Gewoontes & Tradities

12 Kruimels
Atomic Habits
Atomic Habits
Het meest complete boek over hoe je slechte gewoontes afleert en goede gewoontes aanleert, door bestsellerauteur James Clear Het maakt niet uit wat je doelen zijn; dit boek geeft je een bewezen manier om jezelf – elke dag – te verbeteren. Als je het lastig vindt om je gewoontes te veranderen, ligt dat niet aan jou. Het probleem is het systeem dat je gebruikt. Slechte gewoontes blijf je herhalen niet omdat jij niet wilt veranderen, maar omdat je de verkeerde methode gebruikt. Elementaire gewoontes biedt een bewezen methode die zorgt dat je eindelijk je gewoontes kunt aanpassen. Na drie jaar onderzoek heeft James Clear met behulp van theorieën uit de biologie, psychologie en neurowetenschap de ultieme gids geschreven, waardoor ongewenste gewoontes verdwijnen en je veel makkelijker met je goede gewoontes aan de slag gaat.
Het sneeuwbaleffect
Het sneeuwbaleffect
Hardy laat zien hoe elke stap die je zet kan leiden naar een succesvol leven. Zijn kernprincipes van succes baseert hij op 25 jaar aan gesprekken met succesvolle leiders en ondernemers. Darren Hardy deelt zijn kennis over hoe je het pad naar succes kiest, gedistilleerd uit 25 jaar aan gesprekken met leiders en ondernemers en uit zijn eigen ervaringen als entrepreneur. Hij deelt strategieën waarmee je wint, ook als de ander slimmer of sterker is; waarmee je je slechte gewoontes uitroeit en nieuwe disciplines aanleert; waarmee je jezelf motiveert – ook voor dingen waar je geen zin in hebt; en waarmee je het momentum grijpt en de versnelling inzet. Deze strategieën en inzichten kun je makkelijk en direct toepassen, maar ze vragen wél doorzettingsvermogen. Wie zich er dagelijks voor inzet, oogst op de lange termijn succes!
Verandering
Verandering
Over cultuurverandering, de mythe van de influencer en de sleutel tot het succes van de #MeToo en Black Lives Matter beweging. In ‘Verandering’ laat Damon Centola zien hoe verandering werkt en hoe nieuw gedrag zich verspreidt. Zijn baanbrekende onderzoek toont aan met welk beleid we gewenst gedrag kunnen stimuleren en wat juist averechts werkt. Daarnaast geeft hij zeven manieren voor een succesvolle cultuurverandering. Want anders dan we denken is er voor verandering een kleine hechte groep nodig, en niet influencers met een indrukwekkend netwerk. Met de kennis van ‘Verandering’ kun je eindelijk echte verandering teweegbrengen, of het nou gaat om een beweging, een innovatie of een bedrijfscultuur.
Saar en Jop
Saar en Jop
Saar en Jop gaan naar school. ’s Middags hebben zij een verjaardagsfeestje van Lize. Ze spelen met de andere kinderen en eten met elkaar. Op school en bij de andere kinderen thuis ontdekken Saar en Jop dat er veel verschillen zijn tussen hun eigen gezin en dat van de ander. Dit boek helpt je om met jonge kinderen te praten over verschillen tussen gezinnen. Kinderen hebben te maken met verschillende thuissituaties. Ook hebben gezinnen verschillende culturen, religies of gewoontes. Door hier met jonge kinderen over te praten, leren zij dat die verschillen er zijn. Door deze verschillen bespreekbaar te maken, leren kinderen zichzelf en de ander te respecteren.
Artios-reeks  -   Overtuigd gereformeerd
Artios-reeks - Overtuigd gereformeerd
Dr. F.G. Immink is ervan overtuigd dat de gereformeerde geloofstraditie ook nu van onschatbare waarde is. Het christelijk geloof verrijkt het leven en biedt houvast en troost. Daarbij speelt de traditie een uiterst belangrijke rol. Jezus leefde ongeveer tweeduizend jaar geleden, maar door de overlevering worden we nu met Hem verenigd. Door het geloof deel je in de verlossing van Jezus Christus. Zonder de Bijbel zou er geen geloofstraditie zijn. Maar hoe zit het eigenlijk met de overlevering van Jezus? En met die lange geschiedenis van het Oude Testament? Dat komt uitvoerig aan de orde in het eerste deel van het boek. Dan de vraag: Wat is ‘klassiek-gereformeerd’? Kenmerkend is het spreken met twee woorden: Woord en Geest, verkiezing en verbond, rechtvaardiging en heiliging. Dat schept ruimte. En uiteraard bestaat er een typisch gereformeerde liturgie.
