Hoewel het al weer een aantal weken geleden is, denk ik er toch regelmatig aan terug. En met plezier! Wat me het meest bij is gebleven is het euforisch moment dat we ontsnapten. Samen met z’n zwagers uit een vette escaperoom!

Zwagers… Überhaupt familie… Het is niet vanzelfsprekend dat je omgang met familie goed is. Bij mij heeft het best wat jaren geduurd, voordat ik ze ben gaan waarderen. Achteraf geloof ik dat dat bij mij vooral te maken had met de manier waarop ik mezelf (niet) waardeerde.

In deze blog wil ik je de tweede sleutel aanreiken die bijdraagt aan een volle emotionele emmer: familierelaties! Welke relatie jij binnen je familie hoog hebt staan, is voor iedereen anders. Voor mij is dat mijn vrouw, m’n dochter en mijn zoon. Ik geniet er van om ’s morgens vroeg nog even bij m’n kleine ventje in bed te kruipen, om ’s avonds met m’n dochter nog even een spannend politie-filmpje te kijken, om m’n hart te delen met m’n vrouw.

Maar los of je getrouwd bent of kinderen hebt, je hebt altijd wel vrienden om je heen die als familie om je heen staan. Vrienden die je steunen, waar je mee kunt lachen, waar je jezelf bij kunt zijn. Wanneer ik het te druk heb voor m’n eigen gezin, heb ik het te druk. Ik moet dan echt mijn prioriteiten bijstellen. Mijn emotionele emmer loopt dan leeg.

Natuurlijk weet ik dat niet iedere familierelatie evenveel vervulling geeft. Soms liggen ze ingewikkeld en zijn inspannend. Maar eerst is het van belang te bedenken hoe jij je familie tot een bron van energie kunt maken.

Lukt het jou niet relaties aan te gaan? Ga hier vandaag nog mee aan de slag en neem contact met me op!

Geniet van je week!

Bas Villerius

bas@flow-in.nl