Lijden
24 Kruimels
Kaart - Hij Houdt Ons Vast In Het Lijden
Christelijke kaart "God houdt het lijden niet bij ons weg; Hij houdt ons vast in het lijden." gedrukt op duurzaam en stevig 300 grams papier met een matte look.
Op de goed beschrijfbare achterkant van de kaart staat het logo van DagelijkseBroodkruimels en een kleine streepjescode. De achterkant is verder volledig blanco. Lekker veel schrijfruimte dus.
Het papierformaat van de kaart is A6 (afmetingen 14,8 cm × 10,5 cm × 0,1 cm). De kaart wordt geleverd met een passende geribbelde kraft envelop met puntklep. De puntklep is voorzien van een gegomde strip die nat gemaakt moet worden om de envelop dicht te plakken.
Tip: Kaarten zijn niet alleen leuk om te versturen, maar ook om thuis in je interieur te zetten. Het papier is stevig genoeg om de kaarten zonder hulpmiddelen tegen een wand of ander voorwerp te laten staan. Toch iets leuks kopen om kaarten mee neer te zetten of op te hangen? Bekijk dan onze [klemborden](/producten/klemborden) en [kaartenhouders](/producten/hangers-en-houders).
De uitnodiging
Een boek vol zingevingsvragen dat je opnieuw laat nadenken over wat Gods liefde nu werkelijk inhoudt. Deze luxe jubileumuitgave van W. Paul Young’s ‘De uitnodiging’ is uitgebreid met een persoonlijke terugblik van de auteur. In een wereld waar religie steeds minder betekenis lijkt te krijgen, worstelt ‘De uitnodiging’ met de tijdloze vraag: waar is God in deze wereld vol onbeschrijflijke pijn en verdriet? De antwoorden die hoofdpersoon Mack krijgt, zullen je verbazen en wellicht net zo veranderen als ze hem hebben gedaan. W. Paul Young schreef ‘De uitnodiging’ oorspronkelijk als kerstgeschenk voor zijn kinderen, maar het werd voor meer dan 20 miljoen mensen ter wereld een van de schokkendste en tegelijk meest liefdevolle boeken over God die zij zouden lezen. ‘Het is een boek dat ik iedereen die ik ken aanraad. Het daagt je uit om alles waarvan je dacht dat het een zekerheid was, opnieuw te bekijken.’ – Sylvana Simons
God, waarom?
Lijden
9789043536110
Waarom is er zoveel lijden in de wereld? Wil God daar iets mee zeggen? En waarom treft juist gelovigen soms veel lijden? In de huidige pandemie worden die eeuwenoude vragen opnieuw vaak gesteld. Daarom wil God waarom? breed luisteren naar diverse ‘stukjes antwoord’ die de Bijbel aanreikt. Vragen die gesteld worden zijn onder andere: Is God wel almachtig? Gebruikt Hij lijden om ons te laten groeien, of juist om ons te straffen? Door bij alle bijbelse antwoorden op deze vragen stil te staan, wordt het volledige antwoord op de waaromvraag nog niet gevonden. Maar door genuanceerd over de veelheid van bijbelse noties na te denken, biedt dit boek wel verdieping aan rond deze vragen.
Monniksvragen
Een boeiende overdenking over de essentiële levensvragen. Monniksvragen van Thomas Quartier is een boeiende reflectie op het leven als monnik en wat wij daarvan kunnen leren. In onze bewogen tijd stellen mensen meer vragen dan ooit bij ervaringen van onrecht en lijden. Thomas Quartier, benedictijnermonnik en Theoloog des Vaderlands, toont een weg om vragen te stellen – ultieme en radicale vragen – monniksvragen. De monastieke levensvorm staat symbool voor de stap terug uit de samenleving om van daaruit een betere wereld ter sprake te brengen. Want een monnik leeft primair vanuit dé ultieme en meest radicale vraag die je maar kunt bedenken: de vraag naar God. Hij heeft geen enkele pretentie om antwoorden te kunnen geven, volgt geen doel en geen strategie, maar deelt wat in zijn zoektocht naar boven komt drijven, in dialoog met iedereen die het maar wil horen.