Jezus volgen in het Heilige Land
Jezus volgen in het Heilige Land
Geuze neemt de lezer mee in zijn zoektocht naar antwoorden op diepe geloofsvragen die leven in het Midden-Oosten. Het gaat over roeping, identiteit, onze naaste en de basis van ons geloof. Op negentienjarige leeftijd reisde Lourens Geuze af naar Israël om daar bijna tien jaar te wonen en werken. Hij diende onder Messiasbelijdende Joden in Haifa, moslimjongeren in de Palestijnse gebieden en Arabische christenen in Nazareth. In deze jaren kreeg hij een unieke inkijk in drie religieuze groeperingen in het Heilige Land en kwam hij navolgers van Jezus tegen in elke groep. In 'Jezus volgen in het Heilige Land' deelt Geuze zijn ervaringen uit die tijd en neemt hij de lezer mee in zijn zoektocht naar antwoorden op diepe geloofsvragen die leven in het Midden-Oosten. Daarbij komt hij tot nieuwe inzichten en verrassende ontdekkingen over roeping, identiteit, onze naaste en de basis van ons geloof. Ze bieden een nieuw perspectief voor eenieder die buiten de grenzen van zijn eigen bubbel wil kijken en meegenomen wil worden in het verhaal van God met deze wereld. ‘In dit prachtige, goed geschreven boek neemt Lourens Geuze ons mee op zijn boeiende wandeling op bijbelse bodem met onvergetelijke ontmoetingen met Joden en Arabieren, met volgelingen van Jezus en moslims, Palestijnen en Israëliërs. (..) Dit boek en deze wandeling kan ik iedereen van harte aanbevelen!’ - Gert-Jan Segers
Jeruzalem
Jeruzalem
Na Plenty en Ottolenghi Het kookboek het langverwachte derde kookboek van bestsellerauteur Yotam Ottolenghi 'De geuren en smaken van deze stad zijn als onze moedertaal. Voor ons definiëren ze troost, opwinding, vreugde, geluk. Alles wat we proeven en koken wordt gefilterd door het prisma van onze jeugdervaringen: de maaltijden die onze moeders maakten, de dagen die we op de markt doorbrachten, de geiten en schapen die door de heuvels zwierven, de verse pita met lamsgehakt, fijngesneden peterselie, gerookte koteletjes, zwarte vijgen, stroperig zoet gebak.; Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi zijn de twee mannen achter de succesvolle Londense deli's met de naam Ottolenghi. Naast koken delen ze een andere passie: die voor hun thuisstad Jeruzalem. Beide mannen zijn in hetzelfde jaar in deze stad geboren, Sami aan de Arabische kant, Yotam aan de Joodse kant. Bijna dertig jaar later ontmoetten ze elkaar in Londen en ontdekten dat zij hun taal, geschiedenis en liefde voor lekker eten met elkaar deelden.
Een weelde aan groen
Een weelde aan groen
Een weelde aan groen Vier kloostertuinen in Noord-Brabant Achter de muren van een aantal kloosters in Noord-Brabant bevindt zich een weelde van groen. In dit boekje komen vier van deze verborgen parels aan bod: de landschapstuin in Sint Agatha, de ecologische tuin met een verhaal van Megen, de kruidentuin in Uden en de eeuwenoude stilte- en groentetuin in Velp (gemeente Grave). Deze rijk geïllustreerde dwarsligger wijst je de weg in deze tuinen, vertelt over de geschiedenis van de kloosters, biedt praktische informatie en beschrijft een fietsroute langs de vier tuinen, mét overnachtingsmogelijkheden in de kloosters. De auteurs van de hoofdstukken over de vier kloostertuinen zijn allen actief in de betrokken tuinen en/of kloosters. Aan dit boek schreven mee: Theo Bögels, Mia van den Hurk, Mark van der Linden, Wouter Prins (redactie) en Wilma van Schayk. Ze zijn allen als vrijwilliger of medewerker verbonden aan een van de besproken kloosters en hun tuinen. Journalist en auteur Paul Spapens beschreef de fietsroute.
Zout
Zout
René Grotenhuis Zout. De blijvende kracht van de christelijke traditie In een post-christelijke cultuur wordt de christelijke traditie al snel gezien als iets van het verleden. Er zou niet veel meer van te verwachten zijn voor de maatschappelijke vraagstukken van vandaag en morgen. Dit boek pakt de uitdaging op na te denken over de bijdrage van de christelijke traditie aan fundamentele maatschappelijke vragen: het kwaad, het waartoe van vooruitgang en de betekenis van vrijheid. De auteur aarzelt niet om lastige vragen te stellen bij de vanzelfsprekendheden van de huidige cultuur. Maar het biedt ook antwoorden die rust en samenhang aanbrengen in een gefragmentariseerde en hijgerige wereld. Het geloof heeft allang niet meer het laatste woord, maar de christelijke inbreng in het maatschappelijk debat is nog volop de moeite waard. De auteur reikt christenen handvatten aan om zich vanuit hun geloof actief te begeven in het maatschappelijke debat en zo de onmacht en sprakeloosheid te doorbreken. René Grotenhuis (1951) was als pastoraal werker werkzaam in de thuiszorg en in de zorg voor vluchtelingen. Tevens was hij gedurende tien jaar directeur van de katholieke ontwikkelingsorganisatie Cordaid. Die brede maatschappelijke ervaring, nationaal en internationaal, gebruikt hij ten volle in dit boek, dat een vervolg is op zijn eerdere boek Van macht ontdaan (2017, 3e druk 2018).
Zo zijn onze manieren
Zo zijn onze manieren
Heb jij je wel eens afgevraagd waarom we op zondag in de kerk doen wat we doen? Waarom trekken we zondagse kleren aan? Waarom is die preek zo belangrijk? Waar komen kerktorens, kerkbanken, kansels en koren vandaan? Waar in de Bijbel heeft God ons bevolen op deze wijze bij elkaar te komen? De auteurs Frank Viola en George Barna hebben in dit boek een verrassing voor je. Al die kerkelijke gewoonten zijn misschien wel veel minder volgens het Boek dan wij denken. Heidens christendom, durven ze het te noemen. En ze onderbouwen deze stevige uitspraak met overtuigend historisch bewijs. Tussen hun regels door lees je over een andere manier van kerk-zijn. Een manier die je ook tegenkomt bij Lucas en Paulus; de kerk als een lichaam, met Christus als hoofd. Het is niet nodig om verschillende vormen van kerk-zijn tegenover elkaar te plaatsen. Het is wel goed dat we ons in de 21e eeuw afvragen of de leegloop van onze kerken misschien mede veroorzaakt wordt door wat wij van kerk-zijn hebben gemaakt. Want uiteindelijk gaat het om het volvoeren van de Grote Opdracht die Jezus Zijn discipelen gaf: 'Ga heen, maak alle volken tot Mijn leerlingen.' Frank Viola en George Barna hebben de herkomst van onze kerkgebruiken onderzocht en de weerslag van dat onderzoek vind je in dit boek. Hun conclusies zijn scherp. Scherper misschien dan we gewend zijn. Maar met hen geloven wij dat het evangelie van Jezus Christus het beste gediend wordt als het lichaam van Christus functioneert zoals het volgens onze Leidsman behoort te gebeuren. Daarom willen we je uitnodigen het boek met een open hart en houding te lezen!
Macht der gewoonte
Macht der gewoonte
Een gewoonte voltrekt zich in onze hersenen in niet meer dan drie stappen: de aansporing (ik heb een vieze smaak in mijn mond) gevolgd door de routinehandeling (ik neem een kauwgommetje) resulterend in de beloning (dat is lekker fris!). Je bewust worden van dit proces is een sleutel tot succes op vele gebieden: het kan de productiviteit op je werk verhogen en je creativiteit vergroten.
Patronen doorbreken
Patronen doorbreken
Maak je steeds weer dezelfde fouten in het leven, terwijl je je hebt voorgenomen om een volgende keer anders te reageren? Vertoont je gedrag hardnekkige patronen, die je zeer tegen je zin niet eenvoudig kunt doorbreken? In dat geval helpt schematherapie je verder. Schematherapie leert je om de oorsprong van je gedragspatronen te doorgronden, hun invloed op je alledaagse leven te onderzoeken en jezelf zodanig te veranderen dat je je beter gaat voelen en beter voor jezelf kunt zorgen en opkomen. Aan de hand van vele voorbeelden en online beschikbare invuloefeningen maakt Patronen doorbreken duidelijk hoe patronen van gedrag, gedachten en gevoelens zijn ontstaan en hoe je die kunt veranderen. Hannie van Genderen is klinisch psycholoog in Maastricht en opleider schematherapie en psychotherapie. Gitta Jacob en Laura Seebauer zijn beiden psychotherapeut in Duitsland.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels