Cultuur

27 Kruimels
Atomic Habits
Atomic Habits
Het meest complete boek over hoe je slechte gewoontes afleert en goede gewoontes aanleert, door bestsellerauteur James Clear Het maakt niet uit wat je doelen zijn; dit boek geeft je een bewezen manier om jezelf – elke dag – te verbeteren. Als je het lastig vindt om je gewoontes te veranderen, ligt dat niet aan jou. Het probleem is het systeem dat je gebruikt. Slechte gewoontes blijf je herhalen niet omdat jij niet wilt veranderen, maar omdat je de verkeerde methode gebruikt. Elementaire gewoontes biedt een bewezen methode die zorgt dat je eindelijk je gewoontes kunt aanpassen. Na drie jaar onderzoek heeft James Clear met behulp van theorieën uit de biologie, psychologie en neurowetenschap de ultieme gids geschreven, waardoor ongewenste gewoontes verdwijnen en je veel makkelijker met je goede gewoontes aan de slag gaat.
Het sneeuwbaleffect
Het sneeuwbaleffect
Hardy laat zien hoe elke stap die je zet kan leiden naar een succesvol leven. Zijn kernprincipes van succes baseert hij op 25 jaar aan gesprekken met succesvolle leiders en ondernemers. Darren Hardy deelt zijn kennis over hoe je het pad naar succes kiest, gedistilleerd uit 25 jaar aan gesprekken met leiders en ondernemers en uit zijn eigen ervaringen als entrepreneur. Hij deelt strategieën waarmee je wint, ook als de ander slimmer of sterker is; waarmee je je slechte gewoontes uitroeit en nieuwe disciplines aanleert; waarmee je jezelf motiveert – ook voor dingen waar je geen zin in hebt; en waarmee je het momentum grijpt en de versnelling inzet. Deze strategieën en inzichten kun je makkelijk en direct toepassen, maar ze vragen wél doorzettingsvermogen. Wie zich er dagelijks voor inzet, oogst op de lange termijn succes!
Jagen, verzamelen, opvoeden
Jagen, verzamelen, opvoeden
Leer van inheemse culturen hoe je blije, gezonde en behulpzame kinderen kunt opvoeden zonder alle westerse valkuilen Blije en gezonde kinderen dankzij de lessen van oude culturen Michaeleen Doucleff kon in huidige opvoedboeken geen antwoorden vinden op haar opvoedvragen en vroeg zich af of ze die wel kon vinden bij de kennis en ervaring van oude culturen. Met haar dochtertje reisde ze naar drie van de oudste gemeenschappen ter wereld: de Maya, de Inuit en de Hadza. Doucleff leerde al snel dat deze ouders niet dezelfde problemen met hun kinderen hebben als wij. Opvallend was hoe verschillend de band is tussen ouders en kind: gebaseerd op samenwerking in plaats van controle en op vertrouwen in plaats van angst. In Jagen, verzamelen, opvoeden deelt Doucleff haar bevindingen en laat ze andere wetenschappers aan het woord.
Verandering
Verandering
Over cultuurverandering, de mythe van de influencer en de sleutel tot het succes van de #MeToo en Black Lives Matter beweging. In ‘Verandering’ laat Damon Centola zien hoe verandering werkt en hoe nieuw gedrag zich verspreidt. Zijn baanbrekende onderzoek toont aan met welk beleid we gewenst gedrag kunnen stimuleren en wat juist averechts werkt. Daarnaast geeft hij zeven manieren voor een succesvolle cultuurverandering. Want anders dan we denken is er voor verandering een kleine hechte groep nodig, en niet influencers met een indrukwekkend netwerk. Met de kennis van ‘Verandering’ kun je eindelijk echte verandering teweegbrengen, of het nou gaat om een beweging, een innovatie of een bedrijfscultuur.
Diamant van discipelschap
Diamant van discipelschap
Discipelen maken. Dat was en is de grote opdracht van Jezus. Maar in de praktijk vinden we dat allemaal maar knap lastig. Aan modellen geen gebrek, maar hoe doe je het nu concreet, in jouw woonomgeving en/of gemeentecultuur? Wat zijn de principes die situatie-, omgevings- en cultuuroverstijgend zijn? Daar gaat het over in dit praktische boek van Mart-Jan van der Maas. Helder onderwijs, eenvoudig inzichtelijk gemaakt en met veel handvatten om het concreet te maken in jouw situatie. Naast dit boek is er ook de website, www.diamantvandiscipelschap.org, waarop je een scala aan artikelen en case-studies kunt vinden en je ervaringen kunt uitwisselen. ‘Het is mijn diepe verlangen dat dit boek jou zal helpen om discipelschap beter in beeld te krijgen en Jezus’ laatste woorden in de praktijk te brengen: "Ga heen, maak al de volken tot Mijn discipelen'. Veel zegen!’ Mart-Jan van der Maas
Samen op weg
Samen op weg
Cultuur
9789401492522
In dit bijzondere boek zie je mensen die onderweg zijn of samenkomen. Ontdek hoe wegen elkaar kruisen en mensen elkaar ontmoeten. Ga jij mee op pad?
Leven met verschil
Leven met verschil
Dit boek is een pleidooi, zo krachtig als in mijn vermogen lag, voor verdraagzaamheid in een tijd van extremisme. In het toenemende crescendo van etnische spanningen, culturele botsingen en religieuze rechtvaardiging van terreurdaden zie ik een concreet gevaar dat de mensheid bedreigt. Al te lang zijn de bladzijden van de geschiedenis besmeurd met bloed dat in de naam van God werd vergoten. Als een extremistische religieuze houding een verbond aangaat met massavernietigingswapens, wordt het leven op aarde rechtstreeks bedreigd. Nu onze wereld één groot netwerk is geworden, moeten we leren om ons door diversiteit niet bedreigd maar juist verrijkt te voelen. Dat is wat ik in dit boek heb betoogd. 'Leven met verschil steekt met kop en schouders uit boven andere boeken over globalisering en de zogenoemde botsing der culturen. Dat betreft zowel de boodschap zelf als de goede toon waarop die wordt gebracht ... Met dit boek, het meest profetische uit zijn oeuvre, heeft rabbijn Sacks een gids geschreven voor wie de weg kwijt zijn.' Daily Telegraph 'Leven met verschil is op het eerste gezicht een ethische kritiek op de politiek en economie van de globalisering, maar het is doortrokken van een diep historisch besef ... Een groot boek, al telt het slechts 200 pagina's.' Books of the Year, The Times
Saar en Jop
Saar en Jop
Saar en Jop gaan naar school. ’s Middags hebben zij een verjaardagsfeestje van Lize. Ze spelen met de andere kinderen en eten met elkaar. Op school en bij de andere kinderen thuis ontdekken Saar en Jop dat er veel verschillen zijn tussen hun eigen gezin en dat van de ander. Dit boek helpt je om met jonge kinderen te praten over verschillen tussen gezinnen. Kinderen hebben te maken met verschillende thuissituaties. Ook hebben gezinnen verschillende culturen, religies of gewoontes. Door hier met jonge kinderen over te praten, leren zij dat die verschillen er zijn. Door deze verschillen bespreekbaar te maken, leren kinderen zichzelf en de ander te respecteren.
Artios-reeks  -   Overtuigd gereformeerd
Artios-reeks - Overtuigd gereformeerd
Dr. F.G. Immink is ervan overtuigd dat de gereformeerde geloofstraditie ook nu van onschatbare waarde is. Het christelijk geloof verrijkt het leven en biedt houvast en troost. Daarbij speelt de traditie een uiterst belangrijke rol. Jezus leefde ongeveer tweeduizend jaar geleden, maar door de overlevering worden we nu met Hem verenigd. Door het geloof deel je in de verlossing van Jezus Christus. Zonder de Bijbel zou er geen geloofstraditie zijn. Maar hoe zit het eigenlijk met de overlevering van Jezus? En met die lange geschiedenis van het Oude Testament? Dat komt uitvoerig aan de orde in het eerste deel van het boek. Dan de vraag: Wat is ‘klassiek-gereformeerd’? Kenmerkend is het spreken met twee woorden: Woord en Geest, verkiezing en verbond, rechtvaardiging en heiliging. Dat schept ruimte. En uiteraard bestaat er een typisch gereformeerde liturgie.
