denkt! Met praktische voedingsinformatie, recepten en planners. Word fitter, slanker en blijer! In 'Herstel je hormonen in 10 stappen' laat Vivian Reijs je zien hoe je je hormonen in balans krijgt. Met haar platform Viv Online helpt Vivian meer dan 250.000 vrouwen aan een gezonde leefstijl. Een goede hormoonbalans is hierbij cruciaal, vanwege het effect op gewicht, humeur en uiterlijk, maar ook op vruchtbaarheidsproblemen en klachten als PMS, acne en PCOS. In makkelijke stappen leert Vivian vrouwen van alle leeftijden hoe ze hun hormoonbalans herstellen, in elke fase van hun leven. Met praktische voedingsinformatie, recepten en eetplanners.
Natuurlijk gezond
De natuurlijke weg tot een betere gezondheid... je hele leven lang! Wees eens eerlijk... hoe is het met je gezondheid gesteld? Ben je tevreden, of heb je het idee dat je je beter zou moeten voelen? Ontbreekt er iets in jouw persoonlijke gezondheidssituatie? Heb je alle mogelijke diëten geprobeerd, maar voel je je nog steeds niet gezond? Het is tijd om je gezondheid serieus te nemen. Onderzoek wijst uit dat het mogelijk is om het risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten met meer dan tachtig procent te verminderen, en het risico op kanker met zestig procent. Eenvoudigweg door het maken van gezonde keuzes op het gebied van voeding en levensstijl. Stel je voor dat het mogelijk is om, in slechts vijftig dagen, meer energie te hebben, je beter te voelen, er beter uit te zien, minder stress te ervaren, ziekte te voorkomen, efficiënter en effectiever te zijn in je werk en te genieten van elke dag? Lijkt dat je wat? In dit boek deelt dokter Don Colbert tijdloze bijbelse waarheden en maak je voor het eerst of opnieuw, kennis met de basisprincipes van een goede gezondheid: water, slaap en ontspanning, onbewerkt voedsel, beweging, ontgifting, voedingssupplementen, en omgaan met stress. Door dagelijks op basis van deze principes goede keuzes te maken, ga jij op weg naar een betere gezondheid... je hele leven lang!
Tosti & toast
De tosti is weer helemaal hot! Happy Tosti, Tosti World, Toastables, Tostihut, De Tosticlub en Tostibar: het is maar een kleine greep uit recent geopende horeca die alleen tosti's verkoopt. De tostitent is de nieuwe hamburgerbar. Met Tosti & Toast ga je thuis zelf aan de slag en je hoeft geen culinair wonder te zijn om de lekkerste creaties te maken die verder gaan dan de tosti ham- kaas uit de sportkantine. Tosti & Toast biedt meer dan 50 recepten voor tosti's, panini's en andere gegrilde sandwiches. Maak klassiekers als croque monsieur, tuna melt en clubsandwiches. Of waag je aan originele en verrassende creaties als tosti met feta, hummus en rode paprika of een pittige tosti met stilton en kimchi. Maak een tosti met cheddar, bloody mary- boter, bacon en rucola: de perfecte tosti tegen een kater. Met Tosti & Toast breid je je repertoire aanzienlijk uit!
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Je kunt ons van maandag tot vrijdag van 9:00-12:00 uur per telefoon of e-mail bereiken. Buiten deze tijden zijn we alleen bereikbaar via de e-mail. Snel zaken regelen doe je in jouw account.
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3952 beoordelingen
Posts
Bijbelteksten
Blogs
Liederen
Gedichten
Podcasts
Quotes
Preken
Video's
Nieuws
verwachtUpdates
Vacatures
verwachtInspiratie
Programma’s
Bedrijfsgegevens
DagelijkseBroodkruimels
M&K Group B.V.
Volta 10N
3241 LW Middelharnis
KvK: 67720471
BTW: NL857148187B01