In mijn zoektocht naar hoe ik mijn emotionele emmer gevuld (of juist leeg zoals sommige mensen het liever noemen), ben ik tot de conclusie gekomen dat de eerst 4 sleutels voor mij nog wel te doen waren. 1. Verbinding met God, 2. Familie, 3. Werk waar je energie van krijgt. 4. Ontspanning. Eigenlijk wordt het na de derde al wat lastiger. Ontspanning… Laat staan de vijfde sleutel. Ik heb het er liever niet over, maar omdat ik toch eerlijk wil zijn noem ik hem wel.

De laatste sleutel is voor mij het moeilijkst en stel ik uit en uit en uit. Alleen de gedachte er aan geeft me een bijna geïrriteerd gevoel. Enfin. Hier komt ‘ie: Gezond leven!

Wanneer ik aan gezond leven denk, zie ik strak afgetrainde bezwete lijven voor me die – al lurkend aan een energiedrank – hun hartslagmeter checken om te zien of ze hun targets wel halen. Of gespierde krachtpatsers die net die tweeëneenhalve kilo extra omhoog duwen met de chestpress. Nee, aan mij niet besteed houd ik mezelf dan voor.

En toch… de tijd dat ik super lekker in m’n vel zat (letterlijk!) was de tijd dat ik twee keer per week fanatiek sportte. Voor mij was het Krav Maga waar ik helemaal in op ging. Of hardlopen, ja toch. Voor mij was de drie kwartier aan een stuk zonder uitgeput te zijn al een hele prestatie. Ik merk dat door de drukte heen sporten ergens onder aan mijn prioriteitenlijstje bungelt.

Wanneer je net zo’n sport ’liefhebber’ ben als ik heb ik goed nieuws: De vijfde sleutel bevat meer dan alleen sporten en een abonnement bij de sportschool, maar daar in een volgend blog meer over!

Bas
www.flow-in.nl