Hoe vol is jouw emmer? (4)

Regelmatig krijg ik de vraag op welke manier ik mijn ‘stille tijd’ organiseer. De eerste keren dat mij die vraag gesteld werd, voelde ik me blozen. Ik begon wat te hakkelen en zocht naar woorden – alsof ik me schaamde. Ten diepste overviel mij een gevoel van schuld en tekort schieten. Mijn manier van contact hebben met God was nogal afwijkend van wat ik doorgaans hoorde. Mijn manier van verbinding zoeken met mijn hemelse Vader paste niet echt in het ideaal plaatje wat in mijn hoofd ontstaan was.

Eerlijk gezegd ben ik niet dat typetje dat z’n wekker een uur eerder zet, ’s middags een gebedswandeling houdt, onder de douche lofliederen gaat zingen. Bij mij werkt dat niet. Wat bij mij werkt is de ene keer samen hardlopen met m’n Vader, de volgende keer al tuinierend al m’n gedachten delen met God. En soms gewoon op de fiets in die paar minuten dat ik naar m’n werk ga. Steeds wat anders, maar wel in relatie en daar gaat het om!

Voor mij is de allergrootste sleutel tot een volle emmer verbonden te blijven met God. Dat maakt me bestand tegen energie-slurpers, prestatiedrang en imagocrises. Verbinding met God betekent dat ik  zeker ben van mijn identiteit als Zijn zoon, waardoor ik mijn energie niet hoef te steken in het zoeken van bevestiging uit iets of iemand anders.

Wanneer jij nog geen dagelijkse gewoonte hebt om jouw hand naar God uit te strekken en Zijn liefde te beantwoorden, begin er dan gewoon mee. Zoek een plekje waar je lekker zit, neem een bak koffie, vraag de Heilige Geest te spreken. Pak de Bijbel, open je hart en luister naar Zijn zachte stem.

Tot volgende week!

Bas Villerius

www.flow-in.nl