In de zoektocht naar de manier waarop je emotioneel opgeladen kunt worden, deelde ik de afgelopen periode een aantal sleutels. De eerste sleutel is de relatie met God. Het geeft je een volle tank wanneer je als kind bij je Vader in de hemel mag komen. De tweede sleutel is het hebben van emotionele verbinding; waardevolle relaties met vrienden. De laatste sleutel die ik deelde ging over werk. God wil dat je werk hebt wat bij je past, wat aansluit bij wie je bent. Je kon lezen dat wanneer je werk hebt dat je alleen leegzuigt, dat dit misschien niet het werk is dat echt bij je past.

Vandaag de vierde sleutel. Een sleutel waarvan ik merk dat dit de meeste weerstand oproept. Een sleutel die zowel cruciaal is als onmogelijk lijkt. Een sleutel die mij geholpen heeft om juist in tijden van drukte het hoofd boven water te houden. De sleutel die ik je aanbied is de sleutel van ontspanning. Die dingen doen waar je weer energie van krijgt.

Toen ik zelf met deze dingen worstelde (en soms doe ik dat nog wel eens) en aan het eind van mijn Latijn was, belandde ik bij een hulpverlener. Deze hulpverlener drukte me op het hard iedere dag een ‘halfuurtje’ te nemen. Iedere dag een halfuurtje dát te doen waar je weer energie van krijgt.

Voor mij was het een enorme zoektocht. Een tocht langs verschillende hobby’s die toch geen hobby bleken te zijn, sporten die mij toch niet die voldoening gaven. Uiteindelijk heb ik een aantal vormen van ontspanning gevonden die ik een vaste plaats heb gegeven in mijn leven. Hobby’s waar ik energie uit haal: tuinieren, lezen en hardlopen.

Ik daag je uit voor jezelf de komende week in afstemming met je gezinsleden iedere dag een halfuurtje te plannen. In dat half uurtje word je niet gestoord en doe je waar je zin in hebt.

In het volgend blog ga ik verder in op de noodzaak van zo’n halfuurtje!

Geniet er van!

Bas

www.flow-in.nl