Milieu
32 Kruimels
Groen op hakken
Groen op hakken is een boek voor alle vrouwen die het best iets groener willen doen, maar niet zo goed weten hoe. Vol tips en ervaringen om duurzamer te leven, met een heerlijk positieve én christelijke insteek. Ook wie al enthousiast begonnen is en nog een stapje verder wil gaan, vindt hier meer informatie en inspiratie. De tips zijn ingedeeld in drie niveaus, voor elk wat wils: groen, groener, groenst. Onderwerpen als voeding, kleding en kinderen komen aan bod, aangevuld met veel tips, columns en lekkere recepten. Dit boek is geschreven door diverse auteurs met een warm hart voor de aarde en alles wat daarop leeft: Sharon Numan, Marianne Draaijer, Liesbeth Goedbloed, Amélie Taal, Theanne Boer, Janneke Burger, Martine Vonk, Lisette van de Heg, Nienke Boone, Marjoke Knoop.
Ruimte!
Met humor en herkenbare verhalen deelt Courtney Ellis haar reis van een leven vol spullen, stress en vermoeidheid naar een leven van ruimte, vrede en aandacht. Ze geeft praktische tips voor het opruimen van spullen en ruimte maken in je agenda. Ruimte! gaat echter niet alleen over nee zeggen, maar laat ook zien waar je juist ja tegen kunt zeggen. Naast opruimen en organiseren schrijft Courtney Ellis namelijk ook over aandacht geven aan jezelf en anderen, en over God de eerste plaats in je leven geven.
Genieten van genoeg
Genieten van genoeg, dat lijkt een tegenstelling. Genieten is toch groots en luxe? Hoezo zou je gelukkiger worden van... minder? Toch laat Jezus dat zien. Martine Vonk vertelt hoe zijn spannendste uitspraken bij jou tot bloei kunnen komen. Hoe ga je om met zorgen? Met je geld en je bezittingen? Hoe kijk je naar anderen en jezelf? Wat betekenen luxe en genieten voor je? Jezus geeft prachtige, concrete antwoorden. Martine Vonk is een bekende expert in duurzaam leven. Ze woonde een tijdje bij de Amish en de Benedictijnen.
Verbeterd recept
Verbeterd recept is een optimistich boek met toegankelijke infographics voor iedereen die voedsel produceert, beslissingen over eten maakt of überhaupt zelf nu en dan eens eet. Natuurlijk weet je al dat ultrabewerkt voedsel niet de gezondste keuze is. Toch eet je het vermoedelijk veel vaker dan je denkt (ja, ook dat gezond ogend potje humus is ultrabewerkt), en dat kan een probleem worden. Wetenschappelijk onderzoek linkt ultrabewerkt eten en drinken immers steeds overtuigender aan allerlei ernstige gezondheidsproblemen, van hart- en vaatziekten tot mentale stoornissen. Journalist Eva Kestemont schrapte een maand lang al het fabrieksvoedsel uit haar menu en deed een aantal verontrustende, maar ook enkele hoopvolle ontdekkingen. Zo bleek ultrabewerkt voedsel een fantastisch aanknopingspunt om na te denken over de wereld van morgen. Verdient dit eten daar een plaats in en zo ja, hoe moet het er dan uitzien? Of willen we net helemaal zonder? Wat mogen we verwachten van de overheid en de voedingsindustrie zelf? En vooral: hoe kan meer genieten van eten meebouwen aan een duurzame toekomst? Verbeterd recept is een optimistich boek met toegankelijke infographics voor iedereen die voedsel produceert, beslissingen over eten maakt of überhaupt zelf nu en dan eens eet.
Keizers van het ijs
Hoe gaat de keizerspinguïn – een van de meest geliefde dieren op aarde – om met de veranderingen in zijn omgeving naarmate de temperatuur blijft stijgen? Terwijl de strenge winter neerdaalt en andere vogels naar de warmte trekken, verschijnen op Antarctica rijen keizerspinguïns op zoek naar het perfecte ijs om te broeden en hun kuikens groot te brengen. Maar dat ijs is aan het verdwijnen door de opwarming van de aarde. Het boeiende verhaal van Nicola Davies, prachtig geïllustreerd door Catherine Rayner, volgt een keizerspinguïnkoppel dat samen een kuiken ter wereld brengt in een omgeving die snel verandert. Het is een verhaal dat vertedert en tot nadenken stemt – en dat elke lezer zal aansporen om te helpen het milieu te beschermen zodat deze buitengewone dieren nog generaties lang in Antarctica kunnen leven. Een betoverend en diep ontroerend verhaal dat iedereen moet lezen, zien en horen.
Toegewijd leven
Bijbelstudies over toegewijd leven in de wereldwijde klimaatcrisis. ‘Toegewijd leven’ is een Bijbelstudieboek van Sam Janse, Bert de Leede, Koos van Noppen, Jacques Schenderling en Paul Schenderling toegespitst op de schaduwzijde van de economische groei: de klimaatcrisis. De wereldwijde klimaatcrisis dwingt ons na te denken over onze levensstijl. Wat zijn de gevolgen van onze keuzes, hier en nu, dichtbij en ver weg? Welke rol spelen geld en bezit in ons leven? Wat vergt het vandaag om toegewijd te zijn aan God en onze naaste? Dit Bijbelstudieboek helpt ons over deze confronterende vragen met elkaar in gesprek te gaan. Het biedt verrassende inzichten in veelal onbekende Bijbelgedeelten. Fascinerend om de actuele zeggingskracht van eeuwenoude teksten te herontdekken. Dit boek is geschikt voor persoonlijk gebruik en voor kringen.
Rebelleren voor het leven
Een openhartig boek van een dominee die strijdt voor een leefbare wereld. ‘Rebelleren voor het leven’ van ‘scheppingsactivist’ Rozemarijn van ’t Einde is een boek over geloof, hoop en activisme in de klimaatcrisis waar we middenin zitten. Hoe komt deze theoloog terecht tussen rebellen en activisten? Hoe reageert haar omgeving op disruptieve acties waaraan ze deelneemt? De auteur neemt je mee in de wereld van de klimaatbeweging. Ze schrijft openhartig over haar zoektocht naar een goede balans tussen haar gezondheid en de urgentie van de klimaatcrisis. De startblokken helpen de lezer om zelf in actie te komen. Met sprankjes humor en vleugjes hoop biedt dit boek veel waardevolle ervaringen en inzichten over de klimaatcrisis, en inspireert het om je in te zetten voor een hoopvol alternatief.
Geloof en een hoop zonnepanelen
Een inspirerend boek over duurzaam kerk-zijn. Geloof en een hoop zonnepanelen van Kees Posthumus is een praktisch boek om je eigen leven én je kerk te verduurzamen. Overal in Nederlandse kerken zijn mensen op zoek naar een meer duurzame manier van leven. Want wie gelooft in een scheppende God, wil voor de prachtige schepping zorgen en deze bewaren als een kostbaar geschenk voor volgende generaties, ter ere van de Schepper. De weg naar een duurzame wereld vraagt om een lange adem, om theologie en inspiratie, en om navolgbare voorbeelden. In dit boek vind je het allemaal, in de vorm van reportages en interviews, recepten en verhalen, gebeden en praktische tips. Met illustraties van Martijn Cornelissen.
Emma gaat vega
Je bent nooit te jong om verschil te maken, ontdekt Emma (10). In het vorige deel, Emma redt de wereld, koos ze ervoor om zonder plastic te gaan leven. In het vervolgverhaal zet Emma een nieuwe stap: ze wordt vegetariër. Iedereen die ze kent, probeert ze over te halen om dat ook te doen. Maar hoe zou ze haar vader er ooit van moeten overtuigen om zijn onweerstaanbare gebakken spek op te geven? Wil ze dat zelf wel echt? Emma gaat vega is een grappig en lekker leesbaar boek over verantwoord omgaan met de aarde, met makkelijk leesbare teksten in blog-vorm. De missie van Emma wordt op een aansprekende manier neergezet met veel illustraties, lijstjes en weetjes.
Groene planeet. The green planet
Het kinderboek naar de baanbrekende serie van David Attenborough Recht onder je voeten, en overal om je heen, strijden planten tegen hun vijanden en proberen ze dieren te verleiden om voor hen te werken. Van de boom in het park tot het onkruid tussen de stoeptegels: planten zijn veel bijzonderder dan je op het eerste gezicht zou zeggen – en we zijn afhankelijk van ze, voor iedere ademteug en elke hap voedsel die we binnenkrijgen. Reis mee door tropische regenwouden en over woestijnen, onder water en door bossen, en ontmoet de poep-etende bekerplant, een oogverblindende regenboogrivier, een waterlelie die een keverfeestje houdt, en kijk in de betoverende bek van een venusvliegenvanger.
Stille aarde
Stille aarde is een liefdesverklaring aan de insectenwereld én een manifest voor een groenere planeet. De tijd dringt, maar het is nog niet te laat voor insectenpopulaties om te herstellen. Stille aarde’ is het nieuwste boek van Dave Goulson. Insecten zijn essentieel voor het leven zoals wij dat kennen. Wereldwijd dalen hun aantallen snel en één ding is zeker: zonder insecten stort alles in. Ruim driekwart van onze belangrijkste voedselgewassen wordt bestoven door wilde insecten. En talloze dieren (die weer als voedsel dienen voor talloze andere dieren) zijn voor hun voedsel afhankelijk van insecten. Kortom: hun uitsterven heeft desastreuze gevolgen voor de hele voedselketen. ‘Stille aarde’ is een liefdesverklaring aan de insectenwereld, maar ook een opzwepend manifest voor een groenere planeet en een oproep tot ingrijpende verandering op elk niveau – in het overheidsbeleid, de landbouw, de industrie en in onze eigen huizen en tuinen. Hoewel de tijd dringt, is het nog niet te laat voor insectenpopulaties om te herstellen. We voelen ons misschien machteloos bij veel van de milieuproblemen die aan onze horizon opdoemen, maar Goulson laat in dit boek zien hoe we allemaal eenvoudige stappen kunnen zetten om insecten te helpen hun (en onze) vernietiging tegen te gaan.
Eenvoudig leven
Actueel bijbelstudieboek over duurzaamheid en levensstijl, voor persoonlijk gebruik en voor kringen. ‘Eenvoudig leven’ van Sam Janse, Bert de Leede, Koos van Noppen, en Jacques en Paul Schenderling is een bijbelstudiebundel die over thema’s als duurzaamheid en levensstijl de brug slaat tussen Bijbel en actualiteit. In onze tijd wordt het duidelijk dat we hard op weg zijn deze wereld onleefbaar te maken. Wie in dat besef de Bijbel leest, voelt de vragen boven komen: Wat moeten we doen? Wat kunnen we nog? Wat heeft prioriteit? In dit boek slaan de auteurs door middel van bijbelstudies een brug tussen Bijbel en actualiteit. Ze wijzen een weg naar het goede leven dat, verrassend genoeg, het eenvoudige leven blijkt te zijn. ‘Eenvoudig leven’ geeft diepe vreugde en opent nieuw perspectief. Beknopte interviews illustreren hoe dat er in de praktijk uit kan zien. Het boek leent zich goed voor persoonlijke overweging en is mede dankzij de gespreksvragen ook geschikt voor het gebruik in kringen.
Het geheime dagboek van eco-girl Christi
Christi heeft een grote passie voor de schepping en het klimaat, en vraagt zich dingen af zoals: Hoe erg is de klimaatcrisis? Wat zegt de Bijbel over zorgen voor de schepping? Wat kunnen wijzelf eraan doen? Maar niet iedereen is blij met haar groene blogs en als de meester een vliegreis boekt voor de expeditie naar Ecuador, wil Christi met de boot... Met humor geschreven verhaal voor 8-12 jarigen, inclusief interessante weetjes over dieren, klimaat en de zorg voor Gods aarde.
Michaboeken - Kleur je wereld groen
Maak jij je zorgen over het klimaat, de plasticsoep in de oceanen en het uitsterven van dieren? Dan ben je niet de enige! Driekwart van de kinderen in Nederland wil dat we beter gaan zorgen voor de aarde. Ze vinden, net als jij, dat er nog lang niet genoeg gebeurt om de opwarming van de aarde en de vernieling van de natuur te stoppen. Maar waarom zou je wachten tot volwassenen in actie komen? Met dit boek kun je zelf aan de slag! In Kleur je wereld groen ontdek je hoe mooi God de wereld gemaakt heeft, hoe de natuur bedreigd wordt en wat grote mensen en kinderen daaraan kunnen doen. Een eerlijk boek met interessante weetjes, haalbare acties en leuke experimenten. Doe mee en kleur de wereld groen! O ja, dit boek is ook heel geschikt voor vaders en moeders, opa's en oma's.:)
Jafeth
In dit beeldverhaal ontkomt Noach met zijn gezin een ramp door een ark te bouwen. Zijn zoon Jafeth zorgt ervoor dat er ook nog een meisje mee kan. Maar daarvoor moet hij wel eerst zijn moed tonen. We weten van rampen die de hele wereld kunnen treffen. Levensbedreigende pandemieën, waar we onszelf voor moeten opsluiten. Een kernoorlog, die de wereld kan veranderen in een vuurzee. Klimaat- veranderingen, waardoor de aarde opwarmt en het water stijgt. Soms wordt de hele mensheid in haar voortbestaan bedreigd... Er is eerder zo’n ramp gebeurd, die in het geheugen van veel volken bewaard is gebleven. Het is de ramp van de grote watervloed die de hele aarde bedekte. Dit boek gaat over die ramp. Mensen worden ervoor gewaarschuwd, één gezin neemt het gevaar serieus. Noach ontkomt met zijn vrouw en kinderen door een grote boot te bouwen, een ark. Zijn zoon Jafeth zorgt ervoor dat er ook nog een meisje gered wordt en mee kan. Maar daarvoor moet hij wel eerst zijn moed tonen. Jafeth moet niet alleen de mensen die onverschillig zijn weerstaan, maar ook zijn eigen angsten overwinnen. Wat die ramp ons te zeggen heeft De ramp uit dit verhaal lijkt op de problemen waar we nu voor staan. Door de klimaatverandering stijgt de waterspiegel. Als aanvulling op het beeldverhaal lees je in dit boek waarom een goed waterbeheer noodzakelijk is. Want we kunnen belangrijke lessen leren uit deze geschiedenis over het dreigende water. We moeten goed voor de aarde zorgen!
Minder plastic
De introductie van plastic heeft een enorme verandering teweeg gebracht in de wereld. Het is goedkoop, veelzijdig, sterk, hygiënisch, weegt weinig en gaat lang mee. Waar zouden we zijn zonder plastic in bijvoorbeeld de auto-industrie of de medische wereld? We kunnen plastic dan ook niet meer wegdenken uit ons leven. Echter: we zijn plastic ook steeds meer voor eenmalig gebruik gaan inzetten: plastic tassen, waterflesjes, rietjes, koffiebekers. Al dat weggegooide eenmalig gebruikte plastic vormt een steeds groter wordend probleem, waar we met elkaar echt iets aan moeten gaan doen. Moeder en dochter Louise Williams en Clara Williams-Roldan geven in Minder plastic informatie over het plasticprobleem en komen tegelijk met een heleboel handige en haalbare tips om je te helpen minderen in bijvoorbeeld de keuken, de badkamer en met je kleding. De Nederlandse overheid en milieuorganisaties zijn ook bezig om het plasticgebruik en -afval terug te dringen. Achter in het boek komt een aantal van deze initiatieven aan bod.
