Ziektes, beperkingen & allergieën

47 Kruimels
God en de pandemie
God en de pandemie
Sommigen zien in het coronavirus een bewijs dat we leven in de eindtijd. Anderen zien het virus als een manier van God om ons wakker te schudden. Weer anderen vinden dat het de schuld is van de Chinezen, de regering, de WHO. Tom Wright onderzoekt deze reacties op het virus en vindt dat ze tekortschieten. In plaats daarvan nodigt hij je uit om na te denken over een andere manier van kijken en reageren – een manier die put uit de leringen en voorbeelden van de Schrift, en vooral over de manier van leven, denken en bidden die Jezus ons heeft geopenbaard.
Was het maar morgen
Was het maar morgen
Kanker
Tegenslag
9789083184647
‘Ik haal alleen nog een stukje bot uit je beenmerg en dan is het voorbij, hier zul je verder weinig van voelen.’ Ik ben opgelucht, maar snak ook naar een portie verdovingsmiddelen. Wanneer zal ik weer eens een uurtje pijnvrij zijn? Waar is God?’ Eveline is 23 jaar wanneer ze hoort dat ze een zeldzame vorm van non-Hodgkin lymfeklierkanker heeft. De mededeling dat ze een overlevingskans van 40% heeft en na behandeling geen kinderen meer kan krijgen, slaat in als een bom. Een periode van wanhoop en onzekerheid breekt aan. Desondanks blijven hoop en vertrouwen haar houvast. Eveline weet je op boeiende wijze mee te nemen in de pieken en dalen tijdens deze lastige levensfase, die uiteindelijk leidt tot volledige genezing. Een prachtig geschreven levensreis over een donkere periode die uitloopt op een nieuwe dag waarin het licht doorbreekt. Een verhaal van hoop! OVER DE AUTEUR Eveline was 23 jaar, toen ze hoorde dat ze een zeldzame vorm van non-Hodgkin lymfeklierkanker had. Hoewel de overlevingskans laag was en ze na behandeling geen kinderen meer zou kunnen krijgen, is ze na een intensief medisch traject toch volledig genezen. Sterker nog, ze is inmiddels moeder van drie prachtige dochters! Eveline is inmiddels tien jaar volledig ‘schoon’ en is volop in de weer met haar baan in het MBO, het moederschap en haar activiteiten binnen de kerk. Eveline is getrouwd met Sander en is gek op reizen, koffie, de zon en de natuur. Ze weet wat het betekent dat je lichaam niet meer doet wat je wilt. Met haar levensverhaal ‘Was het maar morgen’ wil ze mensen die kampen met ernstige ziekte bemoedigen om vol te houden.
De plaag doen ophouden
De plaag doen ophouden
Niet oorlogen, maar besmettelijke ziekten eisten in vroeger eeuwen de grootste aantallen slachtoffers. Epidemieën maaiden tal van levens af, jonge en oude. Tijdens de negentiende eeuw werd Nederland meermalen geteisterd door een cholera-uitbraak. In de jaren 1918-1920 eiste de Spaanse griep wereldwijd meer mensenlevens dan de Eerste Wereldoorlog die eraan voorafging. Er zijn veel overeenkomsten met de coronacrisis aan te wijzen. Met tal van sprekende citaten wordt in dit boek geschilderd hoe diepingrijpend een pandemie was voor een familie, voor een stad of dorp en ook in het kerkelijk leven. ‘En zo trekt de dood door ons ganse vaderland met het slagzwaard, en dat hem voorkomt velt hij terneer.’ In dit alles lag een oproep tot inkeer. Daarvan zijn treffende voorbeelden bekend.
Ik leef!
Ik leef!
Kanker
9789043537674
Ik leef! is een boek vol ervaringsverhalen, cijfers en inzichten over de vaak ingewikkelde weg na een kankerbehandeling. Op alle levensterreinen heeft kanker invloed: fysiek, psychisch, sociaal-maatschappelijk en relationeel. Doorleven na kanker betekent leren leven met het onomkeerbare. Dit boek biedt herkenning en erkenning voor mensen die soms moeite hebben om de draad van het leven weer op te pakken. Over omgekeerde bucketlisten, de confrontatie met je eindigheid, relaties en vriendschappen, de terugkeer naar werk en bovenal: het accepteren dat er een leven voor en na kanker is. Een uniek boek voor mannen en vrouwen die behandeld zijn of worden voor kanker, en hun naaste omgeving.