Het geschenk
Toonaangevend psycholoog Edith Eva Eger – bekend als de ballerina van Auschwitz – begeleidt lezers op een universele reis naar vrijheid en genezing. Wat er met ons gebeurt is uiteindelijk niet het belangrijkst. Het gaat erom wat we ermee doen. We krijgen in ons leven allemaal te maken met lijden. We kennen allemaal verdriet, verlies, wanhoop, angst en mislukking. Maar we hebben ook allemaal een keuze als we te maken krijgen met trauma of moeilijkheden. We kunnen opgeven of ervoor kiezen om elk moment als een geschenk te ervaren. Dr. Edith Eger, gevierd therapeut en Holocaustoverlever, heeft deze praktische gids geschreven om ons zachtjes aan te moedigen de gedachten die ons gevangen houden en het destructieve gedrag dat ons belemmert te veranderen. Haar krachtige lessen vormen samen met de verhalen uit Egers’ eigen leven en die van haar cliënten Het geschenk. In dit boek leer je om je slechtste momenten te zien als je beste leermeester, en vind je vrijheid door de kracht die erin zit.
Aan gods hand door pijn en lijden
In zijn nieuwste boek onderzoekt bestsellerschrijver Tim Keller een van de moeilijkste vragen in het leven: Waarom is er pijn en lijden in de wereld? Het probleem van het lijden is van alle tijden. En voor diegenen die er zelf onder gebukt gaan kan het de grootste hindernis zijn om in een goede en liefhebbende God te geloven. Als er zo'n God bestaat, waarom is er dan zoveel leed in de wereld? En als het in ons eigen leven moeilijk wordt, hoe gaan we er dan mee om? Keller komt niet met simpele antwoorden, maar geeft in dit theologische maar tegelijk heel praktische boek op bewogen wijze leiding, bemoediging en inspiratie. Aan Gods hand door pijn en lijden bevat een grote hoeveelheid materiaal voor iedereen die een ander of zichzelf wil troosten en helpen in een tijd van lijden en strijd. Zoals altijd schrijft Keller glashelder, en tegelijk weet hij je mee te nemen in zijn betoog. Hij bekijkt hoe er in deze wereld tegen het lijden aangekeken is en wordt, beschrijft hoe mensen er mee omgaan, en hij gaat tenslotte in op de vraag hoe we door alles heen met God kunnen wandelen. Door het boek heen laat hij mensen aan het woord over hun eigen levensverhaal - het maakt dit boek enorm herkenbaar. "Een wijs en troostvol boek voor mensen die pijn lijden - echt een boek voor iedereen." Tim Keller (1950) is voormalig predikant van de Redeemer Presbyterian Church in New York City. Er zijn inmiddels enkele tientallen boeken van zijn hand in het Nederlands verschenen, waaronder het al vele malen herdrukte In alle redelijkheid en het kleine juweel Bevrijd van je zelf.
Een weg door het water
Teksten over lijden in crisistijd om stil van te worden. Kort na het uitbreken van de Corona-pandemie begon de bestuursvoorzitter & directeur van het invloedrijke Amerikaanse tijdschrift Christianity Today op de website van het blad met een serie overpeinzingen n.a.v. de crisis. Als ervaringsdeskundige op het gebied van lijden en ziekte (in 1996 brak hij als veelbelovende internationale turner zijn nek, waardoor hij de Olympische Spelen misliep en tot op de dag van vandaag worstelt met chronische pijn) gaat hij diep in op vragen rond ziekte, lijden en dood. Dalrymple verbindt op ontroerende, intense én diep-troostende wijze zijn geloof in God met datgene wat zovelen, en in feite wij allemaal, in deze tijd doormaken. Timothy Dalrymple (1976) is president en CEO van het invloedrijke Amerikaanse tijdschrift 'Christianity Today'. Hij maakte deel uit van het Amerikaanse atletiek-team tot hij in 1996 tijdens een oefening een ongeluk kreeg. Hij studeerde aan Stanford University en was oprichter van Patheos, een van de snelst groeiende internet-platforms over kerk en geloof, en vervolgens van Polymath, een creatief bureau dat werkt voor grote profit- en non-profit-ondernemingen en -organisaties. Hij schreef eerder een biografie van de basketballspeler Jeremy Lin.
Troost bij lijden
In minder dan acht jaar verloren Leo Heuvelman en zijn vrouw hun vier ouders, waardoor hun kinderen geen opa's en oma's meer hebben. In deze periode had Leo vijf jaar lang te maken met een heftige angststoornis. Toch groeide bij hem in deze tijd van lijden en verlies het verlangen om een bemoedigend en troostend boek te schrijven voor iedereen die ook te maken heeft met lijden. Daarbij vormde de tekst uit Jesaja 40 vers 1 zijn inspiratie: 'Troost, troost Mijn volk.' De combinatie van verhalen, fictie en non-fictie, autobiografische elementen en de ervaringen van anderen maken het boek makkelijk leesbaar. Leo schrijft de dingen ronduit zoals hij ze beleeft en schuwt daarbij de grote vragen niet: Waarom is er lijden? Waar is God in lijden? Waarom overkomt mij dit? Hij gaat als het ware naast je op de bank zitten voor een gesprek over het leven. En terwijl hij vertelt, legt hij een arm om je schouder en wijst hij tegelijkertijd omhoog. Dwars door onze gebrokenheid heen mogen wij getuigen van Gods liefde en goedheid!
In alle redelijkheid
In dit boek gebruikt Keller voorbeelden uit de literatuur, filosofie en de popcultuur om uit te leggen dat geloven in een christelijke God een rationele religie is van intellectueel integere mensen. Intussen al de veertiende druk! Traditioneel staan de bestsellerslijsten vol met boeken van twijfelaars. Maar wat gebeurt er als je gaat twijfelen aan je twijfels? Jarenlang heeft Tim Keller een lijstje bijgehouden met meest geuite 'twijfels' die sceptici meebrachten naar zijn Manhattan Church in New York. En in dit boek, In alle redelijkheid, ontmantelt hij ze een voor een. Waarom is er lijden in de wereld? Hoe kan een liefhebbende God mensen naar de hel sturen? Waarom zou het christendom de waarheid in pacht hebben? Waarom worden er in de naam van God zoveel oorlogen gevoerd? Dit zijn een paar vragen waar zelfs orthodoxe gelovigen vandaag de dag mee worstelen. In dit boek gebruikt Tim Keller voorbeelden uit de literatuur, filosofie en de popcultuur om uit te leggen dat geloven in een christelijke God een rationele religie is van intellectueel integere mensen. Boeiend en overtuigend geschreven. Tim Keller is stichter en predikant van de Redeemer Presbyterian Church in New York City. Hij begon de gemeente met enkele tientallen, nu komen wekelijks meer dan 5000 mensen naar de samenkomsten.
Het probleem van het lijden
In 'Het probleem van het lijden' stelt C.S. Lewis de vraag: 'Als God goed en almachtig is, waarom staat Hij dan toe dat mensen moeten lijden?' In dit boek, dat leest als een spirituele pelgrimage, geeft hij een helder en tegelijk vertroostend uitzicht over de grens van pijn en verdriet. Er is geen schrijver die zo helder kan uitleggen wat het betekent om christen te zijn als C.S. Lewis. Hij blijft niet steken in een abstracte theologische uiteenzetting, maar maakt het Bijbelse verhaal op een persoonlijke manier tot een prachtig geschenk.
Hoop
Hoe kun je geloven in een goede God als het leven pijn doet? Juist als het leven pijn doet, wil je Gods nabijheid ervaren, wil je zeker weten dat Hij er is en wil je erop kunnen vertrouwen dat Hij je gebeden beantwoordt. In zijn nieuwe boek Hoop schuwt Craig Groeschel het opnieuw niet om ook zijn eigen kwetsbaarheid en pijn te tonen. Hij en zijn vrouw Amy hebben grote zorgen (gehad) over de gezondheid van hun dochter. Hij kent de vragen die we stellen in onze diepste pijn: Waar is God? Geeft Hij wel om mij? Waar was Hij toen ik werd verkracht? Waarom heeft mijn kind deze handicap? Waarom is de kanker terug? Waarom heb ik nooit een levenspartner kunnen vinden? Als er één vraag uit de Bijbel is die wij allemaal herkennen op de bodem van het leven, is het de vraag van die vader uit het Nieuwe Testament: 'Ik geloof, Heer, maar kom in vredesnaam mijn ongeloof te hulp!?' Te midden van de pijn volstaan goedkope, theologisch in elkaar geflanste antwoorden niet. Dan heb je houvast nodig. Woorden van echt medeleven, echte hoop en echt perspectief. Zodat je te midden van de overweldigende realiteit van het leven zeker weet dat er nóg een realiteit is: God is werkelijk goed, en Hij is bij mij en voor mij!
Job en het persoonlijke lijden
‘We zijn allemaal gewond, maar sommigen zijn meer gewond dan anderen.’ Dit boek gaat over Job. Maar het gaat ook over jou en mij. Vroeg of laat komen we allemaal in aanraking met persoonlijk lijden. In dit boek wordt dit lijden gethematiseerd aan de hand van het Bijbelboek Job. Job was iemand die onnoemlijk veel geleden heeft. Hij kreeg te maken met ziekte, dood, grote verliezen en het niet-begrepen worden door vrienden en familie. Jobs lijden was zowel psychisch, lichamelijk, geestelijk als sociaal. Deze vier vormen van lijden komen ook in dit boek aan de orde. Koert Koster verstaat de kunst om theologische diepgang en reflectie op het lijden te combineren met voorbeelden uit het alledaagse leven. Hij schuwt daarbij niet om zijn persoonlijk lijden te benoemen en zich kwetsbaar op te stellen. Zo houdt hij de lezer een spiegel voor. In de hoop dat anderen daardoor een weg vinden om met hun eigen lijden om te gaan. Koert Koster (Hoogeveen, 1973) studeerde theologie en filosofie aan de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam. Hij is getrouwd met Marleen. Samen hebben ze een zoon Jens. Ze wonen in Giessenburg. Koert schreef diverse theologisch-pastorale boeken. www.koertkoster.nl.
Bidden in de nacht
Hoe kunnen we God in het donker vertrouwen? Tish Warren, de schrijfster van Liturgie van het alledaagse (3e druk oktober 2020), behandelt in haar nieuwe boek thema’s als menselijke kwetsbaarheid, lijden en Gods schijnbare afwezigheid. Ze doet dat aan de hand van de nachtelijke liturgische gebeden van de kerk, de completen. In een tijd van twijfel en verlies gaven de gebeden van de kerk haar grond onder de voeten. ‘Ieder gebed dat ik ooit gebeden heb is deels een belijdenis geweest: “Ik geloof, kom mijn ongeloof te hulp.” Dat was mijn gebed, terwijl ik de versleten woorden van de completen bad. En de kerk antwoordde te midden van mijn zwakheid, met haar oude stem: “Hier zijn een paar woorden. Bid ze. Ze zijn sterk genoeg om je te dragen. Ze zullen je helpen in je ongeloof.”’ Waar vinden we troost als we ’s nachts piekerend wakker liggen? Dit boek biedt een gelovige en openhartige benadering van de moeilijkheden in ons gewone leven, in een wereld vol onzekerheid. "Ik ken maar weinig hedendaagse schrijvers die zo pastoraal, profetisch en poëtisch schrijven als Tish Warren. Ik ken maar weinig schrijvers die met zoveel hoop, gratie en schoonheid over de diepe, duistere dingen van het leven schrijven." (Karen Swallow Prior) Janneke Burger-Niemeijer over Warrens eerste boek: "Dit heb ik nodig: schrijvers die eerlijk zijn over zichzelf, het leven en God. En-toch-boeken." Tish Harrison Warren is priester in de Anglicaanse kerk in Noord-Amerika. Ze is verbonden aan de Church of the Ascension in Pittsburgh, Pennsylvania. Ze schreef eerder Liturgie van het alledaagse (3e druk). Haar artikelen en essays verschijnen in de New York Times, Christianity Today, Comment Magazine en elders. Ze woont met haar man en drie kinderen in Pittsburgh, Pennsylvania.
Job
Waarom heeft Job zo moeten lijden?Voorwoord Ruben Flach Grondige studie over Job Tot steun en bemoediging Mocht iemand een rein hart hebben en toch door zwaar lijden gaan, dan is het de moeite waard om het boek Job te lezen. Want de opinie van mensen van toen is dezelfde als die vandaag. Job wordt beschreven als een gezegend, rijk man die godvrezend was. God stond Satan echter toe hem te gronde te richten. Job verloor zijn kinderen, zijn rijkdom en zijn gezondheid. De auteur vraagt zich af: wat was het doel van die beproevingen? Is lijden een goddelijke straf voor de zonde? Jobs vrienden gaven hierop een traditioneel bevestigend antwoord. Maar Job heeft niet geleden omdat hij gezondigd had. Hij werd tot het uiterste op de proef gesteld, maar bleef aan zijn geloof vasthouden en zei God nooit met zijn hart vaarwel. Nooit heeft hij geprobeerd om een oplossing te zoeken voor zijn verdriet, buiten God om. Daarmee was Job het levende bewijs dat trouw en rechtvaardigheid van Gods dienaars niet afhangt van allerlei omstandigheden zoals rijkdom of armoede.
Bevrijd je verdriet
Dit warme en eerlijke boek van Henri Nouwen is voor iedereen die op zoek is naar troost en genezing. 'Bevrijd je verdriet' is speciaal voor mensen die het zwaar hebben in hun leven. Terwijl Nouwen de menselijke vragen over lijden en rouw volledig recht doet (waarom laat God dit toe?) richt hij zich op de diepere vraag: hoe kunnen we het leed een plaats geven, zonder het te ontkennen? Nouwen laat zien dat we, zelfs in onze diepste wanhoop, het oog op God gericht kunnen houden. Door God te betrekken in ons verdriet hoeven we onze weg niet alleen te gaan; ook in moeilijke tijden kunnen we ons leven grondvesten in vreugde en hoop. Zo komt er ruimte voor troost en genezing.
Waar bent U, Jezus?
In deze roerige tijd heb je het je vast meer dan eens afgevraagd: 'Waar bent U, Jezus?' Oorlogen, ziekten, geweld en verdeling maken harten onrustig. In dit leesplan is de terugkerende vraag: 'Waar bent U, Jezus?' Ga mee in een reis naar je hart en laat het wonder van Immanuël (opnieuw) binnen komen. Het leesplan is opgebouwd uit 4 weken. De 4 gebedskaarten vormen de basis van het leesplan. Ieder gebed op een gebedskaart bestaat uit 7 regels. In het bijbehorende boekje lees je iedere dag een korte overdenking op basis van een kort bijbelgedeelte en een regel uit het gebed. Zo herhaal je gedurende één week een gebed, waardoor het gebed steeds meer lagen en betekenis krijgt.
De hand van de Wever
Iedereen krijgt vroeg of laat met lijden te maken. De waaromvraag is eeuwenoud en blijft vaak onbeantwoord. Elisabeth Elliot geeft Gods boodschap in de Bijbel door om ons te bemoedigen, zowel geestelijk als heel praktisch. Ook als alles om ons heen instort, blijft God Dezelfde. Dat geeft houvast. God weeft ons leven en Hij weeft er vreugde en verdriet in. Ook het lijden komt van Hem, laten we het aanvaarden, dankbaar zijn en het teruggeven aan Hem, om door het kruis te eindigen in Zijn heerlijkheid.
Lijden in Gods hand
Lijden in Gods hand is een fraai geschenkboek met schilderijen van Christa Rosier. Het is ook een aangrijpend geloofsverdiepend boek dat op zoek gaat naar het geheim van het lijden. Dat is het geheim van een God die voor ons vaak onbegrijpelijk is, maar oneindig liefdevol en trouw.
Kierkegaards toespraken 10 - De tegenkant van het lijden
Troost te vinden, of zelfs vreugde, als de omstandigheden daar niet naar zijn, hoe doe je dat? In de eerste reeks opbouwende toespraken van dit boekje, ‘Stemmingen in de strijd van het lijden’, is Kierkegaard met die vraag diepgaand bezig geweest. Hij laat zien dat er een andere manier van kijken voor nodig is. Dat vraagt een beweging bij degene die ergens onder lijdt, een beweging die tegengesteld is aan je eerste neiging. Een omkeer dus van de gebruikelijke visie en reactie op alles wat tegenzit of moeite oplevert. Daarnaast bevat dit deeltje een zevental toespraken bij de viering van het avondmaal op vrijdag. Telkens uitgaande van een Bijbeltekst wordt het deelnemen aan die maaltijd van verschillende kanten belicht.
Erken Mij
Ik was direct al vluchteling
al was ik nog maar pas geboren
en toen mijn leven verder ging
toen leek ik nergens bij te horen.
Ik deed geen kwaad, maar werd veracht
mijn moeder kon me niet doorgronden
ik was niet hoe ze had verwacht
al wist ze dat ik was
Anne Lies Mossel-de Kievit
22-03-2017
·
2 minuten
Wij Zijn Één
Je suis is ik ben,
maar wij zijn.
Waar ik lijd, lijden wij:
wat een kostbaar geheim.
Ver weg en (toch) dichtbij.
Je suis is ik ben,
en wij zijn: één.
Bram Markus
14-07-2016
·
een paar seconden
Job
‘Job’ van Gertjan Oosterhuis is een Bijbelstudieboek over de zin van het lijden. Job spreekt al eeuwenlang tot veler verbeelding. Hij was een zeer rijk en gelovig man, maar verloor alles wat hem lief en dierbaar was. In zeven Bijbelstudies stelt Gertjan Oosterhuis aan de hand van het verhaal van Job belangrijke vragen, zoals: Waarom dien je God? Hoe ga je om met verdriet en verlies? En: Wat is wijsheid? Ieder hoofdstuk sluit af met verwerkingsvragen, voor de lezer zelf of om een groepsgesprek te ondersteunen. Gertjan Oosterhuis is als predikant verbonden aan CGKv Samenwerkingsgemeente De Verbinding in Hilversum.
Figura Divina 5 - Pijnlijk mooi
Lijden is een rijke bron van kunst, zeker in de christelijke traditie. Door de eeuwen heen, maar ook in moderne kunst, wordt lijden verbonden aan schoonheid, in woord, beeld en muziek. Hoe kan kunst die pijn en lijden uitdrukt tegelijkertijd mooi zijn? Het is raadselachtig: we raken ontroerd door de kunstwerken van Charlotte Salomon over de Holocaust, verdriet en trauma, door de Mattheus Passion van Bach en door een film over de lijdende Christus. Tien kenners van (christelijke) kunst verzamelden de mooiste kunstuitingen, en bespreken ze diepgaand en aanstekelijk. Van Francis Bacon tot de hedendaagse kunstenaar Anselm Kiefer, van Markies de Sade tot de moderne componist John Tavener. Dit boek nodigt uit tot lezen en verder lezen, tot kijken en luisteren. En tot verwondering: want hoe kan het toch dat kunst zo ‘pijnlijk mooi’ kan zijn? MARC DE kESEL, filosoof, is directeur van het Titus Brandsma Instituut en auteur van talloze boeken over mystiek, kunst en cultuur. theoloog. ANNE MARIJKE SPIJKERBOER, theoloog, is gespecialiseerd in kunst en christendom en is auteur van 'Rembrandts engel' over Rembrandts bijbelse kunst. Met bijdragen van Frank Bosman, Kick Bras, Oane Reitsma, Wessel Stoker, Joseph Beuys, Anne-Marie Bos, Marc De Kesel, Marcel Poorthuis, Anne Marijke Spijkerboer en Sander Vloebergs Deel 5 in de reeks Figura Divina
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Posts
Bijbelteksten
Blogs
Liederen
Gedichten
Podcasts
Quotes
Preken
Video's
Nieuws
verwachtUpdates
Vacatures
verwachtInspiratie
Programma’s
Bedrijfsgegevens
DagelijkseBroodkruimels
M&K Group B.V.
Volta 10N
3241 LW Middelharnis
KvK: 67720471
BTW: NL857148187B01