Hoe handel ik eerlijk
Duurzaamheid
9789493220010
Dit pamflet (dat leest als een Follow the Money-detective), beschrijft helder hoe goede bedoelingen niet per se goed uitwerken. € 19,95. Je hebt een nieuwe broek nodig, maar voelt je bezwaard vanwege de 8000 liter water die nodig is geweest om hem te maken. De talloze documentaires over sociaal onrecht en ecologische schade bij wereldwijde productie maken je soms moedeloos. Zelfs bij de tomatenpluk in Italië en in distributiecentra in Nederland worden mensen uitgebuit. Is het wel mogelijk om goede keuzes te maken in onze economie? Of er iets aan te veranderen? Ondernemer Johan denkt van wel. Hij gaat op reis en wordt verrast. Dr. MATTHIAS OLTHAAR is lector op het gebied van circulaire economie aan NHL Stenden Hogeschool; hij promoveerde op mondiale productieketens. PAUL SCHENDERLING is econoom bij Berenschot en adviseert over sociale kwesties. Dr. KEES VAN EKRIS, bekend van de podcast Eerst Dit: “Dit pamflet in de vorm van een parabel (dat leest als een Follow the Money-detective), beschrijft helder hoe goede bedoelingen niet per se goed uitwerken. Aangrijpend.” ELBERT SMELT, leadzanger Trinity en presentator van diverse EO-programma’s: “Goed boek! We moeten stoppen met wegkijken en ons wakker laten schudden.” Dr. SAMUEL LEE, Theoloog des Vaderlands 2020: “Hoe handel ik eerlijk is van harte aanbevolen voor iedereen die zich inzet voor een humane, rechtvaardige wereld.” Reinier van den Berg, weerman, ondernemer: “De conclusies in het boek zijn onontkoombaar. Lezen!” Mgr. dr. GERARD DE KORTE, bisschop van Den Bosch: “Een transitie is noodzakelijk om onze aarde leefbaar te houden. Deze studie kan daarbij de geest scherpen.” MINELLA VAN BERGEIJK, directeur Tearfund Nederland: “Je kunt een keuze maken om de toekomst te veranderen. En dit boek helpt daarbij! Meer dan waardevol om te lezen."
Emma redt de wereld
Duurzaamheid
9789085434528
Emma (10) besluit op 1 januari zonder plastic te gaan leven. En ze wil anderen met haar website stimuleren dat ook te doen. Maar zonder plastic leven blijkt niet makkelijk te zijn. Toch is ze vastbesloten er iets tegen te doen. Ze gaat in protest met een zelfgemaakt spandoek. Wie weet redt ze de wereld! 'Emma redt de wereld' is een grappig boek over verantwoord omgaan met de aarde, met makkelijk leesbare teksten in blog-vorm. De missie van Emma wordt op een aansprekende manier neergezet met veel illustraties, lijstjes en weetjes. Daarnaast bevat het laagdrempelige tips om zelf bij te dragen aan een beter milieu.
Zorg voor de aarde
Klimaatonderzoekers zijn profeten die vanuit hun eigen expertise spreken. Welke conclusies trekken christenen in een uiterst urgente situatie zoals die nu dreigt? Dit boek gaat niet primair over de klimaatproblemen. Het helpt ons vooral aan een diepgaande visie op Gods bedoelingen met onze wereld. De grote christelijke traditie biedt hiervoor verrassend nieuwe bronnen. Een rode draad door het boek is de spanning tussen de bijbelse uitspraken: 'hemel en aarde zullen vergaan' en 'we verwachten naar zijn belofte een nieuwe hemel en een nieuwe aarde waar gerechtigheid woont'. Halldorf zoekt antwoord op de vraag welke weerstand in de menselijke natuur ons tegenhoudt de aarde te beschermen. Met een goed gefundeerde ecologische en theologische visie wijst dit boek ons de weg naar een geestelijk kompas en naar weg van hoop.
Het Groene Normaal
De coronacrisis raakt onze samenleving op een manier die we tot voor kort niet voor mogelijk hadden gehouden. Toch lijkt dit ook de tijd om stil te staan bij onze manier van leven en de plek die wij als christenen in de samenleving innemen. Want ligt er niet – ook voor christenen – een opdracht om groener en socialer uit deze crisis te komen? In 'Het Groene Normaal' gaat Alfred Slomp (initiatiefnemer 'God in de supermarkt', auteur 'SuperWaar') langs negen groene en inspirerende stemmen, die allen vanuit hun eigen perspectief en expertise pleidooi voeren om aan te haken bij de trend van duurzaam leven. Met het manifest 'Het groene normaal' als uitgangspunt, wijzen zij op het belang van bezinning op en vernieuwing van onze manier van leven, vanuit verwondering over de natuur om ons heen. Ook bieden ze praktische tips om het groene leven in de praktijk te brengen. In 'Het Groene Normaal' staan gesprekken met Rikko Voorberg, Theanne Boer, Carla Dik-Faber, Embert Messelink, Jan Wolsheimer, Reinier van den Berg, Annemarthe Westerbeek, zuster Emmanuël en Jan Huijgen. De bijlagen – twee bijbelstudies en een overzicht van de belangrijkste tips – maken het boek uitermate geschikt voor bespreking of om direct mee aan de slag te gaan.
Bewuster leven
In het boek 'Bewuster leven' neemt schrijfster Mirjam Looij je mee in haar zoektocht naar een duurzaam, minimalistisch en eenvoudiger leven. Een jaar geleden gooiden zij en haar man het roer om en lieten een tiny house bouwen. In dit boek deelt ze haar verhalen, worstelingen en inzichten maar geeft ze ook handvatten voor een bewuster leven met een positieve en soms christelijke insteek. Iedere week staat er een ander onderwerp centraal m.b.t. duurzaamheid, eenvoud, het tiny house, (digitaal) minimaliseren, geloof en zelfliefde. Wil jij nog (milieu-)bewuster leven? Dan is dit hét boek voor jou!
50 dingen die je moet weten - Het milieu
Duurzaamheid
9789043531023
‘Het milieu’ van Jen Green is een deel in de informatieve kinderboekenserie ‘50 dingen die je moet weten’. Ontdek alles wat je altijd al wilde weten over het milieu en de wereld om je heen. Lees over de verschillende ecosystemen, afval en vervuiling, de klimaatcrisis en milieu- en natuurbescherming. Vol met weetjes, illustraties, infographics en foto’s biedt dit full-color boek een perfecte introductie tot het milieu. Inclusief tips om je eigen ecologische voetafdruk te verkleinen en goed om te gaan met onze planeet.
SuperWaar
Het is vast herkenbaar. Je staat in de supermarkt en je vraagt je af: wat zullen we eten vanavond? Je hebt het niet gemakkelijk als consument in de supermarkt. Bij elk schap moeten keuzes gemaakt worden, en het is geen gemakkelijke afweging tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en eerlijk voor de producent. Wil je in de supermarkt wel meer duurzame producten kopen, maar raak je in de war door alle keurmerken, adviezen en tegenstrijdige meningen? Ben je goed op weg, maar zou je graag de volgende stap willen zetten naar nog meer duurzame keuzes? In 'SuperWaar' worden alle aspecten van duurzaam eten besproken, maar ook de dilemma’s waar je tegen aan loopt als je anders wilt gaan eten. Met praktische tips, heerlijke recepten en inspirerende voorbeelden! Een must-read voor iedere consument, bewust of niet, die een goede impuls kan gebruiken om in de supermarkt keuzes te maken voor een betere, eerlijkere wereld.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Je kunt ons van maandag tot vrijdag van 9:00-12:00 uur per telefoon of e-mail bereiken. Buiten deze tijden zijn we alleen bereikbaar via de e-mail. Snel zaken regelen doe je in jouw account.
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3952 beoordelingen
Posts
Bijbelteksten
Blogs
Liederen
Gedichten
Podcasts
Quotes
Preken
Video's
Nieuws
verwachtUpdates
Vacatures
verwachtInspiratie
Programma’s
Bedrijfsgegevens
DagelijkseBroodkruimels
M&K Group B.V.
Volta 10N
3241 LW Middelharnis
KvK: 67720471
BTW: NL857148187B01