Het licht dat jij zult geven
Het licht dat jij zult geven
Gezondheid
Kanker
9789083117362
Alcira wordt als klein baby’tje geadopteerd uit Colombia. In het geboortekaartje spreken de ouders Monique en Marco de wens uit dat het ‘licht dat jij zult geven, volop mag stralen in ons leven.’ Als ze twaalf jaar is blijkt Alcira botkanker te hebben. Er volgt een moeilijke weg van behandelingen en de amputatie van haar been. Alcira krijgt veel te incasseren, maar ze is moedig en houdt zich hardnekkig vast aan het leven. Ook als de kanker na anderhalf jaar voor de tweede keer toeslaat – zonder zicht op genezing – zoekt Alcira naar manieren om te leven. Ze start de Facebookpagina ‘Alcira Lisa’ die wereldwijd wordt gelezen. Ze blijkt anderen te inspireren met moed en hoop, wordt model en krijgt zelfs verkering met een lieve vriend die naast haar staat. Bijna vier jaar na haar eerste diagnose overlijdt Alcira op zestienjarige leeftijd. Dit boek is een eerbetoon aan Alcira, een moedige tiener die een licht van hoop en moed was voor anderen. Haar moeder Monique heeft tijdens het ziekteproces een dagboek bijgehouden dat de basis vormt voor dit boek. Het is een hartverscheurende leeservaring, maar laat je als lezer ook achter met bewondering voor de levenslust van een tiener met kanker, en met groot respect voor familie en vrienden die haar zo liefdevol omringen. Monique van den Dongen (1969) is getrouwd met Marco. Ze adopteerden twee biologische zusjes uit Colombia. Monique werkt met veel toewijding in de zorg voor mensen met dementie. Daarnaast is ze vrijwilliger bij patiëntenvervoer in het ziekenhuis.
Muis Mies en het hospice
Muis Mies en het hospice
Een lichtvoetig prentenboek over zware thema’s als ongeneeslijke ziekte, dood en verlies. De familie Muis komt te wonen in een stevig nieuw hol in het bos. Ook oom Bram met zijn gezin trekt bij hen in. Maar wat is er met oom aan de hand? Hij ziet bleek, zijn staart hangt slap en hij wil niets eten. De muisjes zorgen goed voor hem, maar algauw is het voor oom te druk in het hol. Muis Mies ontdekt een mooi en rustig huis, met bloemetjes voor de ramen. Een huis voor zieke dieren! Daar brengen ze oompje heen, waar ze hem trouw blijven bezoeken… ook als hij niet meer beter wordt. ‘Wat fi jn dat er nu een boek is om kinderen te ondersteunen als iemand die zij kennen naar een hospice gaat. Echt een aanvulling.’ Riet Fiddelaers-Jaspers, expert op het gebied van kinderen en verlies
Feestje!
Feestje!
Handicap
9789085434740
Haas is bijna jarig. Hij schrijft een kaart aan Beer: kom je ook op mijn feestje? Beer is erg blij met de kaart. Maar Beer heeft geen oogjes. Hij kan de kaart niet lezen! Gelukkig helpt Muis: hij leest de kaart voor. Maar Muis heeft ook een probleem. Hij mist een pootje en kan niet lopen. Beer en Muis willen graag samen naar het feest. En dat gaat vast lukken. Want één ding is duidelijk: het verjaardagsfeest is voor iedereen! Een vrolijk, positief prentenboek voor peuters over leven met een handicap, elkaar helpen en samen feestjes vieren. Ook voor kinderen vanaf midden groep 3 zelfstandig te lezen (AVI-E3). Dit prentenboek verschijnt in het kader van de ‘Internationale Dag van het Zicht’ op 14 oktober en is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting SeeYou (voorheen Light for the World Nederland). SeeYou zet zich in voor kinderen en volwassenen met een (visuele) beperking in Afrika en Azië.
Geboeide Vleugels
Geboeide Vleugels
Corona
Crisis
Kerk
9789493161979
Geboeide vleugels als spiegel van kerkelijk leven in coronacrisis Als het niet of nauwelijks mogelijk is de kerkelijke vleugels uit te slaan, wat doe je dan als bisschop? De vrijheid om overal en nergens naar toe te gaan is beperkt, de kans om te handelen is aan zoveel regels gebonden. Gerard de Korte, de bisschop van ’s-Hertogenbosch, gaat toch vliegen door zijn bisdom. Hij doet dat met de pen en heeft slechts één doel: om zijn gelovigen een hart onder de riem te steken, met woorden uit de Bijbel, uit de traditie, uit zijn eigen leven die inspireren, met voorbeelden uit zijn bisdom die bemoedigen en verbinden. Zo is hij de kerken en de kloosters nabij met achttien brieven ter bemoediging en een speciaal woord rond Kerstmis. Geboeide vleugels, is de titel van deze bundel. En daarin komt ook de historicus in deze bisschop naar voren. Want hij legt vast wat de tweede en derde golf van corona (oktober 2020 tot september 2021) betekenen voor het kerkelijk leven en hoe het geloof juist nu van toegevoegde waarde kan zijn voor het dagelijks bestaan in Brabant. Daarmee is dit een bijzonder boek en tegelijk een vervolg op zijn eerste bundel in coronatijd, Het Verdriet van Brabant. Mgr. Dr. Gerard de Korte (1955, historicus en theoloog) is sinds 2016 bisschop van ’s-Hertogenbosch. Daarvoor was hij bisschop van Groningen-Leeuwarden en hulpbisschop in het aartsbisdom Utrecht.
Altijd goede moed
Altijd goede moed
Kanker
9789087184896
In deze bundel vindt u de lezingen die in de achterliggende jaren gehouden zijn op de contactdagen van de stichting Winst uit verlies. Predikanten deden dit vanuit hun eigen ervaring, vanuit betrokkenheid én vanuit het pastoraat. Steeds wordt het Woord van God doorgegeven en wordt gewezen op Hem bij Wie troost is in alle smart. Deze boodschap heeft mensen mét een ernstige ziekte of zij die hersteld zijn van kanker, hun naasten, nabestaanden, maar ook de gezonde medemens alles te zeggen. Ook worden praktische en pastorale handvatten gegeven over ‘hoe verder als kanker je treft’.
Een weg door het water
Een weg door het water
Teksten over lijden in crisistijd om stil van te worden. Kort na het uitbreken van de Corona-pandemie begon de bestuursvoorzitter & directeur van het invloedrijke Amerikaanse tijdschrift Christianity Today op de website van het blad met een serie overpeinzingen n.a.v. de crisis. Als ervaringsdeskundige op het gebied van lijden en ziekte (in 1996 brak hij als veelbelovende internationale turner zijn nek, waardoor hij de Olympische Spelen misliep en tot op de dag van vandaag worstelt met chronische pijn) gaat hij diep in op vragen rond ziekte, lijden en dood. Dalrymple verbindt op ontroerende, intense én diep-troostende wijze zijn geloof in God met datgene wat zovelen, en in feite wij allemaal, in deze tijd doormaken. Timothy Dalrymple (1976) is president en CEO van het invloedrijke Amerikaanse tijdschrift 'Christianity Today'. Hij maakte deel uit van het Amerikaanse atletiek-team tot hij in 1996 tijdens een oefening een ongeluk kreeg. Hij studeerde aan Stanford University en was oprichter van Patheos, een van de snelst groeiende internet-platforms over kerk en geloof, en vervolgens van Polymath, een creatief bureau dat werkt voor grote profit- en non-profit-ondernemingen en -organisaties. Hij schreef eerder een biografie van de basketballspeler Jeremy Lin.
Dagboek van de Opperrabbijn
Dagboek van de Opperrabbijn
Corona
Jodendom
9789083114903
54 dagen uit het leven van de opperrabbijn Binyomin Jacobs Toen begin 2020 de coronacrisis uitbrak, vroeg het Joods Cultureel Kwartier aan opperrabbijn Binyomin Jacobs om een dagboek bij te houden. Welke invloed had het ‘nieuwe normaal’ op zijn leven? In de afgelopen maanden pakte hij bijna dagelijks de pen op om over zijn belevenissen te schrijven. In dit bijzondere boek zijn hieruit 54 dagen geselecteerd.Je leest over de bezoekers die hij ontvangt in zijn eigen ‘Gan Eden’ – het paradijs – in zijn achtertuin nu hij door de coronamaatregelen geen mensen binnenshuis mag ontvangen, over zijn strijd tegen het secularisme waardoor G’d uit het openbare leven wordt verdreven, zijn ervaringen (en soms aanvaringen) met christelijke instanties, maar ook over de visie die hij als Jood heeft op onder andere de relatie tussen man en vrouw in het huwelijk. Ook de voortdurende dreiging waarmee hij en zijn gezin te maken hebben komt voorbij en het bespuugd worden op straat. Je krijgt een inkijkje in het leven en de gedachtewereld van deze autoriteit binnen het Nederlandse Jodendom.
Werk heeft het gebouw verlaten
Werk heeft het gebouw verlaten
Jitske Kramer schreef Werk heeft het gebouw verlaten tijdens de tweede lockdown in oktober 2020. Over hoe corona ons in een collectieve cultuurshock stortte en wat de impact hiervan is op ons werkende leven. Werkritmes liggen al maanden volledig overhoop, we worden geconfronteerd met onzekerheid, crisisbeslissingen en de noodzaak tot aanpassen en veranderen. Het thuiswerken kreeg een vlucht, wat vraagt om meer dan houtje-touwtje-online-kantoortje spelen. Hoe pas je jouw organisatiecultuur hierop aan? Hoe geef je leiding op afstand? Wat kun je nu doen om er op de lange termijn beter uit te komen? Hoe behoud je de trots op de organisatie en de verbinding met je team, ook als je elkaar weken en soms maanden alleen digitaal kunt zien? Is dit een crisis of een transformatie? En welke nieuwe rituelen zijn nu nodig? Met kennis vanuit de antropologie, ervaringen in organisaties en inspiratie uit de vele reizen die Jitske maakte, biedt zij houvast voor deze vreemde tijd. Een inspirerend boek boordevol waardevolle perspectieven en concrete antwoorden op vragen van nu. Jitske Kramer is corporate antropoloog en reist de wereld over om te leren van traditionele healers, leiders, verrassende innovators en willekeurige voorbijgangers. In deze tijden van corona reist zij vooral virtueel en struint zij dagelijks het internet af op zoek naar verhalen en patronen. Ze is keynote spreker en auteur van o.a. Deep Democracy, Jam Cultures, Voodoo en coauteur van De Corporate Tribe en Building Tribes. Een schot in de roos. Door de rake observaties van Jitske en haar praktische adviezen. Maar ook omdat zij haar lezers heeft betrokken bij het schrijfproces en ze ook uitgebreid aan het woord laat. – Ben Tiggelaar, schrijver en gedragswetenschapper Jitske stelt de juiste vragen. Ze geeft praktische handvatten om in deze lastige tijd met een positieve blik vooruit te kijken. – Typhoon/Glenn de Randamie, rapper/zanger, spreker en ondernemer Met veel bewondering heb ik dit nieuwe boek van Jitske gelezen. Een prachtige combinatie van antropologische duiding en praktische handvatten. Persoonlijk, waarderend en hoopvol. – Arend Ardon, The Change Studio Ik dacht altijd: grote veranderingen betekenen onzekerheid en stress. Door dit boek weet ik dat grote veranderingen ook kansen betekent, een nieuwe blik, durf en poëzie zelfs. – Dolf Jansen, cabaretier, columnist, liedjesschrijver, presentator en marathonloper Jitske Kramer is zo iemand van wie je gewoon alles moet lezen. – Joris Luyendijk, journalist en schrijver van o.a. Het zijn net mensen en Dit kan niet waar zijn
Verborgen aanwezig
Verborgen aanwezig
In zijn langverwachte, nieuwe boek ‘Verborgen aanwezig’ laat Wim Rietkerk zien welke rol God speelt op het wereldtoneel. De coronacrisis heeft het leven van ons allen veranderd. De hele wereld lijkt getroffen als door een apocalyptische vuistslag. Hoe moeten wij deze ramp plaatsen in het licht van ‘Gods hand in de geschiedenis’; is er zoiets? De auteur zoekt ernaar in de Bijbelse verhalen en de profetieën. Hij gaat het gesprek aan met degenen die zoeken naar zin en samenhang in hun eigen leven en dat van de wereld rondom hen. Het boek is voorzien van gespreksvragen en goed bruikbaar voor een studiegroep van gelovigen die verdieping zoeken.
Echt, je onderschat jezelf
Echt, je onderschat jezelf
52 inspirerende inzichten voor werk en leven. Over leiderschap, geluk, menselijk gedrag, innovatie, veranderen, thuiswerken, stress, motivatie en succes. • Leiderschap in tijden van corona • Hoe voorkom je demotivatie door thuiswerken? • Een Japans recept voor het goede leven • De psychologie van het volhouden • Zo zorg je dat je relatie werkt Iedere week schrijft Ben Tiggelaar in NRC over werk en leven. Over leiderschap, geluk, menselijk gedrag, innovatie, veranderen, thuiswerken, stress, motivatie en succes. Dit boek bevat 52 recente columns. Vol prikkelende inzichten en praktische tips.
Overhoop en overleven
Overhoop en overleven
Kanker
9789043534703
In 'Overhoop en overleven' vertelt Hans Alderliesten het indringende verhaal over zijn vrouw die kanker krijgt en overlijdt. Wat is de impact op hemzelf en het gezin? In Overhoop en overleven vertelt Hans Alderliesten het indringende verhaal over zijn vrouw die kanker krijgt. Het jonge gezin gaat gebukt onder de impact van ziekte, dood en verlies. Wat gebeurt er als het in de lente van je leven plotseling winter wordt? We volgen het gezin op de voet, ook als de dood zijn intrede doet. Het is een verhaal over hoop en leven. Ziekte, dood en verlies worden pijnlijk mooi beschreven en in een breder perspectief geplaatst. Door alles heen schittert Gods genade. ‘Het afscheid is die nacht definitief: zij beneden, ik boven. En andersom: zij Boven, ik beneden. Zij dood, ik levend. En andersom: zij levend, ik dood.’ - Citaat uit Overhoop en overleven
Kerk in tijden van corona
Kerk in tijden van corona
Kerk
Corona
9789493161382
Welke lessen trekken christenen uit deze coronatijd? Wat zijn de aandachtspunten voor een nieuwe toekomst van onze lokale kerken in Nederland en Vlaanderen? Kerkleiders, theologen en spirituele voortrekkers uit de katholieke en protestantse wereld, ze geven vaak prikkelende antwoorden en stellen nieuwe vragen: - hoe bereiken we mensen die niet meer komen naar de zondagse viering? - wat doen we om het geloof meer tastbaar te maken in een kerk van anderhalve meter? - hoe gaan we om met online-vieringen in relatie tot de fysieke samenkomst op zondag? - waar laten we zien dat de kerk een heilige ruimte is voor de hele gemeenschap? - hoe missionair zijn we naar kinderen en jongeren, naar zoekers en randkerkelijken? - waar is de ruimte om te zwijgen en niet te weten hoe het verder moet? - hoe creatief zijn we om alle groepen actief te betrekken bij vieringen? - wat doen we om andere vormen van vieren en samenkomen te stimuleren? - in hoeverre is de kleine huiskring een alternatief? - hoe vinden we een structuur om een netwerk van sterke lokale plekken en gemeenschappen die zich in deze crisis wel gemanifesteerd hebben ook in de toekomst te ondersteunen? Deze bundel trekt geen conclusies, stelt veel nieuwe vragen en maakt een tussenbalans op, met veel urgentie. Want er wordt door deze crisis een nieuwe toekomst geboren. Ook voor de kerk die beseft dat er veel veranderd is. Maar dat schept ook kansen. Voor een nieuwe missionaire kerk in Nederland en Vlaanderen.
Wat doen we met deze crisis?
Wat doen we met deze crisis?
Corona
Crisis
9789089724120
Kunnen we straks spreken van Vóór en Ná Corona zoals van Voor en Na Christus? Is corona een gamechanger, een keerpunt in de geschiedenis? Of zal zodra er een vaccin is alles toch bij het oude blijven? Intussen is het COVID-19-virus al veel meer dan een 'griepje' gebleken. De samenlevingen die door het virus getroffen zijn, hebben het in meer of mindere mate zwaar te verduren (gehad). De uiteindelijke balans van de schade is nog onzeker, maar zal naar verwachting heel fors zijn. Tegelijk zijn er nieuwe kansen. Dit vlugschrift van hoop – in korte tijd tot stand gebracht – past in het werk van inspiratie, reflectie en bemoediging, de basis van de uitgaven van Berne Media. Het hoort tot het DNA van de abdij en haar uitgeverij om juist in deze bewogen tijd haar stem te laten horen in het maatschappelijk debat. We hebben bevlogen mensen uit ons directe netwerk gevraagd hun persoonlijke en professionele licht te laten schijnen op de coronacrisis en lijnen uit te zetten naar de toekomst: Eric van Gorp is internist/viroloog en werkzaam als hoogleraar klinische virologie in het Erasmus Mc. Hij houdt zich, naast de directe zorg voor patiënten, bezig met wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Zijn interesse ligt vooral in de sociaal-maatschappelijke impact van infectieziekten veroorzaakt door virussen, in het bijzonder hiv en de exotische virusinfecties. Anne-Marie Rakhorst is ondernemer, investeerder en publicist op het gebied van duurzaamheid. Ze is oprichter en eigenaar van het onafhankelijke platform Duurzaamheid.nl, dat samen met professionals, betrokken bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden Nederland verder wil verduurzamen. +Jan Hendriks, priester gewijd in 1979, was onder meer pastoor, docent en rector van het Willibrordseminarie, directeur van het Sint Bonifatiusinstituut, kerkelijk rechter in de Apostolische Signatuur en bisschop-referent voor het katholiek onderwijs. Hij is sinds 1 juni 2020 bisschop van Haarlem-Amsterdam. Prof. dr. Frits van der Meer is bestuurskundige en hoogleraar Comparative Public Sector and Civil Service Reform aan Leiden University. René Peters is sinds 2017 Tweede Kamerlid namens het CDA. Daarvoor was hij leraar, bestuurder en wethouder in Oss. Namens de CDA-fractie is hij woordvoerder integratie, schulden- en armoedebeleid, participatiewet, WIA, Wajong, arbeidsmarktdiscriminatie en jeugdzorg. René Grotenhuis is theoloog en was als pastoraal werker werkzaam in de thuiszorg en in de zorg voor vluchtelingen. Tevens was hij gedurende tien jaar directeur van de katholieke ontwikkelingsorganisatie Cordaid. Die brede maatschappelijke ervaring, nationaal en internationaal, gebruikt hij ten volle in dit boek, dat een vervolg is op zijn eerdere boek Van macht ontdaan (2017, 3e druk 2018). Zout. De blijvende kracht van de christelijke traditie (2020). Hun bijdragen zijn samengebracht in deze bundel. Norbertijn Joost Jansen, geestelijk leidsman van de uitgeverij, sluit af met een nabeschouwing.
Genezen van kanker
Genezen van kanker
Kanker
9789059990623
Hugo Van Leemputten is 27 jaar oud als hij van de dokters te horen krijgt dat hij een zeer agressieve, ongeneeslijke vorm van kanker heeft. Hij is dan een paar jaar getrouwd en nog geen jaar vader van zoon Sam. De dokters vertellen Hugo en Inger dat zij zich moeten voorbereiden op zijn overlijden. 'Ik heb toch nog wel zes maanden?' vraagt hij de behandelend geneesheer. 'Dat kan ik u niet beloven.' 'Ik heb toch nog wel twee maanden?' De dokter zwijgt. Nu, ruim 25 jaar later, is Hugo kerngezond. God heeft hem volledig genezen. Zijn ziekte werd een ontdekkingsreis. Onderweg leerde hij het Vaderhart van God kennen, ontdekte hij welke beloften er in het Woord van God staan over genezing en ging hij beter begrijpen wat Jezus Christus voor ons heeft gedaan. Dit boek is een verslag van die reis. Maar dit boek is meer dan het opmerkelijke getuigenis van Hugo Van Leemputten alleen. Jezus zegt in Johannes 10: 'Ik ben gekomen opdat zij leven hebben en overvloed.' Het is het grote verlangen van Hugo en zijn vrouw dat gezonde én zieke mensen thuiskomen in Gods Vaderliefde. Hugo Van Leemputten (1960) is getrouwd met Inger en vader van Sam. Ze wonen in Kessel-Lo, bij Leuven. Hugo en Inger én de huisartsen Ann en Nadine vormen samen het leiderschapsteam van Gods Ambassade, een evangelische kerk in Vlaanderen (www.godsambassade.be). Hugo is een veelgevraagd spreker in binnen- en buitenland.
Doorlevers
Doorlevers
Kanker
9789026350474
In Doorlevers van Danielle Hermans en Barbara Slagman en 15 vertellen mensen – jong en oud, man en vrouw, met en zonder gezin – hoe zij omgaan met het leven met kanker. In Doorlevers van Danielle Hermans vertellen vijftien mensen – jong en oud, man en vrouw, met en zonder gezin – hoe zij omgaan met het leven met kanker. Door nieuwe, soms experimentele, medische behandelingen leven mensen met levensbedreigende kanker maanden, zelfs jaren, langer dan verwacht. Iedereen haalt opgelucht adem: ‘Het gaat weer goed.’ Maar zo simpel ligt het niet. Hoe pak je de draad weer op als er zoveel onzekerheid is over je toekomstperspectief? Begrijpen je werkgever en bedrijfsarts in wat voor wereld je je nu bevindt? En jij? Begrijp jij jezelf nog? Veel doorlevers lopen er bijna dagelijks tegenaan dat er voor hen weinig plek in de maatschappij is. Hoe zit het met je partner en hoe leg je het aan je kinderen uit? En hoe pakken je vrienden het op? Gaan ze dichter bij je staan of nemen ze juist afstand?
U bent altijd bij mij
U bent altijd bij mij
Psalm 23 is al duizenden jaren een bestseller. Het wordt de nachtegaal onder de psalmen genoemd. Dit herderslied heeft miljoenen mensen door de moeilijkste periode van hun leven heen gesleept. In de tijd dat Aukje borstkanker had, was Psalm 23 ook voor ons een houvast in de storm. De woorden U bent altijd bij mij hebben ons door deze zware tijd heen gedragen. Een tijd waarin alles onzeker leek te zijn. Maar juist in deze tijd mochten we God van een heel andere kant leren kennen. We ontdekten dat Hij in elk seizoen van ons leven te vertrouwen is. God komt nooit te vroeg en al helemaal niet te laat, want Hij is er altijd! Aukje en Wilkin van de Kamp + Gratis cd met het lied 'Ik zal er zijn' van Sela!
Je levensstijl als medicijn
Je levensstijl als medicijn
We leven gemiddeld langer dan ooit tevoren, maar helaas zijn er ook steeds meer mensen chronisch ziek. Diabetes, hart- en vaatziekten, kanker, mentale problemen en andere stressgerelateerde aandoeningen bepalen in ons land het leven van vele honderdduizenden mensen. Gelukkig is er ook goed nieuws: onderzoek toont namelijk aan dat je zelf heel wat kunt doen om chronische ziektes te voorkomen, of - als je al chronisch ziek bent - je levenskwaliteit kunt verbeteren of de ziekte zelfs omkeren. Lifestyle Medicine is wereldwijd aan een opmars bezig. Het bekijkt gezondheid op de breedst mogelijk manier, en combineert de nieuwste wetenschappelijke inzichten gecombineerd met eeuwenoude traditionele wijsheden uit diverse culturen. Dit basisboek zet de zeven pijlers van een gezonde levensstijl op een rij: minder stress, meer bewegen, een gezonde voeding, sociale steun, voldoende slaap, een positieve mindset en een gezonde omgeving. Want als je op elk van deze zeven pijlers inzet, zul je langer, gezonder en vooral gelukkiger leven.
Het was een mooie rit
Het was een mooie rit
Chris Haga krijgt op 51-jarige leeftijd te horen dat hij uitgezaaide longkanker heeft. Hij heeft nooit gerookt en leidt een gezond en sportief leven. Wekelijks rijdt hij bijna 150 kilometer op zijn racefiets, vaak vergezeld door zijn zonen Chad en Shane. Hoewel hij volgens de prognose nog een half jaar te leven heeft, houdt hij het 6 jaar vol, totdat hij in de zomer van 2016 overlijdt. Gedurende zijn ziekte schrijft Chris blogs over het ziekteproces, zijn worsteling met en zijn geloof in God. Hij vertelt hoe hij tijdens zijn ziekte omgaat met de hoop dat God hem zal genezen, maar ook is hij eerlijk over zijn twijfels en vragen. Zijn optimisme en zijn persoonlijke herinneringen maken zijn blogs geliefd. Al die tijd probeert Chris ook te blijven fietsen. Zijn blogs en zijn fietstochten zijn als het ware gesprekken met God, waarin hij leert over het leven met ziekte, zijn gezin en zijn relatie met zijn hemelse Vader. Zijn vrouw DeLayne bundelt zijn blogs tot het boek dat je nu in handen hebt. Wielercommentator José Been vertaalde het boek en schreef een prachtig en heel persoonlijk voorwoord. Zoon Chad, profwielrenner en ploeggenoot van de Nederlandse topper Tom Dumoulin, een al even indrukwekkend nawoord.
Adem in adem uit
Adem in adem uit
Voor alles is een tijd. Niet alleen in de natuur, maar ook in ons leven krijgen we te maken met de verschillende seizoenen. We hebben niet zoveel moeite met de tijden waarin alles voor de wind gaat, we plezier hebben en gelukkig zijn. Toch komt ieder mens ook in periodes van verdriet, lijden, vragen en twijfels terecht. Prediker 3 geeft op basis van veertien tegenstellingen aan dat we in het leven altijd te maken krijgen met goede en slechte tijden. Op een eerlijke, persoonlijke, maar ook humoristische wijze staat Judith Stoker stil bij het leven in al zijn facetten. Hierbij gaat ze moeilijke thema’s als vergeving, zelfmoord, onvruchtbaarheid en (psychisch) lijden niet uit de weg. Met een lach en een traan beschrijft Judith hoe ze zelf haar weg door de seizoenen in het leven heeft weten te vinden. Groeien doet pijn, maar zonder groei geen bloemen en zonder bloemen geen vruchten! _ Ik hou van mij en van mijn 'lieve lijf' _ Vrede van God, ook als je leven een puinhoop lijkt. _ Humor als mest voor je leven. _ Vriendschap met God, jezelf en anderen Adem in en laat je vullen met frisse lucht, nieuwe energie, hoop en de liefde van God. Adem uit en blaas de pijn en de zware kanten van het leven weg zodat er weer ruimte ontstaat in je binnenste. Inclusief verwerkingsvragen voor persoonlijke overdenking of gebruik in kleine groepen. JUDITH STOKER Judith Stoker (1974) is getrouwd met Jan Willem en in het dagelijks leven gezinshuishouder, (relatie)therapeut en blogger. In 2013 verscheen haar eerste boek ‘Tranen in mijn koffie’, een autobiografie waarin ze op nuchtere, ontroerende en humoristische wijze vertelt over het verwerkingsproces van haar verleden. Koffie, geloof en humor helpen Judith door de turbulente jaren heen. Op haar veertigste verjaardag startte Judith de praktijk ‘Voltooid Verleden Tijd’, waar ze relatietherapie geeft. Ze volgde de opleiding ‘Ervaringsgerichte Psychosociale Hulpverlening en Gestalt Gezinstherapie’ aan het Kempler Instituut. Judith is een enthousiaste, energieke vrouw met passie voor mensen die tegen lijden en verdriet aan lopen. Samen met Jan Willem runt Judith gezinshuis ‘De Vlerken’, waar ze kinderen met complexe gedragsstoornissen een veilige plek biedt.
Domme Pech Is Puur Geluk - Leonie Warris
Domme Pech Is Puur Geluk - Leonie Warris
‘Domme pech’, is de reactie van een van de artsen als blijkt dat het vijf dagen oude zoontje van Leonie een ernstige hartafwijking heeft. Dat zorgt voor een innerlijke tweestrijd: aan de ene kant zijn er de zorgen en het verdriet, anderzijds is er de vechtlust om al het mogelijke voor haar kind te doen. Uiteindelijk kiest ze ervoor om te vechten, in de wetenschap dat God haar bijstaat. Wat ze dan ontvangt, kan ze alleen omschrijven als ‘puur geluk’. In dit boek beschrijft Leonie openhartig en indringend haar verhaal over leven en overleven, over kiezen voor het goede wanneer dat moeilijk is en over liefde die overwint.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Je kunt ons van maandag tot vrijdag van 9:00-12:00 uur per telefoon of e-mail bereiken. Buiten deze tijden zijn we alleen bereikbaar via de e-mail. Snel zaken regelen doe je in jouw account.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3952 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2023 Dagelijkse Broodkruimels