Jezus volgen in het Heilige Land
Jezus volgen in het Heilige Land
Geuze neemt de lezer mee in zijn zoektocht naar antwoorden op diepe geloofsvragen die leven in het Midden-Oosten. Het gaat over roeping, identiteit, onze naaste en de basis van ons geloof. Op negentienjarige leeftijd reisde Lourens Geuze af naar Israël om daar bijna tien jaar te wonen en werken. Hij diende onder Messiasbelijdende Joden in Haifa, moslimjongeren in de Palestijnse gebieden en Arabische christenen in Nazareth. In deze jaren kreeg hij een unieke inkijk in drie religieuze groeperingen in het Heilige Land en kwam hij navolgers van Jezus tegen in elke groep. In 'Jezus volgen in het Heilige Land' deelt Geuze zijn ervaringen uit die tijd en neemt hij de lezer mee in zijn zoektocht naar antwoorden op diepe geloofsvragen die leven in het Midden-Oosten. Daarbij komt hij tot nieuwe inzichten en verrassende ontdekkingen over roeping, identiteit, onze naaste en de basis van ons geloof. Ze bieden een nieuw perspectief voor eenieder die buiten de grenzen van zijn eigen bubbel wil kijken en meegenomen wil worden in het verhaal van God met deze wereld. ‘In dit prachtige, goed geschreven boek neemt Lourens Geuze ons mee op zijn boeiende wandeling op bijbelse bodem met onvergetelijke ontmoetingen met Joden en Arabieren, met volgelingen van Jezus en moslims, Palestijnen en Israëliërs. (..) Dit boek en deze wandeling kan ik iedereen van harte aanbevelen!’ - Gert-Jan Segers
Tasten naar God
Tasten naar God
Cultuur
Theologie
9789043538480
Een boeiende introductie in de moderne theologie. Tasten naar God van Evert Leeflang is een boeiende introductie op de samenhang van theologie en cultuur in de afgelopen twee eeuwen. Het verhaal van de moderne theologie is het verhaal van mensen die tasten naar God. Tegen de stroom in of juist met de stroom mee van alle moderne en postmoderne ontwikkelingen probeerden theologen verhelderend te spreken over God en geloof. Hun zoektocht leverde niet alleen verrassend boeiende en creatieve theologie op, maar toont ook hoe deze met duizend draden verbonden is aan hun levensloop en tijd.
Jeruzalem
Jeruzalem
Na Plenty en Ottolenghi Het kookboek het langverwachte derde kookboek van bestsellerauteur Yotam Ottolenghi 'De geuren en smaken van deze stad zijn als onze moedertaal. Voor ons definiëren ze troost, opwinding, vreugde, geluk. Alles wat we proeven en koken wordt gefilterd door het prisma van onze jeugdervaringen: de maaltijden die onze moeders maakten, de dagen die we op de markt doorbrachten, de geiten en schapen die door de heuvels zwierven, de verse pita met lamsgehakt, fijngesneden peterselie, gerookte koteletjes, zwarte vijgen, stroperig zoet gebak.; Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi zijn de twee mannen achter de succesvolle Londense deli's met de naam Ottolenghi. Naast koken delen ze een andere passie: die voor hun thuisstad Jeruzalem. Beide mannen zijn in hetzelfde jaar in deze stad geboren, Sami aan de Arabische kant, Yotam aan de Joodse kant. Bijna dertig jaar later ontmoetten ze elkaar in Londen en ontdekten dat zij hun taal, geschiedenis en liefde voor lekker eten met elkaar deelden.
Kaaskop tussen de kalasjnikovs
Kaaskop tussen de kalasjnikovs
In 'Kaaskop tussen de kalasjnikovs' vertelt William Immink aan de hand van bijzondere levensverhalen en nieuwsgebeurtenissen over zijn eigen ervaringen met het grootste land ter wereld: Rusland. In ‘Kaaskop tussen de kalasjnikovs’ gaat Rusland-correspondent William Immink op zoek naar bijzondere levensverhalen en onderbelichte nieuwsgebeurtenissen in Rusland. Verhalen over grote thema’s als religie, politiek, cultuur en economie gezien vanuit de gewone Rus. Ook vertelt William over zijn eigen Rusland-ervaringen, zoals het kopen van een Lada, een propagandatrein en de giftige plant van zijn schoonmoeder. Dit boek geeft een unieke inkijk in het grootste land ter wereld.
Heimwee moet je koesteren
Heimwee moet je koesteren
Floortje Dessing maakt de balans op: wat is haar het meest bijgebleven van de bijzondere ontmoetingen met mensen over de hele wereld? Hoe heeft het reizen haar gevormd tot wie ze nu is en hoe kijkt ze naar de toekomst? In Heimwee moet je koesteren blikt ze terug op vijfentwintig jaar reisprogramma’s maken. Ze vertelt over wat ze leerde van mensen die het roer omgooien en bewust kiezen voor een leven dichter bij de natuur – en waarom ze daar zelf nog niet klaar voor is. Over minimalistisch leven, gezond ouder worden en andere manieren van opvoeden, eten en de tijd beleven. Over de gevaren onderweg, hoe ze in het vak is gerold en hoe ze zich herpakt als ze tegen haar eigen grenzen aanloopt. Terwijl ze dieper graaft naar haar drijfveren gaat ze de belangrijke thema’s van onze tijd niet uit de weg. Maar ze deelt ook luchtiger inzichten: zoals de ontdekking dat neushoorns net zo goed een ochtendhumeur hebben en waarom je in de bush nooit een zwarte broek moet dragen. Heimwee moet je koesteren is een verzameling van de avonturen die Floortje de afgelopen jaren heeft beleefd: zowel groot als klein, ver weg als dicht bij huis.
Verbeterd recept
Verbeterd recept
Verbeterd recept is een optimistich boek met toegankelijke infographics voor iedereen die voedsel produceert, beslissingen over eten maakt of überhaupt zelf nu en dan eens eet. Natuurlijk weet je al dat ultrabewerkt voedsel niet de gezondste keuze is. Toch eet je het vermoedelijk veel vaker dan je denkt (ja, ook dat gezond ogend potje humus is ultrabewerkt), en dat kan een probleem worden. Wetenschappelijk onderzoek linkt ultrabewerkt eten en drinken immers steeds overtuigender aan allerlei ernstige gezondheidsproblemen, van hart- en vaatziekten tot mentale stoornissen. Journalist Eva Kestemont schrapte een maand lang al het fabrieksvoedsel uit haar menu en deed een aantal verontrustende, maar ook enkele hoopvolle ontdekkingen. Zo bleek ultrabewerkt voedsel een fantastisch aanknopingspunt om na te denken over de wereld van morgen. Verdient dit eten daar een plaats in en zo ja, hoe moet het er dan uitzien? Of willen we net helemaal zonder? Wat mogen we verwachten van de overheid en de voedingsindustrie zelf? En vooral: hoe kan meer genieten van eten meebouwen aan een duurzame toekomst? Verbeterd recept is een optimistich boek met toegankelijke infographics voor iedereen die voedsel produceert, beslissingen over eten maakt of überhaupt zelf nu en dan eens eet.
Een weelde aan groen
Een weelde aan groen
Een weelde aan groen Vier kloostertuinen in Noord-Brabant Achter de muren van een aantal kloosters in Noord-Brabant bevindt zich een weelde van groen. In dit boekje komen vier van deze verborgen parels aan bod: de landschapstuin in Sint Agatha, de ecologische tuin met een verhaal van Megen, de kruidentuin in Uden en de eeuwenoude stilte- en groentetuin in Velp (gemeente Grave). Deze rijk geïllustreerde dwarsligger wijst je de weg in deze tuinen, vertelt over de geschiedenis van de kloosters, biedt praktische informatie en beschrijft een fietsroute langs de vier tuinen, mét overnachtingsmogelijkheden in de kloosters. De auteurs van de hoofdstukken over de vier kloostertuinen zijn allen actief in de betrokken tuinen en/of kloosters. Aan dit boek schreven mee: Theo Bögels, Mia van den Hurk, Mark van der Linden, Wouter Prins (redactie) en Wilma van Schayk. Ze zijn allen als vrijwilliger of medewerker verbonden aan een van de besproken kloosters en hun tuinen. Journalist en auteur Paul Spapens beschreef de fietsroute.
Zout
Zout
René Grotenhuis Zout. De blijvende kracht van de christelijke traditie In een post-christelijke cultuur wordt de christelijke traditie al snel gezien als iets van het verleden. Er zou niet veel meer van te verwachten zijn voor de maatschappelijke vraagstukken van vandaag en morgen. Dit boek pakt de uitdaging op na te denken over de bijdrage van de christelijke traditie aan fundamentele maatschappelijke vragen: het kwaad, het waartoe van vooruitgang en de betekenis van vrijheid. De auteur aarzelt niet om lastige vragen te stellen bij de vanzelfsprekendheden van de huidige cultuur. Maar het biedt ook antwoorden die rust en samenhang aanbrengen in een gefragmentariseerde en hijgerige wereld. Het geloof heeft allang niet meer het laatste woord, maar de christelijke inbreng in het maatschappelijk debat is nog volop de moeite waard. De auteur reikt christenen handvatten aan om zich vanuit hun geloof actief te begeven in het maatschappelijke debat en zo de onmacht en sprakeloosheid te doorbreken. René Grotenhuis (1951) was als pastoraal werker werkzaam in de thuiszorg en in de zorg voor vluchtelingen. Tevens was hij gedurende tien jaar directeur van de katholieke ontwikkelingsorganisatie Cordaid. Die brede maatschappelijke ervaring, nationaal en internationaal, gebruikt hij ten volle in dit boek, dat een vervolg is op zijn eerdere boek Van macht ontdaan (2017, 3e druk 2018).
Kerst in Oekraïne
Het prachtig geïllustreerde boek Kerst in Oekraïne geeft vanuit het kerstverhaal een unieke kijk op de zowel rijke als moeizame geschiedenis van het land waar oost en west elkaar ontmoeten. In kerstliederen, traditionele recepten en heldere historische uiteenzettingen wordt de lezer meegenomen in uitingen van blijdschap, geloof, cultuur en volharding in verdriet. Deze elementen maken dit boek tot een bijzondere uitgave. Yaroslav Hrytsak is een bekende Oekraïense historicus. Hij doceert aan de Oekraïense Katholieke Universiteit. Hij heeft veel geschreven en daarvoor talloze nationale en internationale onderscheidingen gekregen. Nadiyka Gerbish is een Oekraïense auteur, vertaler en mensenrechtenadvocaat. Ze heeft negentien boeken geschreven, waaronder vele bestsellers.
De Foodsaver Bijbel
De Foodsaver Bijbel
Jouw essentiële must-have voor het bewaren, bereiden en verwerken van voeding
Zo zijn onze manieren
Zo zijn onze manieren
Heb jij je wel eens afgevraagd waarom we op zondag in de kerk doen wat we doen? Waarom trekken we zondagse kleren aan? Waarom is die preek zo belangrijk? Waar komen kerktorens, kerkbanken, kansels en koren vandaan? Waar in de Bijbel heeft God ons bevolen op deze wijze bij elkaar te komen? De auteurs Frank Viola en George Barna hebben in dit boek een verrassing voor je. Al die kerkelijke gewoonten zijn misschien wel veel minder volgens het Boek dan wij denken. Heidens christendom, durven ze het te noemen. En ze onderbouwen deze stevige uitspraak met overtuigend historisch bewijs. Tussen hun regels door lees je over een andere manier van kerk-zijn. Een manier die je ook tegenkomt bij Lucas en Paulus; de kerk als een lichaam, met Christus als hoofd. Het is niet nodig om verschillende vormen van kerk-zijn tegenover elkaar te plaatsen. Het is wel goed dat we ons in de 21e eeuw afvragen of de leegloop van onze kerken misschien mede veroorzaakt wordt door wat wij van kerk-zijn hebben gemaakt. Want uiteindelijk gaat het om het volvoeren van de Grote Opdracht die Jezus Zijn discipelen gaf: 'Ga heen, maak alle volken tot Mijn leerlingen.' Frank Viola en George Barna hebben de herkomst van onze kerkgebruiken onderzocht en de weerslag van dat onderzoek vind je in dit boek. Hun conclusies zijn scherp. Scherper misschien dan we gewend zijn. Maar met hen geloven wij dat het evangelie van Jezus Christus het beste gediend wordt als het lichaam van Christus functioneert zoals het volgens onze Leidsman behoort te gebeuren. Daarom willen we je uitnodigen het boek met een open hart en houding te lezen!
Levenslessen van een rabbijn
Levenslessen van een rabbijn
Soetendorp groeide uit tot de stem van liberaal-joods Nederland en blikt terug op het leven. Het is een wijs en noodzakelijk boek over liefde, ankering, verzet, verzoening en een goed geweten. Awraham Sjalom Soetendorp werd geboren in de oorlog. De eerste twee jaar van zijn leven bracht hij door op een onderduikadres. Op zijn 25ste begon hij, als jongste rabbijn van Nederland, met ‘het werk van vrede en hoop’. In de media groeide hij uit tot de stem van liberaal-joods Nederland. Aan de vooravond van zijn tachtigste verjaardag blikt hij terug. Hij deelt de belangrijkste inzichten die hij opdeed in een rijk en bevlogen leven, dat getekend werd door de oorlog en de gevolgen daarvan. Hij zag veel en vaak onmogelijk te dragen verdriet om zich heen. Waar het om gaat, betoogt hij, is dat verdriet en woede uiteindelijk niet de overhand krijgen, maar dat de balans doorslaat naar hoop en optimisme. Maar wat betekent een moedig en hoopvol leven, voor jezelf en voor de ander? Levenslessen van een rabbijn is een bezield, wijs en noodzakelijk boek over liefde, ankering, over breken en helen, over verzet, verzoening en een goed geweten.
The Culture Map
The Culture Map
Hét internationale handboek op het gebied van cultuurverschillen. Erin Meyers voorbeelden en strategieën worden gecombineerd met advies voor meer succes in de geglobaliseerde zakenwereld. ‘The Culture Map’ van Erin Meyer is het handboek om cultuurverschillen binnen de internationale zakenwereld te begrijpen en hiermee om te gaan. Nederlanders komen direct ter zake, Amerikanen zeggen altijd drie vriendelijke dingen voordat ze met iets negatiefs komen en Chinezen zullen nooit openlijk kritiek geven. Latijns-Amerikanen en Aziaten zijn zeer hiërarchisch ingesteld; Scandinaviërs vinden juist dat de beste baas niet boven zijn medewerkers staat. Geen wonder dat samenwerking tussen verschillende nationaliteiten soms tot chaos leidt. In deze tijd van globalisering en virtuele netwerken is het essentieel dat je kunt omgaan met cultuurverschillen. Erin Meyer is je gids op dit subtiele en soms verraderlijke terrein. In ‘The Culture Map’, dat internationaal uitgroeide tot hét handboek op dit gebied, beschrijft ze acht dimensies om te ontcijferen hoe culturele verschillen van invloed zijn in de internationale zakenwereld. Haar heldere analyse combineert ze met praktisch advies voor succes in een geglobaliseerde wereld.
Macht der gewoonte
Macht der gewoonte
Een gewoonte voltrekt zich in onze hersenen in niet meer dan drie stappen: de aansporing (ik heb een vieze smaak in mijn mond) gevolgd door de routinehandeling (ik neem een kauwgommetje) resulterend in de beloning (dat is lekker fris!). Je bewust worden van dit proces is een sleutel tot succes op vele gebieden: het kan de productiviteit op je werk verhogen en je creativiteit vergroten.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels